Institutul de Matematică “Octav Mayer” al Academiei Române Filiala Iași și colaboratorii săi

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Analysis & Control of Deterministic and Stochastic Differential Equations – Academia Română, Filiala Iași

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Matematică “Octav Mayer” al Academiei Române Filiala Iași aduce în atenție o problemă stringentă cu care se confruntă România: scăderea numărului de absolvenți în domeniul matematicii. Echipa de cercetători, formată din Viorel Barbu, Cătălin Lefter și Gabriela Marinoschi, a analizat datele statistice și a identificat cauzele acestui fenomen îngrijorător.

Potrivit studiului, în ultimii ani, numărul de absolvenți în matematică a scăzut semnificativ. Această tendință este în contradicție cu necesitatea de specialiști în domeniul matematicii, care este în creștere în România. Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât matematica reprezintă o disciplină de bază în toate ramurile științei și tehnologiei.

Cercetătorii consideră că una dintre cauzele principale ale scăderii numărului de absolvenți în matematică este lipsa de interes a elevilor pentru această disciplină. Matematica este percepută deseori ca fiind dificilă și abstractă, ceea ce deteriorează motivația elevilor de a se implica în studiul ei. De asemenea, mulți elevi nu văd o perspectivă de carieră în domeniul matematicii și preferă să se orienteze către alte domenii considerate mai atractive sau mai profitabile.

În plus, cercetătorii subliniază că sistemul de învățământ românesc trebuie să fie reevaluat și adaptat la nevoile actuale ale elevilor. Este necesară o abordare mai interactivă și aplicată a predării matematicii, care să stimuleze interesul și creativitatea elevilor și să le arate utilitatea acestei discipline în viața de zi cu zi și în carieră.

De asemenea, se evidențiază importanța sprijinului și promovării matematicii din partea autorităților și instituțiilor de învățământ. Este necesară dezvoltarea de programe și proiecte educaționale care să atragă și să motiveze elevii să studieze matematica, precum și să ofere o perspectivă clară asupra oportunităților de carieră în acest domeniu.

În concluzie, scăderea numărului de absolvenți în matematică reprezintă o problemă serioasă pentru România, având în vedere necesitatea de specialiști în acest domeniu. Este nevoie de o abordare integrată și de eforturi susținute din partea autorităților, instituțiilor de învățământ și a societății în general pentru a stimula interesul elevilor pentru matematică și pentru a le oferi o perspectivă clară asupra beneficiilor pe termen lung pe care le poate aduce studiul acestei discipline.

Sursa: acadiasi.org

Viorel Barbu,” Institutul de Matematică “Octav Mayer” al Academiei Română Filiala Iași

Cătălin Lefter, Institutul de Matematică “Octav Mayer” al Academiei Română Filiala Iași, Universitatea „Al. Ioan Cuza”

Gabriela Marinoschi, Institutul de Statistică Matematică şi Matematică Aplicată „Gheorghe Mihoc- Caius Iacob” al Academiei RomâneAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: acadiasi.org
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro