“Plată facilă a impozitelor și taxelor locale în Galați”

BY: stiridinromania.ro In Galați, STIRILE ZILEI

Primăria municipiului Galați a anunțat că până pe 2 octombrie 2023 se mai poate achita cea de-a doua rată pentru impozitele și taxele locale. Această plată se referă la sumele care nu au fost plătite integral până în prezent. De asemenea, în această categorie se include și cea de-a doua rată a taxei de salubrizare pentru anul 2023.

Este important de menționat că, pentru plățile efectuate după data de 2 octombrie 2023, se vor calcula majorări de întârziere în conformitate cu prevederile legale. În plus, conform Codului de procedură fiscală, în cazul în care datoriile către bugetul local nu sunt achitate până la data menționată, se va iniția o acțiune de executare silită.

Contribuabilii persoane fizice și persoane juridice au posibilitatea de a plăti impozitele și taxele locale la unul dintre cele patru centre din oraș, care au program de lucru diferit în funcție de ziua săptămânii. Astfel, centrul din strada Domnească, numărul 13, blocul L, parter, are program de lucru de luni până vineri între orele 8:30 și 16:30, cu excepția zilei de miercuri, când este deschis până la ora 18:30.

De asemenea, centrul din strada H. Coandă, blocul J5, parter are program de lucru de luni până joi între orele 8:30 și 15:30, iar vineri între orele 8:30 și 12:30. Centrul din strada Brăilei, numărul 232, blocul E4, parter și centrul din strada Basarabiei, numărul 55, blocul A16, parter, au același program de lucru ca și centrul anterior menționat.

O altă opțiune pentru plata impozitelor și taxelor locale este prin intermediul platformei electronice www.ghiseul.ro, utilizând cardul bancar. Contribuabilii care nu au cont și parolă pot obține acestea accesând direct platforma electronică de plată a impozitelor și taxelor sau trimițând o cerere și o copie a actului de identitate al titularului de rol fiscal la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro.

De asemenea, impozitele și taxele locale se pot plăti și la stațiile de plată SelfPay, amplasate în centre comerciale, benzinării și alte locații.

Este important ca toți contribuabilii să fie conștienți de termenele limită și să își achite datoriile către bugetul local în timp util, pentru a evita majorările de întârziere și acțiunile de executare silită.

Sursa: Primaria Galati.

Redam in continuare anuntul complet al Primariei:

Primăria municipiului Galați reamintește că până pe 2 octombrie 2023 se mai poate achita cea de-a doua rată pentru impozitele și taxele locale. Este vorba despre cele care nu au fost plătite integral până la această dată. În categoria impozitelor si taxelor scadente se include și cea de-a doua rată din taxa de salubrizare pentru anul 2023.
Pentru plățile efectuate după 2 octombrie 2023, se vor calcula majorări de întârziere, conform prevederilor legale. Totodată, în cazul celor care nu achită datoriile la bugetul local până la data menționată, Codul de procedură fiscală stabilește acțiunea de executare silită.
Contribuabilii persoane fizice și persoane juridice pot plăti impozitele și taxele locale la unul dintre cele patru centre din oraș:
Centrul din str. Domnească, nr.13, bloc L, parter
Luni, marți, joi, vineri – 8,30-16,30
Miercuri: 8,30-18,30
Centrul din str. H. Coandă, bl. J5, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Centrul din str. Brăilei, nr.232, bl. E4, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Centrul din str. Basarabiei, nr.55, bl.A16, parter
Luni, marți, miercuri, joi– 8,30-15,30
Vineri: 8,30-12,30
Taxele şi impozitele locale se pot plăti și on-line, utilizând cardul bancar, prin platforma electronică www.ghiseul.ro.
Pentru contribuabilii care nu au cont și parola, se poate intra în posesia ID-ului și parolei alocate, astfel:
– accesând direct platforma electronică de plată a impozitelor, taxelor și a altor venituri locale, www.ghiseul.ro;
– trimițând la adresa de e-mail fiscalitate@primariagalati.ro, o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, pentru contribuabili persoane fizice
De asemenea, impozitele și taxele locale se pot plăti la stațiile de plată SelfPay, amplasate în centre comerciale, benzinării etc.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Facebook
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

INFORMARE privind cazurile suspecte de difterie – Institutul Național de Sănătate Publică

Două cazuri de difterie în București: Detalii și precizări

Difteria este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae și se manifestă prin inflamația gâtului și formarea unui...

Read More...
Irimică, Liliana Laichici, Adrian Stanca, și mulți alții, împreună cu Ansamblul Banatul, aduc timișorenilor ”Cântec de sărbătoare”! Invitați speciali: Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș

Spectacolul “Cântec de sărbătoare” cu Ansamblul Profesionist Banatul și interpreți de muzică populară

Timișorenii sunt invitați să participe la un spectacol de excepție alături de Ansamblul Profesionist Banatul și renumiți interpreți de...

Read More...
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Rămas-bun de la un profesor iubit

Articol de știri: Cu mare tristețe, comunitatea liceului nostru își ia rămas-bun de la profesorul de muzică, Cătălin Fidel, care...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro