Activități de infrastructură rutieră în perioada 13-17 noiembrie 2023

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în comuna Tătărani – incomod-media.ro

Consiliul Județean Dâmbovița anunță că, în perioada 13-17 noiembrie 2023, vor avea loc mai multe activități de infrastructură rutieră în județ. Acestea vor fi realizate de societățile comerciale de profil și includ lucrări de protejare a drumurilor, întreținerea podurilor și podețelor, montarea de covor bituminos și semnalizare rutieră, precum și lucrări de modernizare și reabilitare a unor tronsoane de drum.

Unul dintre punctele importante menționate în comunicat este restricționarea circulației pe podul de pe DJ 702D peste râul Dâmbovița în comuna Dragomirești. Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 20 de tone este interzis, iar viteza este limitată la 30 km/oră. De asemenea, circulația pe banda amonte a podului este interzisă. Pentru a evita această zonă, se recomandă utilizarea variantelor ocolitoare.

Un alt punct important menționat în comunicat este închiderea circulației rutiere pe podul peste Valea Prodilei, pe DJ 702L, în Scheiu de Sus. În plus, pe podul de pe DJ 714, Glod – Sanatoriul Moroeni – Peștera, circulația vehiculelor cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie este restricționată, existând o variantă provizorie de circulație. De asemenea, se impun restricții de circulație pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște. Circulația publică pe podul peste râul Argeș, pe DJ 702A, la Pătroaia, este închisă, iar circulația rutieră pe DJ 714, sectorul Cabana Bolboci – Cheile Coteanu, a fost închisă pentru lucrări de modernizare.

În comunicat se menționează și sectoarele de drumuri județene care prezintă degradări și alte pericole, precum DJ 503, sectorul Fierbinți, DJ 702A Mănești – Potocelu, DJ 720A Gheboaia – Finta, DJ 710 Pucioasa – Bezdead, DJ 716 Priboiu – Glodeni și DJ 714 sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana Dichiu.

Recomandările pentru participanții la trafic sunt de a reduce viteza și de a circula cu atenție, mai ales în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificația “drum cu denivelări”. De asemenea, se recomandă ca deplasările pe traseele montane să se facă cu autovehicule echipate corespunzător și cu atenție sporită în zonele cu drum îngustat și cu alunecări de teren.

Pentru informații suplimentare despre situația sectoarelor menționate, participanții la trafic pot contacta Consiliul Județean Dâmbovița – Direcția Tehnică la numărul de telefon 0245 207625 în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Aceste lucrări de infrastructură rutieră sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație și pentru asigurarea siguranței participanților la trafic în județul Dâmbovița. Este important ca șoferii să fie informați și să respecte restricțiile și recomandările în vederea evitării neplăcerilor și a asigurării unei călătorii în siguranță.

Sursa: incomod-media.ro

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 13 – 17 noiembrie 2023, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:
1. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 702H, la Morteni
2. Protejarea corpului și platformei drumului, prin șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 702B, la Mănești
3. Întreținere îmbrăcăminte asfaltică DJ 711A Cojasca – Săbiești
4. Întreținerea podurilor, pasajelor, podețelor – DJ 702L la Scheiu de Sus, punct Valea Prodilei
5. Întreținerea podurilor, pasajelor, podețelor – DJ 715 Buciumeni, peste râul Ialomița
6. Întreținerea podurilor, pasajelor, podețelor – DJ 714 pod Cheile Tătarului
7. Covor bituminos DJ 702A Drăgăești – Potocelu, km 4+000-8+100
8. Covor bituminos DJ 702E Găești – Arsuri
9. Covor bituminos DJ 720 sector Ulmi – acostament
10. Covor bituminos DJ 722 Cazaci – Nucet – acostament
11. Covor bituminos DJ 711E sector Bilciurești și Ibrianu – acostament
12. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulației
13. Lucrări accidentale DJ714 – eroziune de mal, km 28+700
14. Întreținere curentă a drumurilor județene în sezonul rece – iarna 2023 – 2024 – pregătire baze deszăpezire – aprovizionat material antiderapant
15. Modernizare DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572- 6+384, L= 5,812 km
16. Modernizare DJ 720 Moreni – limită județul Dâmbovița
17. Reabilitare DJ 712 A Runcu – Râu Alb
18. Pod de legătură între DJ 714 și Camping Zănoaga
19. Pod pe DJ 711 E, km 3+680 peste Râul Ialomița, la Ibrianu
20. Lucrări în primă urgență pentru rectificare și reprofilare albie în zona podului peste râul Dâmbovița, pe DJ 702D, km 11+647

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Circulația publică pe podul pe DJ 702D peste râul Dâmbovița, în comuna Dragomirești, km 11+647, este restricționată
– Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 20 tone este interzis
– Viteza este limitată la 30 km/oră
– Circulația pe banda amonte a podului peste râul Dâmbovița este interzisă

Variante ocolitoare:
– Dragomirești (DJ 702D – intersecție cu DN 72A) – Gheboieni (DN 72A – intersecție cu DJ 702M) – Tătărani (DJ 720M – intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B – intersecție DJ 702D); (DN 72A – DJ 720M – DJ 702B)
– Dragomirești (DJ 702D – intersecție cu DN 72A) – Târgoviște (DN 72A – intersecție cu DN72) – Lucieni (DN – intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B intersecție – DJ 702D); (DN 72A – DN72 – DJ 702B)

2. Circulația rutieră pe podul peste Valea Prodilei, pe DJ 702L, km 10+736, Scheiu de Sus, este închisă.
3. Pe podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+106 – platoul Padina, punctul ,,Diana” (Casa Justin), circulația vehiculelor cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie este restricționată; pentru acestea, există o variantă provizorie de circulație.
4. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 3,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, este restricționată.
5. Circulaţia publică pe podul peste râul Argeş, pe DJ 702A, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.
6. Circulația rutieră pe DJ 714, sectorul Cabana Bolboci – Cheile Coteanu, a fost închisă pentru a se putea executa lucrări de modernizare a traseului. Varianta ocolitoare este traseul DC 148 Zănoaga – malul stâng al Lacului Bolboci – Cheile Coteanu.
7. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
DJ 503, sectorul Fierbinți
DJ 702A Mănești – Potocelu
DJ 720A Gheboaia – Finta
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Bezdead
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 714 sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana Dichiu

Recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va reduce viteza și se va circula cu atenţie mai ales în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”; viteza trebuie adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi, totodată, să se acorde o atenţie sporită zonelor cu drum îngustat, zonelor cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați, în prealabil, în legătură cu condițiile meteorologice din zonă în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Se va respecta, cu strictețe, semnificația indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare despre situaţia sectoarelor mai sus-amintite se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, tel. 0245 207625, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro