Sume imense castigate de Cristian Terhes din politica. Cati bani ia pe luna ca europarlamentar?

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
cristian terhes

Cristian Terhes, binecunoscutul europarlamentar de “pe baricade”, a reusit performanta de a fi dat afara din PNTCD pe motiv de “neplata”.

Terhes nu si-ar fi platit niciodata cotizatia, de la intrarea in partid, mai 2020 – mai 2022, perioada find de 25 de luni, desi termenul statutar era de 6 luni.

Terhes si-a obtinut mandatul de europarlamentar in numele PNTCD pe listele PSD, in baza protocolului semnat de Presedintele PNTCD Aurelian Pavelescu si de Presedintele PSD Liviu Dragnea, la alegerile europarlamentare din 2019.

Suma datorata PNTCD, cu titlul de cotizatie, fiind de 35.730 de euro, aproximativ 178.500 ron. Astfel s-a constatat pierderea calitatii de membru al PNTCD, transmite PNTCD intr-un comunicat.

Tot de la sursa mai sus mentionata, aflam ca domnul Terhes are o indemnizatie de 7.146 euro /luna. In afara acestei sume acesta mai primeste 338 euro diurna/zi, plus 4778 euro indemnizatie forfetara/luna si plus cheltuielile pentru biroul de europarlamentar, adica 25.442 euro/luna.

Suma totala ridicandu-se la aproximativ 43.000 euro/luna!

Potrivit calculelor, suma de bani primita si administrata de domnul Cristian Vasile Terhes, pentru cei trei ani de mandat, este de 1.548.000 euro !!!

De retinut ca toti europarlamentarii primesc sume asemanatoare de la Parlamentul European.

Citeste aici cine a mai fost dat afara din PNTCD o data cu Terhes!

Intre timp Europarlamentarul sustine pe Facebook ca nu poate fi dat afara de catre Aurelian Pavelescu, sub pretext-ul ca acesta nu ar mai fi presedinte in urma unei hotarari pe Facebook sub forma de postare text.

“In urma hotararii Comitetului National de Conducere a PNTCD din data de 06.05.2022 de a exercita actiunea in raspundere fata de Aurelian Pavelescu, mandatul acestuia in fruntea PNTCD a incetat de drept, cf. art. 220 din Codul civil. Actiunea in raspundere priveste acoperirea unui prejudiciu pe care Aurelian Pavelescu l-a cauzat PNTCD de peste 688.000 de lei. Alaturi de Aurelian Pavelescu vor intra in solidar si cei din partid care l-au sustinut in producerea acestui prejudiciu imens.
De asemenea, CNC a dispus si sanctionarea disciplinara a lui Aurelian Pavelescu cu “demiterea din functie”.”

PNTCD sustine oficial ca domnul Aurelian Pavelescu este Presedinte in continuare:

“Conform datelor înscrise în registrul partidelor politice dl. Aurelian Pavelescu este președintele PNȚCD, reales în funcție la congresul din august 2021.

Pentru a pierde calitatea de președinte, conform statutului dl. președinte Aurelian Pavelescu ar trebui să demisioneze ori să fie înlocuit de un congres organizat după normele statutare.

Cei care aruncă astfel de informații în spațiul public, Cristian Vasile Terheș europarlamentar și  Doru Dăncuș, împreună cu alți membrii și-au

pierdut calitatea de membrii, conform statutului pentru neplata cotizației.”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Deplasare a unui contingent de pompieri către Franța

Astăzi, 13 iulie, a pornit către Franța cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri pentru schimbarea efectivelor...

Read More...

Performanțe remarcabile la INOT Campionatul țărilor Central Europene

La Campionatul țărilor Central Europene de înot, sportivele de la Dinamo au avut rezultate remarcabile. Daria Silișteanu a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro