Un viitor mai verde și sustenabil pentru comuna Checea

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Economii uriaşe, după construirea unui parc fotovoltaic! Primarul din Checea vrea să alimenteze toate instituţiile publice cu energie electrică regenerabilă

Primarul comunei Checea, din județul Timiș, a depus un proiect pentru înființarea unei centrale fotovoltaice în localitate, în scopul de a asigura un viitor mai verde și sustenabil. Proiectul prevede montarea a 214 panouri, cu o putere instalată totală de 117,7 kWp, care va furniza energia electrică necesară pentru iluminatul stradal și funcționarea instituțiilor publice din comună.

Instituțiile publice, precum școlile, grădinițele și clădirea Primăriei, vor beneficia de această sursă de energie regenerabilă, eliminând astfel costurile lunare ridicate pentru facturile de electricitate, care se ridică în prezent la peste 21.000 de lei.

Primarul Ionică Breje a subliniat importanța acestui proiect pentru comuna Checea, menționând că economia realizată, estimată la peste 250.000 de lei pe an, va permite realizarea unor investiții necesare în infrastructura locală. Banii economisiți pot fi direcționați către proiecte de pietruire a drumurilor, asfaltare sau amenajarea de parcuri pentru copiii din comunitate.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 875.127,08 lei, din care 766.443,79 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Această investiție în energie verde va aduce beneficii pe termen lung pentru comuna Checea, contribuind la reducerea emisiilor de carbon și la creșterea sustenabilității locale.

Sursa: www.sursadevest.ro

Pe modelul altor primari care vor un viitor mai verde și sustenabil, edilul comunei Checea, din judeţul Timiş, a depus un proiect pentru înființarea unei centrale fotovoltaice în localitate.

Acesta prevede montarea a 214 panouri, cu o putere instalată totala de 117,7 kWp şi va asigura toată energia electrică necesară pentru iluminatul stradal, dar şi pentru funcţionarea instituţiilor publice din comună.

Este vorba despre şcoli, grădiniţe şi clădirea Primăriei, pentru care în prezent se plătesc facturi de peste 21.000 de lei pe lună.

„Pentru comuna noastră, înseamnă o economie de peste 250 de mii de lei. Este o sumă considerabilă, dacă ne raportăm la bugetul nostrum, care tot timpul este insuficient pentru investiţiile pe care ni le dorim. Cu aceşti bani, putem pietrui în fiecare an câte un drum, putem începe proiecte de asfaltare, sau putem amenaja câte un parc pentru copiii din comunitate. Sunt multe lucruri pe care le putem face în Checea cu această sumă pe care o vom economisi an de an”, a explicat Ionică Breje, primarul comunei Checea.

Valoare totală a proiectului se ridică la 875.127,08 lei, dintre care 766.443,79 lei reprezintă fonduri nerambursabile.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Discuții despre viitorul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene

În urma întâlnirii informale a directorilor generali pentru protecția civilă a Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene (UCPM),...

Read More...
16 arrests as Vietnamese network smuggling migrants across the English Channel busted

Operațiunea împotriva rețelei criminale vietnameze

O operațiune comună care a implicat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, susținută de Europol,...

Read More...
NASA to Provide Coverage as Dragon Departs Station with Science

NASA si partenerii sai internationali primesc mostre de cercetare stiintifica si echipamente pe masura ce o nava de aprovizionare Dragon SpaceX parasește Stația Spațială Internațională.

NASA și partenerii săi internaționali se pregătesc să primească mostre de cercetare științifică și echipamente în momentul în care...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro