Primaria Timisoara condamnata sa plateasca 4.182.766,4 lei catre Brantner Servicii Ecologice SRL

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Primăria Timișoara a fost obligată de către Tribunalul Cluj să plătească o sumă în urma unui litigiu cu compania Brantner Servicii Ecologice SRL. Litigiul a fost generat de refuzul autorității locale de a accepta la plată două facturi emise de operatorul de salubritate clujean.

Hotărârea Tribunalului Cluj, numărul 1946/2023, pronunțată în data de 21 septembrie 2023, menționează că Primăria Timișoara trebuie să plătească suma de 4.182.766,4 lei, reprezentând contravaloarea facturilor fiscale 9145/30.11.2022 și 9146/31.12.2022. De asemenea, Primăria trebuie să achite suma de 221.312,38 lei, reprezentând dobânzi legale aplicabile profesioniștilor, calculate de la scadențele celor două facturi și până la data introducerii acțiunii în instanță. Totodată, Primăria Timișoara trebuie să plătească reclamantei suma de 99.910,17 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Este important de menționat că hotărârea Tribunalului Cluj nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. Este de așteptat ca juristii care reprezintă Primăria Timișoara să folosească această cale de atac în dosarul 2714/117/2023 aflat pe rolul instanțelor din Cluj-Napoca.

Această hotărâre vine în contextul unui litigiu în care Primăria Timișoara a refuzat să accepte la plată două facturi emise de Brantner Servicii Ecologice SRL. Motivele acestui refuz nu au fost menționate în sursa originală, dar este posibil ca Primăria să fi avut neînțelegeri legate de prețurile sau calitatea serviciilor oferite de operatorul de salubritate clujean.

Este important de menționat că această hotărâre a Tribunalului Cluj poate avea un impact semnificativ asupra bugetului Primăriei Timișoara, deoarece suma de aproximativ 4 milioane de lei trebuie achitată către Brantner Servicii Ecologice SRL. De asemenea, obligația de a plăti dobânzi și cheltuieli de judecată adaugă un cost suplimentar pentru autoritatea locală.

Pe de altă parte, această hotărâre poate avea implicații și în relația dintre Primăria Timișoara și operatorii de salubritate cu care colaborează. Alte companii de salubritate ar putea fi influențate de decizia instanței și ar putea să solicite plata facturilor restante sau să renegocieze contractele încheiate cu Primăria.

În concluzie, hotărârea Tribunalului Cluj obligă Primăria Timișoara să plătească o sumă semnificativă către Brantner Servicii Ecologice SRL, în urma unui litigiu generat de refuzul de a accepta două facturi emise de operatorul de salubritate clujean. Această hotărâre poate avea consecințe financiare și poate afecta relația dintre Primărie și operatorii de salubritate. Cu toate acestea, hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată în termenul legal.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Tribunalul Cluj a hotarat ca Primaria Timisoara este buna de plata in litigiul cu Brantner Servicii Ecologice SRL, litigiu generat de refuzul administratiei banatene de a accepta la plata doua facturi emise de operatorul de salubritate clujean.

„Admite cererea de chemare in judecata formulata de catre reclamanta B S E SRL in contradictoriu cu paratul UAT MUNICIPIUL TIMISOARA. Obliga paratul la plata sumei de 4.182.766,4 lei reprezentand contravaloarea facturilor fiscale 9145/30.11.2022 si 9146/31.12.2022, a sumei de 221.312,38 lei, reprezentand dobanzi legale aplicabile profesionistilor, calculate de la scadentele celor doua facturi, la data introducerii actiunii, precum si la plata in continuare a dobanzii legale aplicabile profesionistilor, pana la achitarea integrala a debitului principal. Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 99.910,17 lei, cheltuieli de judecata. Cu apel, in termen de 10 zile de la comunicare”, se mentioneaza in Hotararea nr. 1946/2023 pronuntata in 21.09.2023.

Hotararea Tribunalului Cluj nu este definitiva, ci poate fi atacata in 10 zile de la comunicare. O cale de atac de care, cu siguranta, vor uza juristii care reprezinta Primaria Timisoara in dosarul 2714/117/2023 aflat pe rolul instantelor din Cluj-Napoca. (G.I.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Expedition 70 Flight Engineer and JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) astronaut Satoshi Furukawa works out on the Advanced Resisitive Exercise Device located (ARED) in the International Space Station's Tranquility module. The ARED is designed to mimic the inertial forces generated when lifting free weights on Earth.

Explorari stiintifice pe ISS: Misiunea Crew-7

NASA și SpaceX Crew-7 revin pe Pământ după luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale. Astronautul NASA Jasmin Moghbeli...

Read More...

Turneul Final 4 al Cupei României de Volei Masculin

Cupa României la volei masculin se apropie de momentul decisiv, Turneul Final 4, care va avea loc la Sala...

Read More...

Conferința finală a proiectului „România BeActive” – 26 martie, București

Conferința finală a proiectului „România BeActive” este un eveniment important ce va avea loc pe 26 martie în București....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro