Ucraina a cerut oficial Republicii Moldova cele 6 avioane stricate MiG-29

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
mig-29 moldova

Președintele Radei Supreme a Ucrainei Ruslan Stefanciuk a cerut miercuri, 4 mai, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului de la Chișinău Igor Grosu și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp, ca R. Moldova să transmită Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29 pentru a fi reparate și folosite de Armata Ucrainei.

„Știu că la voi sunt șase avioane MiG-29, care nu sunt funcționale. Am putea să ne înțelegem ca să ni le transmiteți pentru necesitățile Armatei Ucrainene, pentru lucrările de reparație. Pentru noi ar fi foarte important dacă ați găsi această posibilitate”, a declarat președintele Radei Supreme a Ucrainei.

La 4 mai, președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a declarat după întrevederea cu președintele Radei Supreme a Ucrainei că partea ucraineană a fost anunțată despre disponibilitatea Republicii Moldova „de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat”, dar și despre pregătirea „următorului pachet umanitar cu produse medicale” pentru Ucraina.

Seful parlamentului Moldovei a transmis ca datorita statutului de tara neutra, Moldova nu poate trimite echipament militar in alte tari.

La momentul actual, conform Agenției Proprietății Publice, opt avioane de luptă MiG-29 staționează la baza aeriană din satul Mărculești.

Oficial informația nu a fost deocamdată nici confirmată nici infirmată.

Site-ul stiripesurse.ro a tinut sa dauge ca publicatia online dumskaya.net (Odesa, Ucraina) sustine ca aceasta stire este un Fake News:

„În urma discuțiilor cu diferiți experți, am ajuns la concluzia că jurnaliștii de la pravda.ua pur și simplu au înghițit momeala pusă de dușman, care vrea să să strice relațiile dintre Ucraina și Moldova”.

Sursa: zdg.md tass.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Accesul în regiunea Belgorod, strict limitat. Un atac rusesc avariază infrastructura din regiunea Sumîi

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că restricțiile se aplică localităților „unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă”,...

Read More...

Răzvan Arnăut merge la Jocurile Olimpice cu gândul la o medalie olimpică la lupte

Răzvan Arnăut, un sportiv român talentat, se pregătește să participe la Jocurile Olimpice cu un singur gând în minte:...

Read More...

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro