Team Romania la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023…

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Team Romania la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

Cea ce a treia ediție a Jocurilor Europene va avea la start 7000 de sportivi din 48 de țări. Team Romania va participa cu sportivi la 18 discipline dintre cele 29 din programul competiției. În cele 12 zile de întreceri, între 21 iunie și 02 iulie, se vor împărți 124 locuri cotă pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. 12 competiții au și statut de Campionate Europene.

Începem seria prezentărilor membrilor Echipei Olimpice Team Romania cu sportivii de la CICLISM – Mountain Bike.

• Sportivi – Vlad Dascălu, Ede Karoly Molnar, Roberto Burța, Jozsef Attila Malnasi
• Antrenor: Paulo Della Fuente Perez

Vlad Dascălu este cel mai titrat component al echipei tricolore. În 2019 el a devenit campion mondial de tineret cucerind primul aur mondial din istoria ciclismului românesc. La Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Vlad a terminat competiția pe un onorant loc 7. Actualmente el se află pe locul 13 în clasamentul mondial.

Cicliștii români vor lua startul în funcție de poziția pe care o ocupă în clasamentul mondial al federației de specialitate (UCI) și vor concura pe traseul special amenajat de la poalele muntelui Parkowa.

Mountain Bike-ul s-a regăsit în programul Jocurilor Europene la prima ediție, Baku 2015, dar a lipsit la ediția de la Minsk 2019. La Cracovia Malopolska doar probele olimpice de corss-country (XCO) figurează în program, atât la feminin cât și la masculin.

Ciclismul este prezent în programul Jocurilor Europene de la prima ediție. Niciodată însă cu toate cele patru discipline: ciclism pe șosea, BMX, Mountain Bike, cilism pe pistă.

România a avut reprezentanți la ambele ediții de până acum: Baku 2015 și Minsk 2019. De fiecare dată la ciclism pe șosea. Cea mai bună performanță a Team Romania la Jocurile Europene în proba de CICLISM a fost locul 9 ocupat la contratimp de Serghei Țvetkov, la JE Minsk 2019.

Cifre pentru Ciclism MTB la JE Cracovia Malopolska 2023:
• 30 țări participante
• 160 sportivi înscriși
• 2 probe – cross-country – feminin&masculin
• 4 sportivi români – cross-country olimpic (XCO) masculin
• competiția din cadrul JE este asimilată drept Campionate Europene
• Calificare Paris 2024 – punctele acumulate vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024

Românii vor concura pe 25 iunie 2023, de la ora 15.00. Jocurile Europene Cracovia Malopolka 2023 se transmit în direct la Televiziunea Română.

Foto: COSR/Facebook Vald Dascălu

#TeamRomania #weareunity #COSR #JocurileEuropeneCracovia2023 #europeangames2023

Data: 2023-06-01 15:00:00

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Patru președinți americani uciși în atentate, alții vizați

Mai jos este o privire de ansamblu asupra asasinatelor, începând de la întemeierea Statelor Unite ale Americii (SUA) în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro