Lumina asupra crimei financiare și economice în UE

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
New Europol report shines light on multi-billion euro underground criminal economy

Crima financiară și economică este o problemă serioasă în Uniunea Europeană (UE), conform primei evaluări a amenințărilor realizată de Europol. Raportul, intitulat “Cealaltă față a monedei: o analiză a crimei financiare și economice în UE”, dezvăluie un sistem care, din umbră, susține finanțele infractorilor din întreaga lume. Pentru realizarea acestui raport, Europol a combinat informațiile operaționale și datele de informații strategice furnizate de statele membre ale UE.

Raportul subliniază că crima financiară și economică reprezintă o amenințare gravă pentru stabilitatea și securitatea UE. Această formă de infracțiune nu numai că subminează economia și finanțele statelor membre, dar are și consecințe negative asupra cetățenilor și companiilor europene. Este important să se înțeleagă că această formă de infracțiune nu se limitează doar la o anumită regiune sau țară, ci are o dimensiune globală.

Raportul Europol pune accentul pe modul în care infractorii utilizează tehnologia pentru a-și atinge scopurile. Aceștia folosesc tehnici avansate de spălare de bani și fraudă, precum și criptomonede și servicii de internet ascunse pentru a-și ascunde tranzacțiile ilegale. De asemenea, raportul evidențiază modul în care infractorii exploatează vulnerabilitățile și lacunele din sistemul financiar și economic al UE.

O altă concluzie importantă a raportului este legată de colaborarea între infractori. Europol subliniază că infractorii financiari și economici colaborează din ce în ce mai mult, formând rețele complexe și internaționale. Aceste rețele sunt capabile să se adapteze rapid la schimbările din mediul de afaceri și să evite detectarea și urmărirea autorităților.

Pentru a combate eficient crima financiară și economică, raportul Europol recomandă o cooperare strânsă între statele membre ale UE, instituțiile financiare și economice, precum și agențiile de aplicare a legii. Este necesară o schimbare de paradigmă în abordarea acestui fenomen, prin consolidarea capacităților de investigare, schimbul rapid de informații și punerea în aplicare a măsurilor preventive adecvate.

În concluzie, raportul Europol privind crima financiară și economică în UE subliniază necesitatea unei acțiuni urgente și coordonate pentru a contracara această amenințare complexă. Numai prin cooperare și consolidare a resurselor putem proteja economia și finanțele UE, asigurând astfel stabilitatea și securitatea regiunii.

Sursa: EUROPOL

Europol’s first ever threat assessment on the topic, ‘The other side of the coin: an analysis of financial and economic crime in the EU’, sheds a light on this system which, from the shadows, sustains the finances of criminals worldwide. The report is based on a combination of operational insights and strategic intelligence contributed to Europol by EU Member States…Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: EUROPOL
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Patru președinți americani uciși în atentate, alții vizați

Mai jos este o privire de ansamblu asupra asasinatelor, începând de la întemeierea Statelor Unite ale Americii (SUA) în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro