Violenta armata si ura: Un alt incident rasist zguduie America

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
Statement from President Joe Biden on the Shooting in Jacksonville, Florida

Sâmbătă, țara noastră a marcat cea de-a 60-a aniversare a Mărșului de la Washington – un moment semnificativ în istoria noastră și în munca noastră pentru oportunități egale pentru toți americani. Dar această zi de comemorare s-a încheiat cu încă o comunitate americană rănită de un act de violență armată, alimentată, se pare, de ură și comisă cu două arme de foc.

Ieri, în Jacksonville, Florida, un bărbat alb a declanșat un atac armat la un magazin aproape de o universitate istorică pentru negri și a ucis trei persoane de culoare. În timp ce încă trebuie să aflăm mai multe despre motivația atacului de sâmbătă, autoritățile au deschis o anchetă federală pentru drepturile civile și tratează acest incident ca fiind un posibil crimă de ură și act de extremism violent intern.

Chiar și în timp ce continuăm să căutăm răspunsuri, trebuie să spunem clar și ferm că supremacia albă nu are loc în America. Trebuie să refuzăm să trăim într-o țară în care familiile de culoare mergând la magazin sau studenții negri mergând la școală trăiesc în frică de a fi împușcați din cauza culorii pielii lor. Ură nu trebuie să aibă adăpost sigur. Tăcerea este complicitate și nu trebuie să rămânem tăcuți.

Jill și cu mine ne rugăm pentru victime și familiile lor și ne întristăm alături de oamenii din Jacksonville. Sursa: www.whitehouse.gov.

On Saturday, our nation marked the 60th Anniversary of the March on Washington — a seminal moment in our history and in our work towards equal opportunity for all Americans. But this day of remembrance and commemoration ended with yet another American community wounded by an act of gun violence, reportedly fueled by hate-filled animus and carried out with two firearms.

Yesterday in Jacksonville, Florida a white gunman went on a shooting rampage at a store near a Historically Black University and killed three Black individuals. While we still need to learn more about the motivation for Saturday’s shooting, law enforcement has opened a federal civil rights investigation and is treating this incident as a possible hate crime and act of domestic violent extremism.

Even as we continue searching for answers, we must say clearly and forcefully that white supremacy has no place in America. We must refuse to live in a country where Black families going to the store or Black students going to school live in fear of being gunned down because of the color of their skin. Hate must have no safe harbor. Silence is complicity and we must not remain silent.

Jill and I are praying for the victims and their families, and we grieve with the people of Jacksonville.

# # #


Foto: Click pentru sursa imaginii , Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro