Seminarul de Aikido Aikikai 2023: Armonie și Disciplină În Lumea Artelor Marțiale

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Un sfert de veac de Aikido la Lugoj a fost celebrat printr-un seminar național de aikido aikikai – Redeșteptarea

Între 13 şi 15 octombrie 2023, în orașul Lugoj a avut loc un eveniment important în lumea artelor marțiale: Seminarul de Aikido Aikikai condus de președintele FRAA (Fundația Română de Aikido Aikikai) – sensei Dorin Marchiș 6 Dan și vicepreședintele FRAA – sensei Iulian Perpelici 6 Dan. Aceasta este o ocazie deosebită pentru practicanții de Aikido Aikikai din mai multe orașe să se întâlnească și să-și împărtășească cunoștințele și experiențele.

Organizatorul seminarului a fost sensei Daniel Rogobete 5 Dan, președintele Clubului “Wago-Kan” Aikido Aikikai Lugoj. Acest eveniment a avut loc în sala de sport “Lavinia Miloșovici”, unde s-au adunat participanți din orașele Arad, Timișoara, Reșița, Cluj-Napoca, Chișinău Criș, Deva, Alba Iulia, București, Oradea și altele.

Seminarul de Aikido Aikikai a fost organizat sub egida Fundației Române de Aikido Aikikai, care are sediul în orașul Cluj-Napoca și numără 44 de filiale în diverse orașe din România. Președintele fundației, sensei Dorin Marchiș 6 Dan, a fost prezent la acest eveniment deosebit. Aproximativ 70 de invitați, cu vârste cuprinse între 6 și 65 de ani, au participat la seminar.

Pe lângă partea de instruire intensivă, participanții au avut parte și de o seară minunată, numită Sayounara Party. Aceasta a fost o ocazie în care toți cei prezenți s-au întâlnit și au celebrat prietenia, armonia, respectul, educația, pacea și iubirea.

Aikido este o artă marțială japoneză care pune accentul pe autoapărare, nu pe atacul altei persoane. Prin practicarea Aikido, se învață coordonarea mișcărilor fizice cu exercițiul mental al concentrării atenției. Această disciplină martială diferă de celelalte, fiind o artă în care nu se urmărește doar învățarea tehnicilor de apărare, ci și educația complexă a persoanei în dezvoltarea unei personalități echilibrate, puternice și armonioase.

Seminarul de Aikido Aikikai de la Lugoj a fost un succes și a oferit o ocazie excelentă pentru aprofundarea studiului și practica unei arte marțiale unice. Participantii au fost încurajați să continue traiectoria pe acest drum, dezvoltându-și abilitățile de autoapărare, rezolvând problemele vieții și dobândind o minte și un corp sănătos.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Între 13 şi 15 octombrie 2023, la Lugoj a avut loc un eveniment important în lumea artelor marțiale: Seminarul de Aikido Aikikai condus de președintele FRAA (Fundația Română de Aikido Aikikai) – sensei Dorin Marchiș 6 Dan și vicepreședintele FRAA-sensei Iulian Perpelici 6 Dan.

Organizator al evenimentului a fost sensei Daniel Rogobete 5 Dan, președintele Clubului ”Wago-Kan” Aikido Aikikai Lugoj.

Antrenamentele s-au ținut în Sala de Sport ”Lavinia Miloșovici”, iar la acestea au participat practicanți de Aikido Aikikai din mai multe orașe: Arad, Timișoara, Lugoj, Reșița, Cluj-Napoca, Chișinău Criș, Deva, Alba Iulia, București, Oradea etc.

Seminarul de Aikido Aikikai, la care au participat aproximativ 70 de invitați cu vârsta cuprinsă între 6 și 65 de ani, a fost organizat sub egida Fundației Române de Aikido Aikikai, cu sediul în orașul Cluj-Napoca care are 44 de filiale în diverse orașe din România, președintele Fundației fiind sensei Dorin Marchiș 6 Dan. După antrenamente, toți participanții au beneficiat de o seară minunată, Sayounara Party unde s-au întâlnit: prietenia, armonia, respectul, educația, pacea, iubirea.

”Sunt 29 de ani de când practic Aikido, mă bucur nespus de mult că ne-am stabilit în Lugoj, eu și familia mea. Pe lângă faptul că Lugojul este un oraș multicultural, este pus pe harta performanței naționale și internaționale în vederea sportului. Despre Aikido sunt multe de spus, dar un practicant de Aikido este cel ce atinge simultan cele trei componente: căldura, lumina și puterea, în oricare moment al vieții, nu doar în Dojo. Aikido este o artă marțială japoneză care pune accentul pe autoapărare, nu pe atacul altei persoane, Aikido ne învață că toate realitățile fiziologice, fizice, mentale și sociale, nu sunt decât fragmente ale unui mare ansamblu, care este universul și care presupune o înaltă coordonare a mișcării fizice cu exercițiul mental de concentrare a atenției. Aikido înseamnă disciplină, dezvoltare personală și coordonare motrică, în Aikido se pune accent pe mișcare și pe dinamica posturii, Aikido este o artă marțială diferită de cele care au precedat-o chiar dacă la nivel fizic include tehnici derivate din Jujitsu și Kenjutsu, nu are ca scop lovirea oponenților cu pumnul sau cu piciorul, ci folosirea energiei atacatorilor și obține controlul lor prin imobilizare sau pentru a-i proiecta la distanță.  Este foarte important de știut că scopul Aikido-ului nu constă doar în însușirea perfectă a tehnicilor de apărare, pentru că tehnicile sunt doar un mijloc și nu un scop, practicanții găsesc în Aikido o tehnică eficientă de autoapărare, o cale de iluminare spirituală. Mai importantă pentru elev este educarea complexă pentru că acesta să capete o personalitatea echilibrată, naturală și puternică, o modalitate de obținere a sănătății fizice sau a păcii minții, astfel încât la nevoie să poată rezolva eficient problemele ce-i apar în viață, așa cum spunea O’Sensei Morihei Ueshiba: <<AIKI nu poate fi cunoscut, Prin vorbe scrise sau rostite, Fără a te pierde în vorbe inutile, Învață prin practică>>. Mulțumesc tuturor celor care au participat la acest seminar și îi aștept cu respect și prietenie anul viitor”, a spus Daniel Rogobete 5 dan – instructor al  clubului  ”Wago-Kan” Aikido Aikikai Lugoj.

Mia Rogobete
Foto: Irina GașparAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro