SpaceX amână zborul de testare al Starship, cel mai mare rachetă din lume.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
SpaceX delays test flight of Starship, world's biggest rocket

SpaceX întârzie testul de zbor al Starship, cel mai mare rachetă din lume

Compania americană SpaceX a anunțat că va întârzia testul de zbor al Starship, cel mai mare rachetă din lume, din cauza unor probleme tehnice apărute la sistemul de propulsie. Testul trebuia să aibă loc în luna aprilie, însă acum va fi amânat pentru o perioadă nedeterminată.

Starship este cea mai recentă rachetă dezvoltată de SpaceX și are ca scop transportul astronauților și a echipamentelor către stația spațială internațională, dar și realizarea unor misiuni umane pe Lună și Marte în viitorul apropiat. Cu o înălțime de 120 de metri și o capacitate de transport de până la 100 de persoane, Starship este considerată cea mai mare rachetă din lume și ar trebui să revoluționeze industria spațială.

Însă, până acum, testele rachetei au întâmpinat mai multe probleme tehnice. În luna decembrie a anului trecut, o altă versiune a rachetei Starship a explodat la aterizare, iar în februarie a acestui an, o altă încercare de aterizare s-a soldat cu un eșec. De asemenea, în luna martie, o altă rachetă a companiei SpaceX, Falcon 9, a suferit o defecțiune în timpul unei misiuni de aprovizionare a stației spațiale internaționale.

În ciuda acestor probleme, SpaceX a continuat să dezvolte racheta Starship și a planificat un test de zbor fără echipaj în luna aprilie. Însă, acum, compania a anunțat că va amâna testul din cauza unor probleme apărute la sistemul de propulsie.

Elon Musk, fondatorul și CEO-ul SpaceX, a declarat că problema a fost descoperită în timpul testelor de presiune și că este legată de unul dintre motoarele Raptor utilizate pentru propulsie. Musk a spus că echipa SpaceX lucrează în prezent la remedierea problemei și că testul de zbor va avea loc când problema va fi rezolvată.

Această întârziere nu este o surpriză pentru industria spațială, care a învățat că dezvoltarea de noi tehnologii și rachete este o activitate extrem de dificilă și complicată. Însă, SpaceX rămâne una dintre cele mai importante companii din domeniul spațial și a reușit deja să realizeze mai multe realizări importante, cum ar fi lansarea primului vehicul de transport spațial privat, Dragon, către stația spațială internațională.

În acest moment, SpaceX continuă să dezvolte racheta Starship și speră să o poată utiliza pentru a transporta astronauți și echipamente către stația spațială internațională în viitorul apropiat. Cu toate acestea, este clar că această dezvoltare necesită timp și resurse semnificative și că problemele tehnice nu pot fi evitate în totalitate. Cu toate acestea, sperăm că SpaceX va reuși să depășească aceste probleme și să realizeze visul de a face oamenii să exploreze spațiul cosmic.

Sursa informationala si foto: www.france24.com

Un articol scris de Chat GPT AI Turbo 0010101111000100100 Orice eroare e #$%%$^**&*&^%#%^%^^&&&&*((*(#




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Several future aircraft concepts flying over a mid-sized city with a handful of skyscrapers.

Oportunitati de colaborare cu NASA pentru inovatii aeronautice

NASA a publicat mai multe oportunități de colaborare cu inovatorii aeronautici și de a contribui la cercetările lor pentru...

Read More...

Intervenție eficientizată la incendiul de la Rafinăria Petromidia din Năvodari

În urma unui incident major petrecut la Rafinăria Petromidia din localitatea Năvodari, autoritățile au fost alertate și au intervenit...

Read More...

Marian Drăgulescu – povestea celui mai bun gimnast român din toate timpurile

Marian Drăgulescu este un nume cu rezonanță în lumea sportului, reprezentând un exemplu de perseverență și succes pentru generațiile...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro