Prăbușirea unui perete la Internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiul Secuiesc: 3 victime extrase, intervenție în desfășurare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În urma prăbușirii unui perete la Internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiul Secuiesc, județul Harghita, trei persoane au fost surprinse sub dărâmături. Potrivit informațiilor de ultimă oră, au fost extrase trei victime, dintre care una este conștientă, una semiconștientă și una se află în stop cardio-respirator, fiind supusă manevrelor de resuscitare.

Suprafața afectată de prăbușire este de aproximativ 200 de metri pătrați. Autoritățile au intervenit prompt la fața locului, fiind mobilizate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Misiunea de salvare este în dinamică și se fac eforturi pentru extragerea și asistența cât mai rapidă a persoanelor rămase sub dărâmături.

Prăbușirea peretelui într-o instituție de învățământ ridică îngrijorări cu privire la siguranța clădirilor și infrastructurii. Acest incident tragic pune în evidență necesitatea unei evaluări periodice și riguroase a stării clădirilor, astfel încât să se poată preveni astfel de accidente.

De asemenea, este importantă consolidarea măsurilor de siguranță și pregătirea personalului pentru situații de urgență. În cazul prăbușirilor sau altor incidente similare, intervenția rapidă și bine coordonată poate salva vieți și poate reduce pagubele materiale.

Autoritățile competente trebuie să investigheze cu atenție cauzele prăbușirii, pentru a identifica eventualele neglijențe sau deficiențe în construcție. Este esențial ca responsabilii să fie trași la răspundere și să se asigure că astfel de tragedii nu se vor repeta în viitor.

În final, suntem alături de familiile victimelor și sperăm că acestea vor fi salvate în cel mai scurt timp posibil. Incidentul de la Internatul Liceului Tamași Aron reprezintă o memento dureros cu privire la importanța siguranței și necesitatea unei atenții sporite în ceea ce privește infrastructura clădirilor și măsurile de prevenție.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

UPDATE Până în acest moment au fost extrase 3 victime dintre care, 1 conștientă, 1 semiconștientă și 1 aflată în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare în curs. Misiunea este în dinamică. *** La Internatul Liceului Tamași Aron din localitatea Odorheiul Secuiesc din județul Harghita s-a prăbușit un perete, cu persoane surprinse sub dărâmături. Suprafața afectată este de aproximativ 200 mp. La locul intervenției au fost alocate 2 mașini de stingere, 1descarcerare, 1 camion, 1 container multirisc, 1 ambulanță SMURD, 2 ambulanțe SAJ, 3 echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

The Marshall Star for May 1, 2024

Evolutia centrului de la NASA Marshall Space Flight

NASA’s Marshall Space Flight Center se pregătește pentru următorul pas important în evoluția campusului său principal. Prin intermediul unei...

Read More...
Părintele Zaharia despre Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră. Două alimente sunt total interzise

Obiceiuri și tradiții în Joia Mare

În Joia Mare, cunoscută și ca Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră, creștinii prăznuiesc patru aspecte importante din...

Read More...
IMPACTPRESS

Expozitia Tincutei Marin la Bienala de Arta din Venetia

O artistă româncă de talie internațională, Tincuța Marin, expune în premieră la Bienala de Artă de la Veneția, alături...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro