OMS a publicat o noua strategie de Vaccinare anti-Covid 19. Persoanele vizate: toti batranii peste 60 de ani, lucratorii in sanatate si persoanele cu risc ridicat.

BY: stiridinromania.ro In STIRILE ZILEI
OMS strategie Vaccinare

Vineri, 22.07.2022, OMS a updatat strategia de vaccinare pe care doreste sa o aplice in toate tarile.

Conform documentului, intitulat “Strategia Globala de Vaccinare anti-Covid intr-o lume in continua schimbare. Update Iulie 2022“, OMS isi doreste sa vaccineze 100% dintre lucrătorii din domeniul sănătății și 100% din persoanele cu risc ridicat, atât cu doza primara, cât și cea de rapel, cu scopul de a reduce decesele, de a menține societățile deschise și de a asigura funcționarea economiilor pe măsură ce transmiterea Covid-19 continuă.

OMS isi doreste sa vaccineze toate persoanele peste 60 de ani, lucratorii din sanatate si toate persoanele vulnerabile:

“Pentru atingerea țintei de vaccinare de 70%, țările ar trebui să acorde prioritate atingerii obiectivelor fundamentale de vaccinare a 100% dintre lucrătorii din domeniul sănătății și 100% dintre grupurile cele mai vulnerabile, inclusiv populațiile mai în vârstă (peste 60 de ani) și cei care sunt imunocompromiși.

Directorul general Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus:

„Vaccinarea tuturor celor mai expuși riscului este cea mai bună modalitate de a salva vieți, de a proteja sistemele de sănătate și de a menține societățile și economiile deschise.” 

Conform documentului publicat de OMS, in raportul din luna iunie 2022, 68 de state membre ale OMS vaccinasera mai mult de 80% din lucratorii medicali, iar 57 de state membre vaccinasera mai mult de 80% din persoanele cu o varsta mai mare de 60 de ani.

Reamintim ca in Romania este deja aprobata doza 4: Romania da drumu la doza 4. Pfizer a primit unda verde – Comirnarty
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Trecerea în neființă a general-locotenentului Ionel CRĂCIUN

Cu profund regret, anunțăm trecerea în neființă a domnului general-locotenent (rtg) dr.ing. Ionel CRĂCIUN, fost comandant al pompierilor din...

Read More...

Medaliații la individual și la echipe la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică

Recent, la etapa de la Constanța a campionatului național de gimnastică, s-au acordat medalii la nivelul Junioare II, Nivel...

Read More...

Activitate educativă la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” Oradea

Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea a găzduit recent proiectul 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐆𝐨𝐣𝐝𝐮𝐋𝐀𝐁, unde seismologia și educația s-au unit pentru a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro