Decizie Tribunalului Dolj privind cererea de liberare conditionata a lui Mihai Dafinescu

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Tribunalul Dolj a anulat sentința Judecătoriei Târgu Jiu prin care Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Elena Dafinescu de la Tribunalul Dolj, a fost eliberat condiționat. După rejudecare, cererea de eliberare a fost respinsă ca neîntemeiată pentru condamnatul Dafinescu.

Mihai Dafinescu a fost condamnat la 4 ani, 6 luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. În luna august a anului 2020, conducând sub influența băuturilor alcoolice, acesta a ieșit de pe carosabil în Novaci, județul Gorj, accidentând mortal o femeie și plecând apoi de la locul accidentului.

Prin hotărârea 710/2023 pronunțată în data de 29 septembrie 2023, Tribunalul Dolj a admis contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu împotriva sentinței penale nr. 1004/11.07.2023 pronunțate de Judecătoria Târgu Jiu în dosarul nr. 9683/318/2023. Astfel, sentința respectivă a fost desființată și, în urma rejudecării, cererea de eliberare condiționată formulată de către condamnatul Dafinescu Mihai a fost respinsă ca neîntemeiată. De asemenea, s-a stabilit un termen pentru reinnoirea cererii la data de 4 octombrie 2023, termen stabilit prin procesul-verbal nr. 306/05.07.2023 întocmit de comisia pentru eliberare condiționată din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, conform articolului 275 alineatul 3 din Codul de procedură penală.

Un aspect observat de specialiștii în drept este faptul că, deși termenul de reinnoire a unei cereri de eliberare condiționată este, de regulă, cuprins între 4 luni și un an, în cazul fiului judecătoarei Dafinescu, acesta este de doar o lună. Acest fapt ridică întrebări cu privire la posibila influență a poziției mamei sale în sistemul judiciar și la tratamentul preferențial de care ar putea beneficia.

Situația lui Mihai Dafinescu a stârnit un val de nemulțumire și critici în opinia publică, care consideră că persoanele cu putere și influență în sistemul judiciar pot avea un tratament privilegiat în fața legii. Aceste aspecte ridică semne de întrebare cu privire la independența și imparțialitatea sistemului judiciar din România.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Tribunalul Dolj a desfiintat sentinta Judecatoriei Targu Jiu prin care condamnatului Mihai Definescu, fiul judecatoarei Elena Dafinescu, de la Tribunalul Dolj, i s-a admis cererea de liberare conditionata, si in urma rejudecarii a respins ca neintemeiata cererea detinutului.

Reamintim ca Mihai Dafinescu a fost condamnat la 4 ani, 6 luni si 20 zile de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului, dupa ce, in august 2020, in timp ce conducea un autoturism in Novaci, judetul Gorj, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, a iesit de pe carosabil si lovit mortal o femeie, apoi a plecat de la locul accidentului.

„Admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Jiu impotriva sentintei penale nr. 1004/11.07.2023 pronuntata de Judecatoria Targu Jiu in dosarul nr. 9683/318/2023.

Desfiintează sentinta penala nr. 1004/11.07.2023 pronuntata de Judecatoria Targu Jiu in dosarul nr. 9683/318/2023 si rejudecand, respinge ca neintemeiata cererea de liberare conditionata formulata de catre condamnatul Dafinescu Mihai.

Fixeaza termen pentru reinnoire la data de 04.10.2023, termen stabilit prin procesul-verbal nr. 306/05.07.2023 intocmit de comisia pentru liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Targu Jiu. In temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva”, se mentioneaza in Hotararea 710/2023 pronuntata in 29.09.2023 de Tribunalul Dolj.

Specialistii in Drept au observat ca, desi termenul de reinnoire a unei cereri de liberare conditionata este cuprins, de regula, intre 4 luni si un an, la fiul judecatoarei Dafinescu este de doar o luna. (G.I.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Patru președinți americani uciși în atentate, alții vizați

Mai jos este o privire de ansamblu asupra asasinatelor, începând de la întemeierea Statelor Unite ale Americii (SUA) în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro