stiridinromania.ro

Honda Moto, lider de piață în 2021

In Auto, Comunicate, STIRILE ZILEI
virtualmag.ro

Poza preluata de pe honda-moto.ro

HONDA DEVINE BRANDUL NR. 1 PE PIAȚA MOTO [1] DIN ROMÂNIA ÎN 2021

      Anul 2021 a reprezentat un an cu importante schimbări strategice pentru Honda Trading România. Calitatea produselor Honda, îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite clienților (disponibilitatea unităților de test-ride și a celor de stoc), precum și introducerea programului de garanție extinsă, au plasat Honda drept brandul numărul 1 în ceea ce privește înmatriculările de motociclete și scutere noi, acoperind o cotă de piață de 19.8%, cu 642 de unități înmatriculate.

      Chiar dacă perioada pandemică a schimbat modul de reacție și relaționare cu clientul, piața moto din România crește substanțial în fiecare an. Din acest punct de vedere, 2021 a reprezentat cel de-al treilea an de creștere a numărului de motociclete și scutere înmatriculate în România, ascensiunea fiind de peste 25% de la un an la altul, cu un total de 3.239 unități înmatriculate[2]. Totodată, piața moto din România arată semne de maturizare prin alegerea motocicletelor și scuterelor ca variantă alternativă de transport.

      Căutarea unor soluții viabile pentru a evita aglomerația din marile orașe, alături de pasiunea pentru deplasarea pe două roți au dus în 2021 la creșterea segmentelor de piață dedicate scuterelor și motocicletelor de cilindree medie, care facilitează mobilitatea urbană. Astfel, cele mai vândute modele Honda au fost cele regăsite în Gama de 650 cc (CB650R și CBR650R), Gama 500 (CB500F, CB500X), Rebel 500, NC750X, Africa Twin, precum și scuterul PCX 125.

      În acest sens, adoptarea legii ce permite conducerea scuterelor de până la 125 cc cu permis categoria B (în anumite condiții specifice aquisului comunitar și care să permită fluența traficului în siguranță deplină) ar putea contribui decisiv la dezvoltarea fenomenului moto din România. Totodată, ar alinia contextul legislativ al traficului la nivelul țărilor occidentale.

      Pentru anul 2022, Honda Trading România preconizează o creștere a pieței și o maturizare accentuată a comunității moto. „Suntem convinși că migrația va continua din zona de hobby a motociclismului spre aceea mai pragmatică, a alternativei de mobilitate urbană”, spune Mihai Sandu – Motorcycles Sales Manager (Honda Trading România). „Tocmai în acest sens, depunem eforturi constante pentru a pune la dispoziția clienților noștri un portofoliu complet de produse și stocul necesar de unități. De asemenea, în fiecare an am îmbunătățit calitatea serviciilor oferite clienților Honda, acesta rămânând obiectivul principal și pentru perioada următoare. Ne dorim să fim în continuare un factor activ și implicat în comunitatea moto din România, pentru dezvoltarea unui climat moto sănătos și sigur”

      Mai mult, anul 2022 aduce pe piață două modele noi: Honda NT1100 și Honda ADV-350. Fiecare se bucură de o dezvoltare tehnică bazată pe feedback-ul clienților, aducând un plus de siguranță și confort atât în turele lungi, în cazul lui NT1100, cât și în oraș, în cazul scuterului-crossover ADV-350.

      De anul acesta Honda Trading România adaugă portofoliului de produse și motocicletele de off-road. Pentru prima dată, pe piața din România au fost introduse în protofoliul Honda modelele de competiție: CRF 150R, CRF 250R, CRF 450R., dar si cele destinate copiilor: CRF 50R, CRF 110R și CRF 125R, care pot fi deja găsite în întreaga rețea de dealeri.

[1] În cazul motocicletelor și scuterelor noi cu o cilindree de peste 50cc

[2] Potrivit comunicatului de presă APIA emis la data de 19.01.2021: http://www.apia.ro/wp-content/uploads/2022/01/Comunicat-de-presa_Piata-moto-Decembrie2021.pdf


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online