Ziua Națională a României sărbătorită la Muzeul Județean Vaslui

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
FOTO- Pentru tine, dragă Românie!

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a găzduit o activitate specială pentru preșcolarii Grupei Mari „Puișorii” de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Vaslui, în cadrul căreia aceștia au sărbătorit Ziua Națională a României. Activitatea intitulată „Pentru Tine, dragă Românie!” a avut loc în Expoziția Permanentă a Secției de Etnografie și Artă Populară a muzeului și a fost coordonată de educatoarele prof. Balan Vasilica Iuliana, Vrabie Simona și doamna director prof. Cristina Lefter.

Copiii au umplut expoziția cu glasurile lor, recitând, cântând și dansând pe ritmuri patriotice. De asemenea, membrii Asociației „Museum Vasluiensis” s-au alăturat evenimentului, prezentând Proiectul „Țesutul, meșteșug străvechi, îmbrățișat de generația contemporană”, cofinanțat de Primăria Vaslui și Consiliul Local Vaslui prin programul local pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes general pe anul 2023 în domeniul culturii.

Un moment special al evenimentului a fost atunci când copiilor li s-a propus să lucreze la războiul de țesut, învățând despre meșteșugul tradițional al țesutului și descoperind bucuria de a crea cu propriile mâini.

Această activitate a fost menită să trezească curiozitatea și admirația copiilor pentru meșteșugurile tradiționale românești, oferindu-le ocazia să descopere și să înțeleagă mai bine cultura și tradițiile țării lor.

Managerul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, prof. dr. Ramona Maria Mocanu, a transmis un mesaj video cu ocazia Zilei Naționale a României, exprimându-și bucuria că această activitate a putut fi organizată și mulțumind tuturor celor implicați pentru participare.

Această inițiativă a demonstrat că niciodată nu ești prea mic pentru a învăța lucruri interesante despre țara ta și despre ce înseamnă să fii român. Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Vaslui se angajează să continue organizarea unor astfel de acțiuni care să contribuie la educarea și formarea identității naționale a copiilor.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a fost gazdă pentru preșcolarii Grupei Mari „Puișorii” de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Vaslui, coordonați de doamnele educatoare prof. Balan Vasilica Iuliana, Vrabie Simona și doamna director prof. Cristina Lefter. Aceștia au sărbătorit Ziua Națională a României prin activitatea „Pentru Tine, dragă Românie!”.
Expoziția Permanentă a Secției de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a răsunat de glasuri de copii, care au recitat, cântat și dansat pe ritmuri patriotice.
S-au alăturat acestui demers și membrii Asociației „Museum Vasluiensis” care au făcut cunoscut Proiectul „Țesutul, meșteșug străvechi, îmbrățișat de generația contemporană”, cofinanțat de Primăria Vaslui și Consiliul Local Vaslui prin programul local pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes general pe anul 2023 (domeniul – cultură).
Inimile „puișorilor” s-au umplut de admirație și de curiozitate pentru meșteșugul țesutului când li s-a propus să lucreze la războiul de țesut! Această activitate a adus pe chipurile și în inimile celor mici o adevărată bucurie.
Și, pentru că niciodată nu ești prea mic că să afli lucruri interesante despre țara ta și despre ce înseamnă să fii român, vă mulțumim tuturor pentru participare și vă confirmăm că vom răspunde afirmativ și la alte acțiuni viitoare.

VIDEO: Mesajul managerului Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, prof. dr. Ramona Maria Mocanu cu ocazia Zilei Naţionale a României – 1 DecembrieAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro