stiridinromania.ro

Acte necesare înmatriculare auto second-hand în 2022

In Auto, STIRILE ZILEI
virtualmag.ro

Vrei să știi care sunt actele necesare pentru înmatricularea unui auto second-hand în 2022? Totodată ai vrea să afli și cum poți obține toate actele auto completate în doar 10 minute fără să te deplasezi? Vezi mai jos ce și cum.

Înainte de toate te anunțăm că la începutul anului 2022 nu sunt modificări față de 2021. Practic procedura de vânzare-cumpărare auto a ramas neschimbată.

Legat de întrebarea care sunt acele acte necesare înmatriculare auto răspunsul este diferit în funcție de părțile implicate, respectiv o tranzacție (vânzare-cumpărare auto) între 2 persoane fizice sau o persoană fizică și una juridică sau ambele persoane juridice. De asemenea, este important dacă autoturismul subiect este deja înmatriculat în România sau reprezintă un import și este la prima înmatriculare. Și acum să le luam pe rând.

Dacă vorbim de o vânzare-cumpărare auto între 2 persoane fizice vor fi necesare actele de identitate în original și în copie plus actele mașinii respectiv cartea de identitate a vehiculului (popular cartea mașinii) și certificat de înmatriculare al autovehiculului (talon auto).

Dacă vânzătorul auto sau cumpărătorul auto sau chiar ambii sunt persoane juridice atunci la acte necesare înmatriculare auto se adaugă copie certificat de înregistarare societate și copie BI/CI reprezentant legal sau delegat societate.

Pentru mașinile de import, după fișa RAR este necesară și fișa de înmatriculare auto plus cererea de înmatriculare. De reținut că în anumite județe este obligatoriu să prezinți și o traducere autorizată a cărții de identitate a mașinii și a documentului de dobândire respectiv a contractului de vânzare cumpărare auto.

Cum faci actele auto în doar 10 minute de unde vrei tu?

Simplu. Intri când vrei tu pe platforma DocExpress, www.docexpress.ro, unde tot ce ai de făcut este să completezi online un contract vânzare cumpărare auto. Adică,  introduci datele personale ale părților, vânzător și cumpărător plus datele tranzacției (date auto plus preț) și DocExpress va genera setul complet de acte auto respectiv: declarațiile fiscale, cererea de înmatriculare a autovehiculului, oferte de asigurare RCA, cerere certificat fiscal și ghidul DocExpress ca să știi exact ce ai de făcut.

Simplu. În 10 minute ai setul de acte auto gata completate. Ne vedem pe DocExpress!


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online