Putin se confruntă cu o criză din moment ce șeful lui Wagner, Prigojin, a declarat război conducerii militare a Rusiei – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Putin în criză, când șeful lui Wagner, Prigojin, declară război conducerii militare ruse – POLITICO

Putin în criză, în timp ce șeful Wagner, Prigozhin, declară război împotriva conducerii militare ruse

Șeful companiei militare private Wagner, Evgeny Prigozhin, cunoscut drept “bucătarul lui Putin”, a anunțat că va începe o campanie agresivă împotriva conducerii militare ruse. Această mișcare a fost văzută ca o provocare majoră la adresa președintelui Vladimir Putin, care s-a bazat pe loialitatea armatei ruse pentru menținerea puterii sale.

Prigozhin a anunțat că va folosi resursele și influența sa pentru a submina poziția liderilor militari din Rusia, pe care îi consideră ineficienți și incompetenți. El a acuzat, de asemenea, conducerea militară de corupție și de gestionare proastă a conflictelor din Ucraina și Siria.

Această mișcare a fost văzută ca o încercare de Prigozhin de a-și consolida poziția în fața altor oligarhi puternici din Rusia, precum și de a-i arăta lui Putin că el poate fi un jucător important în lupta pentru putere din Rusia.

În timp ce Putin a fost în mare măsură capabil să-și mențină puterea prin controlul armatei ruse, această mișcare a arătat că există un potențial de slăbiciune în acest sistem. Prigozhin este cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Putin și se crede că el a fost implicat în numeroase operațiuni de informații și de influențare a alegerilor în străinătate în numele Kremlinului.

Deși este încă neclar cât de multă susținere are Prigozhin în rândul altor puternici oligarhi și lideri politici din Rusia, această mișcare a arătat că există o posibilă schimbare în echilibrul de putere din țară. Putin va trebui să răspundă la această provocare și să decidă dacă va continua să se bazeze pe loialitatea armatei ruse pentru a-și menține puterea sau dacă va trebui să își găsească noi aliați în lupta pentru putere.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro