Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, la start!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, Cultura, Lifestyle

Piațeta Perla din Mamaia găzduiește de astăzi, 25 august, până duminică, 27 august, ediția aniversară a Festivalului Mamaia – 60.

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine astăzi, după 11 ani de absență, într-o ediție de excepție, care se va desfășura pe durata weekend-ului 25-27 august, în Piațeta Perla din Mamaia, începând cu ora 19.00. Evenimentul aniversar va aduce pe scenă cele mai sonore nume ale muzicii ușoare românești, alături de Orchestra Festivalului, dirijată de Daniel Jinga. Declarat sold-out, evenimentul va putea fi urmărit și în transmisie directă, prin intermediul unor televiziuni naționale, Kiss TV, Magic TV, Rock TV și TVR2, care vor transmite live începând cu ora 19.00.

În prologul Festivalului, a avut loc o conferință de presă, găzduită de Centrul de Presă al Festivalului Mamaia 60, la care au participat Liana Stanciu și Aurelian Temișan, prezentatorii festivalului, Laura Stroe, directoarea Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Daniel Klinger, producătorul general al Festivalului Mamaia 60, într-o discuție moderată de ofițerul de presă al festivalului.

„Ne face o plăcere deosebită să fim parte la acest festival cu totul și cu totul special”, a declarat Horia Ghibuțiu, ofițerul de presă al acestui eveniment, despre care a  adăugat că „e o foarte frumoasă legătură între vechi și nou. Practic, încercăm să ducem mai departe tradiția acestuia, nu doar prin calitatea interpreților care i-au adus glorie festivalului în sine, ci și prin punerea în scenă.”

Liana Stanciu: „E un curent mondial”

Întrebată despre primul gând pe care l-a avut în momentul în care a aflat că va prezenta acest eveniment, Liana Stanciu și-a manifestat onoarea pe care a resimțit-o și a subliniat importanța și impactul cultural al festivalului:  „Mi se pare extraordinar ce facem. Știți că este un curent mondial. Toată lumea, de vreo 10 ani încoace, readuce muzica peste care s-a așternut un pic de timp”. Justificând prin prezența curentului  „nostalgia”, care există la nivel internațional, prin care mai mulți artiști cântă din nou muzica anilor ‵80-‵90, realizatoarea de la Magic FM a declarat că „evenimentul ăsta a venit perfect. Era mănușă. Se întâmplă într-un moment ideal”. Totodată, Liana și-a mărturisit dorința ca această ediție aniversară să nu fie unică: „Să nu ne oprim aici. Este o tradiție pe care, dacă se poate, ar fi frumos să o reluăm”.

Unul dintre cei care asigură liantul cu istoria Festivalului Mamaia este Aurelian Temișan, care va fi prezent pe scena evenimentului, atât ca prezentator, cât și ca interpret. Artistul și-a exprimat bucuria pe care a resimțit-o la gândul că va face aprte din nou din acest fragment al istoriei muzicii ușoare românești. „Realizam, cu fiecare kilometru pe care îl făceam, cât de fericit sunt să fiu din nou implicat în festival ca artist, ca prezentator și ca om care va cânta alături de colegii lui în una dintre cele trei seri. Nu sper de la acest festival decât la un regal. Nu este un festival de competiții în acest an, nu avem acele secțiuni de interpretare și creație. Este un omagiu adus muzicii ‵60-‵70, până încoace, respectiv de la prima ediție din ‵63. Asta omagiem: 60 de ani de la prima ediție. Din păcate nu sunt și 60 de ediții în același timp, dar va fi clar o bucurie, o reușită”, a declarat artistul, care a pregătit o surpriză muzicală pentru publicul care va participa sau va fi cu ochii pe ecranele televizorului sâmbătă seara.

Revenirea Festivalului de la Mamaia nu ar fi fost posibilă fără Centrul de Cultură Județean Constanța, din partea căruia am avut-o reprezentată pe directoarea instituției, Laura Stroe. Aceasta a promis că își va concentra eforturile pentru ca acest eveniment să ajungă cel puțin la ediția 60, mulțumind totodată susținerii venite din partea Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța pentru a restitui publicului o parte din istoria muzicii românești. De asemena, Laura Stroe a mai declarat că „sunt sigură că o să vă bucurați de clipe minunate, de tot trecutul acesta transpus în șlagăre pe care cu toții le fredonăm, fie că suntem tineri sau mai puțin tineri. Sunt convinsă că cei care știu despre Mamaia și care au participat, fie și din fața televizorului vor fi încântați.”

Producătorul general al acestei ediții a Festivalului Mamaia, Daniel Klinger, a precizat că deși „nostagia și amintirile frumoase din anii ‵80-‵90 fixează această emblemă a muzicii românești de Teatrul de Vară”, anul acesta festivalul va avea loc la Piațeta Perla, spațiu ce va asigura un număr mai mare de locuri decât cele precedente.

Restricții de circulație pe perioada Festivalului Mamaia – 60

Conform Primăriei municipiului Constanța, constănțeni și turiști deopotrivă sunt așteptați între 25 și 27 august la evenimentul acestui sfârșit de săptămână – ediția aniversară a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 2023.

Corina Chiriac, Aurelian Temișan, Anca Țurcașiu, Loredana, Gabriel Cotabiță, Horia Moculescu, Carmen Trandafir și multe alte nume sonore ale muzicii ușoare românești vor face din nou senzație pe scena special amenajată în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia.

Pentru organizarea acestui eveniment în condiții de siguranță atât pentru participanți, cât și pentru conducătorii auto se impun câteva restricții de circulație. Astfel, în perioada 25.08.2023, ora 06:00 – 28.08.2023, ora 00:00 se restricționează accesul auto de la Hotel Del Mar până la aleea de Acces Faleză 1. De asemenea, se interzice circulația, oprirea și staționarea auto în perimetrul restricționat pentru mașinile care nu aparțin organizatorului cu excepția autovehiculelor persoanelor cazate la Hotel Mihaela, Hotel Select și Hotel Del Mar.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Parcul Natural Porțile de Fier – o zonă protejată cu peisaje spectaculoase, unde se pot face drumeții sau excursii cu barca pe Dunăre.

Parcul Natural Porțile de Fier este una dintre cele mai frumoase locații din România, cu peisaje spectaculoase și o...

Read More...

Descoperirea În Noul Front Tehnologic: Explorarea Spațiului Profund

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul omenirii daca am reusi sa exploram spatiul cosmic in profunzime? Ei bine,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro