Depășind limitele semiconductoarelor întinse cu frâne moleculare care exploatează lumina.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Breaking through the limits of stretchable semiconductors with molecular brakes that harness light

Cercetatorii au descoperit o noua metoda de a imbunatati performanta semiconductoarelor intinse, prin utilizarea de molecule organice. Aceasta descoperire ar putea duce la dezvoltarea de dispozitive electronice mai flexibile in viitor.

Semiconductoarele intinse sunt o tehnologie emergenta, care permite crearea de dispozitive electronice flexibile si portabile. Acestea sunt realizate din materiale elastice, care permit dispozitivelor sa se intinda si sa se contracte, fara a-si pierde functionalitatea.

Cu toate acestea, performanta semiconductoarelor intinse este limitata de proprietatile lor fizice. In particular, semiconductoarele intinse sunt mai putin eficiente decat semiconductoarele rigide, datorita faptului ca materialul lor este mai putin dens si mai dificil de controlat.

Pentru a depasi aceasta limitare, cercetatorii au dezvoltat o noua metoda de a imbunatati performanta semiconductoarelor intinse, prin utilizarea de molecule organice.

Moleculele organice sunt compusi chimici care contin carbon si alte elemente, cum ar fi hidrogenul, oxigenul si azotul. Acestea sunt utilizate in mod obisnuit in industria farmaceutica si a materialelor, deoarece sunt foarte flexibile si pot fi modificate usor.

Prin utilizarea de molecule organice, cercetatorii au creat o structura moleculara care permite semiconductoarelor intinse sa fie mai dense si mai usor de controlat. Aceasta noua structura a condus la o imbunatatire semnificativa a performantei semiconductoarelor intinse, permitandu-le sa functioneze mai eficient decat dispozitivele electronice rigide.

Aceasta descoperire are potentialul de a revolutiona industria electronica, permitandu-le companiilor sa creeze dispozitive electronice mai flexibile si mai portabile. De asemenea, aceasta tehnologie ar putea fi utilizata in domeniul medical, permitandu-le medicilor sa monitorizeze pacientii in timp real, utilizand dispozitive portabile.

In concluzie, descoperirea cercetatorilor de la Universitatea din California ar putea reprezenta un pas important in dezvoltarea tehnologiei semiconductoarelor intinse, permitandu-le acestora sa fie utilizate intr-o varietate de aplicatii industriale si medicale.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro