Reorganizarea Primăriei Timişoara: Dispar 51 de posturi în cea de-a patra organigramă

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Panică printre angajaţii din Primăria Timişoara, după un e-mail în care sunt anunţaţi că mulţi dintre ei vor fi daţi afară! Fritz propune o nouă organigramă

Primăria din Timișoara va trebui să facă o reorganizare, iar 51 de posturi vor fi desființate, conform celei de-a patra organigrame prezentate într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul instituției. Primarul Dominic Fritz a trimis un e-mail tuturor angajaților, anunțându-i că unii dintre ei vor fi concediați. Motivul invocat este Legea 296, care vizează reducerea cheltuielilor bugetare. Cu toate acestea, primarul nu a dezvăluit criteriile după care se vor face concedierile sau cine va fi vizat de această restructurare.

Situația creează o mare neliniște printre angajați, deoarece nu au primit informații despre ceea ce urmează să se întâmple. Sindicatul Liber al Angajaților din Primăria Timișoara solicită consultarea acestora și clarificarea criteriilor de selecție pentru concedieri. Este de așteptat ca restructurarea să afecteze toate birourile din Primărie, iar șefii acestor structuri pot fi puși pe liber sau pot fi relocați în alte funcții prin concursuri.

Potrivit proiectului de hotărâre, vor fi desființate un total de 51 de posturi, dintre care doar 17 sunt ocupate în prezent. Printre structurile care vor fi desființate se numără Biroul Situații de Urgență, Biroul Contencios, Biroul Digitalizare, Biroul Achiziții Publice și altele.

Primarul Dominic Fritz a trimis un e-mail angajaților, în care îi asigură că vor avea discuții individuale cu fiecare structură afectată de reorganizare. Proiectul de hotărâre urmează să fie votat în luna decembrie și să intre în vigoare în ianuarie. Primarul îi încurajează pe angajați să continue munca în structurile existente și să accepte schimbările care survin în administrația publică.

Reorganizarea Primăriei Timișoara este necesară pentru a se conforma Legii 296 și pentru a asigura sustenabilitatea financiară a României pe termen lung. Cu toate acestea, este important ca procesul să fie transparent și să se țină cont de drepturile și interesele angajaților afectați.

Sursa: www.sursadevest.ro

Consilierii locali din Timişoara vor trebui să dezbată, într-o şedinţă viitoare, cea de-a patra organigramă a Primăriei, din care dispar 51 de posturi.

Concomitent cu publicarea pe site-ul instituţiei a proiectului de hotărâre privind această reorganizare, primarul le-a trimis un e-mail tuturor angajaţilor, prin care îi anunţă că unii dintre ei vor fi daţi afară.

Explicaţia este Legea 296, privind reducerea cheltuielilor bugetare, însă edilul nu expune şi criteriile după care se vor face concedierile sau cine este vizat de această restructurare.

CITEŞTE ŞI: FOTO Șofer încarcerat, după ce a intrat cu mașina în parapetul metalic ce delimita partea carosabilă!

Şi, cum nici sindicaliştii nu au primit vreo informaţie despre ceea ce urmează să se întâmple, fiecare angajat din Primărie speră să nu fie el cel dat afară.

“Eu am un mare semn de intrebare. Daca nu suntem consultati, întrebaŢi… asta ridică deja un semn de întrebare. Nu ştim pe ce criterii vor fi daţi afară unii sau alţii. Nimeni nu ştie cine urmează că plece acasă. Toată lumea este stresată. Vă daţi seama că nu este uşor pentru niciunul dintre colegi. Sperăm totuşi că vom fi consultaţi. Vom vedea cum evoluează lucrurile”, a declarat pentru Sursa de Vest, Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Angajaţilor din Primăria Timişoara.

Cert este că vor fi desfiinţate toate Birourile din Primărie, iar şefii acestor structuri, fie vor fi puşi pe liber, fie vor fi încadraţi pe alte funcţii, în baza unor concursuri.

În total, vor dispărea 51 de posturi dintre care doar 17 ar fi ocupate.

“Măsurile de disciplină economico-financiară cu caracter imperativ obligatoriu, adoptate prin Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, impactează organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare pentru Aparatul de specialitate al primarului municipiului Timişoara, prin:

  • Reducerea numărului de posturi din cadrul cabinetului primarului
  • Reducerea numărului total maxim de posturi corespunzător fiecărei unităţi administrativ-teritoriale cu 10% (800 x 10% = 80, din care 51 de posturi se reduc în cadrul Aparatului de specialitate al primarului)
  • Desfiinţarea funcţiilor de şefi birou, concomitent se desfiinţează şi structurile organizatorice care funcţionează ca birouri.
  • Modificarea normativului minim de personal din cadrul structurilor de tip serviciu, direcţie şi direcţie generală.
  • Diminuarea numărului total al funcţiilor publice de conducere din cadrul autoritii sau instituţiei publice, cu excepţia funcţiilor publice de secretar general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale şi funcţiei de administrator public, de la maximum 12% la maximum 8% din numărul total al posturilor aprobate”, se arată referatul proiectului de hotărâre.

Mai exact, vor fi desfiinţate următoarele structuri: Biroul Situaţii de Ugenţă, Biroul Contecios, Biroul Digitalizare, Biroul Achiziţii Publice, Biroul Contabilitate, Biroul Evidenţa Mijloacelor Fixe, Biroul Servicii Suport, Biroul Guvernanţă Corporativă şi Monitorizare Societăţi, Instituţii şi Servicii Publice, Biroul Managemantul documentelor, Biroul Sesizări şi Transparenţă Informaţională, Biroul Relaţii cu Mediul de Afaceri, Biroul Actualizări, Verificări, Furnizare Date, Biroul Proceduri Speciale de Stare Civilă, Biroul Clădiri şi Terenuri, Biroul Administrare Spaţii Utilitare, Servicii Conexe şi contracte garaje, Biroul Urmărire contracte şi eliberare domeniul public, Biroul Avizare PUD/PUZ, Biroul Banca de Date Urbană, Biroul Reabilitare Cartiere Istorice şi Monumente, Biroul Disciplina în Construcţii, Biroul Avize şi Control Mediu, Biroul Administrare Spaţii verzi/recreative, Biroul monitorizare şi gestiune trafic, Biroul magistrale, Biroul Infrastructură, Biroul Mobilitate şi Transport, Biroul Reţele şi Comunicaţii, Biroul Hidrotehnic, Termoficare şi Gaz, Biroul Eficientizare energetică blocuri, Biroul Construcţii Civile şi Biroul Asistare Primar.

“Proiectul de HCL intră astăzi în transparență, va fi votat în decembrie și va intra în vigoare în ianuarie. În perioada imediat următoare, vom avea discuții individuale cu fiecare structură ce presupune reorganizarea pentru ea. Până atunci, vă rog să continuați munca importantă pe care o faceți în cadrul structurilor existente. În ciuda opiniei populare, viața în administrația publică este plină de schimbări – unele dorite, altele impuse. Este datoria noastră să le îmbrățișăm oricum”, se arată în e-mailul pe care l-a trimis primarul Dominic Fritz, angajaţilor.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro