Viitorul copiilor, în mâinile noastre: Educație prin șah și implicarea Hidroelectrica

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Programul Educație prin șah a luat amploare în acest an în România, având un impact tot mai mare în școlile din țară. Acest program, care își propune să contribuie la dezvoltarea copiilor prin intermediul jocului de șah, a reușit să crească și să se dezvolte datorită sprijinului partenerilor săi, printre care se numără și Hidroelectrica.

Prin participarea la Gala Șahului Românesc, Hidroelectrica a arătat că susține dezvoltarea acestui proiect și a înmânat premiile celor mai bune junioare din România. Această implicare a companiei în promovarea șahului în școli este un gest de recunoaștere a importanței educației prin intermediul acestui joc.

Educația prin șah are multiple beneficii pentru copii, contribuind la dezvoltarea abilităților cognitive, la îmbunătățirea concentrării și a luării deciziilor, precum și la dezvoltarea abilităților sociale și emoționale. Prin intermediul acestui program, copiii au ocazia să învețe să gândească strategic, să planifice și să ia decizii într-un mod rațional.

Participarea la jocul de șah îi învață pe copii să-și dezvolte gândirea critică, să-și anticipeze mișcările adversarilor și să-și gestioneze emoțiile în situații de presiune. Prin intermediul acestui joc, copiii învață să-și analizeze greșelile și să-și îmbunătățească strategia pentru următoarele partide.

De asemenea, educația prin șah contribuie și la dezvoltarea abilităților matematice, ajutându-i pe copii să înțeleagă concepte precum logică, raționament și calcul. Aceste abilități sunt fundamentale pentru dezvoltarea lor ulterioară.

Prin urmare, sprijinul oferit de Hidroelectrica pentru programul Educație prin șah este un pas important în direcția dezvoltării copiilor români. Prin promovarea șahului în școli, se oferă copiilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile cognitive și emoționale, de a învăța să gândească strategic și de a-și îmbunătăți performanțele școlare.

Viitorul copiilor noștri este în mâinile noastre, iar investiția în educație este esențială pentru dezvoltarea lor. Prin intermediul programului Educație prin șah și prin sprijinul oferit de Hidroelectrica, ne dorim să conturăm viitorul micilor șahiști români și să le oferim oportunități de creștere și dezvoltare. Să fie șah! Să fie educație prin șah!
Sursa: Federația Română de Șah.

Viitorul copiilor e în mâinile noastre. N-am zis-o noi, dar credem fiecare cuvânt. Așa a luat naștere anul acesta programul Educație prin șah care crește de la zi la zi și la care au acces din ce în ce mai multe cadre didactice în școlile din România. Am reușit să facem acest pas doar cu ajutorul partenerilor. Iar Hidroelectrica ni s-a alăturat în promovarea șahului în școli și pentru asta suntem și vom fi mereu recunoscători. Nu întâmplător zilele trecute, la Gala Șahului R…omânesc, reprezentanta Hidroelectrica, doamna Ana Paveleț, a înmânat premiile celor mai bune junioare din România de anul acesta. Mulțumim, Hidroelectrica, pentru că v-ați alăturat acestui proiect prin care ne dorim să conturăm viitorului micilor șahiști români! Să fie șah! Să fie educație prin șah!Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Federația Română de Șah
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro