Vizită a delegației conduse de directorul general al DG-ECHO, domnul Maciej Popowski, la instituții cheie în domeniul protecției civile și a situațiilor de urgență

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În cursul zilei de astăzi, delegația condusă de directorul general al DG-ECHO, domnul Maciej Popowski, împreună cu șeful DSU, domnul dr. Raed Arafat, au efectuat o vizită la instituții cheie din domeniul protecției civile și a situațiilor de urgență. Una dintre instituțiile vizitate a fost Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC), unde invitații au avut ocazia să se familiarizeze cu activitatea centrului și să participe la o prezentare detaliată a acestuia.

În cadrul prezentării, au fost abordate teme de mare importanță, cum ar fi creșterea rezilienței în Uniunea Europeană, cooperarea civil-militară și sinergia dintre UE și NATO. Aceste subiecte sunt extrem de relevante în contextul actual, în care situațiile de urgență și dezastrele naturale reprezintă o amenințare tot mai mare.

De asemenea, delegația s-a întâlnit cu angajații DG-ECHO de la biroul local din Gaza, care au fost evacuați și care își desfășoară temporar activitatea în România. Această întâlnire a oferit o oportunitate de a discuta despre experiențele acestor angajați și despre provocările cu care se confruntă în gestionarea situațiilor de urgență.

Vizita s-a încheiat la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI, unde au fost prezentate ultimele achiziții din fonduri europene intrate în dotare. Printre acestea se numără elicopterele Sikorsky S-70M Black Hawk, destinate managementului situațiilor de urgență, și avioanele medicale Learjet 75 Liberty.

Această vizită a evidențiat angajamentul comun în consolidarea capacităților de intervenție și cooperare în domeniul protecției civile. Investițiile europene în gestionarea eficientă a situațiilor de urgență au un rol crucial în asigurarea siguranței și protecției cetățenilor. Prin intermediul acestor investiții, se urmărește îmbunătățirea pregătirii și intervenției rapide în situații de urgență, punându-se accent pe reziliență și cooperare între diferitele instituții implicate.

Această vizită reprezintă un pas important în direcția consolidării capacităților de intervenție și cooperare în domeniul protecției civile. Este esențial ca țările membre ale UE să colaboreze în mod eficient în fața provocărilor și să se pregătească în mod adecvat pentru a face față situațiilor de urgență într-un mod coordonat și eficient.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

În cursul zilei de astăzi, după vizita la sediul Ministerului Afacerilor Interne, delegația condusă de directorul general al DG-ECHO, domnul Maciej Popowski, alături de șeful DSU, domnul dr. Raed Arafat, a continuat deplasarea la instituții cheie în domeniul protecției civile și a situațiilor de urgență. Pe agenda vizitei s-a aflat Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC), distinșii invitați având ocazia să asiste la o prezentare detaliată a centrului, în cadrul căreia… s-au abordat teme precum creșterea rezilienței în UE, în domeniul cooperării civil-militare și sinergiei UE-NATO. Ulterior, în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România, delegația s-a întâlnit cu angajații DG-ECHO de la biroul local din Gaza care au fost evacuați și care își desfășoară temporar activitatea în țara noastră. La Detașamentul de pompieri Băneasa, distinșii invitați au avut oportunitatea de a observa echipamentele și tehnica de ultimă generație a pompierilor salvatori, evidențiind importanța pregătirii și intervenției rapide în situații de urgență. Vizita s-a încheiat la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI, unde a fost prezentată, pe lângă tehnica deja existentă, și ultimele achiziții din fonduri europene intrate în dotare, respectiv, elicopterele Sikorsky S-70M Black Hawk, dedicate managementului situațiilor de urgență și avioanele medicale Learjet 75 Liberty. Această vizită a evidențiat angajamentul comun în consolidarea capacităților de intervenție și cooperare în domeniul protecției civile, subliniind importanța investițiilor europene în gestionarea eficientă a situațiilor de urgență. #DSU #IGSU #IGAv #DGECHO #civilprotection #emergencysituations


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro