Timișoara va avea centură completă în 2026

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Centura de vest a Timişoarei, la mâna constructorilor! Grideanu speră ca la licitaţia pentru execuţia lucrărilor să vină doar firme serioase

Timișoara va avea în curând un inel de centură complet, odată ce va fi finalizată construcția ultimului tronson al centurii de vest. Tronsonul Utvin-Sânandrei ar urma să fie gata la finalul anului 2026, după ce firma câștigătoare a licitației va executa lucrarea într-un termen de 30 de luni.

Licitatia pentru acest tronson de 14 kilometri a fost lansată pe 8 februarie, iar firmele interesate au până la data de 29 martie să își depună ofertele. Costul estimat al construcției este de 2,27 miliarde de lei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat importanța atragerii unor companii serioase pentru realizarea acestui proiect, evitând astfel experiențe neplăcute din trecut. El a menționat că tronsonul Utvin-Sânandrei va avea două benzi pe sens și că câștigătorii licitației vor fi anunțați în momentul finalizării procesului de evaluare a ofertelor.

Odată finalizat, tronsonul Utvin-Sânandrei va completa inelul de centură al orașului Timișoara, care va permite timișorenilor să circule de la un capăt la celălalt al orașului pe această centură. Centura de vest traversează localitățile Utvin și Săcălaz și se întinde până la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad.

Proiectul include zece pasaje, patru noduri rutiere și două parcări, iar finalizarea acestuia va aduce beneficii semnificative pentru traficul din zonă. De asemenea, va contribui la dezvoltarea economică a orașului Timișoara și la îmbunătățirea condițiilor de călătorie pentru locuitorii săi.

În prezent, varianta ocolitoare Timișoara Sud se află în șantier, iar odată ce aceasta va fi finalizată și tronsonul Utvin-Sânandrei va fi construit, orașul de pe Bega va avea un sistem rutier modern și eficient, care va facilita circulația în jurul orașului și va descongestiona traficul în zonele centrale.

Sursa: www.sursadevest.ro

Peste trei ani, timişorenii ar putea circula de la un capăt la altul pe centura oraşului, pentru că la finalul lui 2026 ar urma să fie gata şi tronsonul Utvin-Sânandrei.

Este vorba despre centura de vest, pentru care licitaţia a fost lansată pe data de 8 februarie, iar firmele interesate au timp până pe 29 martie să îşi depună ofertele.

Costul estimat pentru șoseaua în lungime de 14 kilometri fiind estimat la 2,27 miliarde de lei, iar contractul va avea o durată de 30 de luni, 6 pentru proiectare și 24 pentru execuție.

Asta înseamnă că lucrarea va fi gata spre finalul anului 2026, însă doar în cazul în care licitaţia va fi câştigată de o firmă serioasă, care să respecte termenul contractual.

“Îmi doresc să vină companii puternice, să nu mai avem experiențe de tipul Tirrrena Scavi, așa cum am avut aici (pe centura de sud – n.a) ani la rând, să avem companii puternice care să ducă această lucrare importantă. Va fi la două benzi, pe fiecare sens și este o chestiune de oferte, de preț, o să vedem în momentul în care vom avea câștigătorii (când va fi gata lucrarea – n.a) E unul dintre punctele finale și țintele pe care mi le-am propus, în ceea ce privește Timișoara, din momentul în care am acceptat să rămân la Transporturi”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Centura de vest a Timişoarei va avea 14 kilometri și va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens.

Porneşte din zona localităţii Utvin, traversează Săcălazul şi se întinde până la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad.

Proiectul include zece pasaje, patru noduri rutiere și două parcări.

Cu acest ultim tronson, orașul de pe Bega închide practic inelul de centură, asta după ce va fi finalizată și varianta ocolitoare Timișoara Sud, care se află în șantier în acest moment.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Sărbătorita zilei la CS Dinamo – 13 iunie: Bianca BECALI, medaliată cu bronz la Mondiale și Europene în proba individuală de sabie

Astăzi, la CS Dinamo, sărbătorim o sportivă de succes, Bianca Becali, născută în 1988, care a obținut medalii de...

Read More...
[FOTO] Respect și memorie eternă! Ziua Eroilor a fost marcată și la Lugoj

Omagierea Eroilor în Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului

În ziua de 13 iunie, orașul Lugoj a comemorat Ziua Eroilor, marcând totodată și sărbătoarea Înălțării Domnului. Evenimentul a...

Read More...
Noul BMW Seria 2 Coupé

Lansarea Noului BMW Seria 2 Coupé

Noul BMW Seria 2 Coupé este prezentat ca un concept auto unic în segmentul compact, care combină sportivitatea extravertită,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro