Sesiune comemorativă: Academicianul Dan Berindei – 100 de ani de la naștere

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Cultura

Pe data de 2 noiembrie 2023, la ora 10, în Aula Academiei Române, va avea loc o sesiune comemorativă intitulată „Academicianul Dan Berindei – 100 de ani de la naștere“. Evenimentul va reuni personalități marcante din mediul academic și cultural, care vor aduce un omagiu ilustrului istoric și arhitect.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, acad. Bogdan C. Simionescu, prof.univ. Ioan Bolovan – membru corespondent al Academiei Române și director al Institutului de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca, prof.ing. Nicolae Șt. Noica – membru de onoare al Academiei Române și director general al Bibliotecii Academiei Române, Ing. Alexandru Morega – membru corespondent al Academiei Române și președintele Fundației ,,Patrimoniu“, dr. Narcis Dorin Ion – director general al Muzeului Național ,,Peleș“ și dr. Lucian Dindirică – manager al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova.

Sesiunea comemorativă este organizată de Academia Română și reprezintă o ocazie de a rememora contribuțiile acad. Dan Berindei în domeniul istoriei și arhitecturii. Academicianul a fost unul dintre cei mai importanți specialiști în arhitectura medievală și modernă din România.

Dan Berindei s-a născut în 1923 și a absolvit Facultatea de Arhitectură a Universității Politehnica din București. A fost profesor universitar și a avut o contribuție semnificativă în studierea și conservarea patrimoniului arhitectural românesc. De asemenea, a fost autorul mai multor lucrări de referință în domeniul istoriei și arhitecturii.

Prin organizarea acestei sesiuni comemorative, Academia Română dorește să aducă un omagiu academicianului Dan Berindei și să evidențieze importanța studiului și conservării patrimoniului cultural și arhitectural. Evenimentul va oferi o platformă de dezbatere și schimb de idei între specialiști și va contribui la promovarea cunoașterii și înțelegerii istoriei și arhitecturii din România.

Pentru a afla mai multe detalii despre sesiunea comemorativă „Academicianul Dan Berindei – 100 de ani de la naștere“ și pentru a participa la eveniment, puteți accesa link-ul de mai jos.

Sursă imagine: [https://acad.ro/evenimente/img/evenimente/2023/70_DanBerindei100_prev.png](https://acad.ro/evenimente/img/evenimente/2023/70_DanBerindei100_prev.png)

Sursă informații: [https://acad.ro/evenimente/evenimente/2023/70_eveniment.html](https://acad.ro/evenimente/evenimente/2023/70_eveniment.html)

Sursa: Academia Romana.

Sesiune comemorativă „𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐃𝐚𝐧 𝐁𝐞𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞𝐢 – 𝟏𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐚ș𝐭𝐞𝐫𝐞“
2 noiembrie 2023, ora 10
Aula Academiei Române

Vor lua cuvântul:
– acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române
– acad. Bogdan C. Simionescu
– prof.univ. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române, director al Institutului de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca
– prof.ing. Nicolae Șt. Noica, membru de onoare al Academiei Române, director general al Bibliotecii Academiei Române
– Ing. Alexandru Morega, membru corespondent al Academiei Române, președintele Fundației ,,Patrimoniu“
– dr. Narcis Dorin Ion, director general al Muzeului Național ,,Peleș“
– dr. Lucian Dindirică, manager al Bibliotecii Județeane „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova

Sesiune comemorativă „Academicianul Dan Berindei – 100 de ani de la naștere“Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Academia Romana
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferința finală a proiectului „România BeActive” – 26 martie, București

Conferința finală a proiectului „România BeActive” este un eveniment important ce va avea loc pe 26 martie în București....

Read More...
Teatrul Național din Timișoara, două nominalizări la Premiile UNITER 2024!

Nominalizările Premiilor UNITER pentru Teatrul Național din Timișoara

Juriul pentru Premiile UNITER a anunțat lista de nominalizări, iar printre acestea se regăsesc actorul Marin Lupanciuc și trupa...

Read More...
DTM: Schubert Motorsport va înscrie trei BMW M4 GT3 în 2024

Schubert Motorsport va înscrie trei BMW M4 GT3 în 2024

BMW M Motorsport pregătește terenul pentru sezonul 2024 al campionatului DTM, având în echipă trei campioni de top și...

Read More...

One commentOn Sesiune comemorativă: Academicianul Dan Berindei – 100 de ani de la naștere

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro