Campania Umanitară SMILE

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Cultura, STIRILE ZILEI
afis SMILE

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București organizează în perioada 5-23 decembrie Campania Umanitară SMILE. Proiectul are drept scop strângerea de fonduri pentru o cauză nobilă, iar ediția de anul acesta își propune să continue tradiția implementată acum câțiva ani și să ofere suport, în preajma Crăciunului, copiilor defavorizați. 

Copilăria este despre mirosul inconfundabil de cozonac, despre colindătorii ce băteau la ușă în Ajunul Crăciunului, despre joaca cu bulgări de zăpadă din spatele blocului, precum și momentele petrecute în familie atunci când eram mici. Totuși, an de an, sunt copii care nu au avut ocazia de a simți aceste sentimente pe care cei mai mulți dintre noi le-am avut.

Astfel, ASLS își propune, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, să aducă o bucățică din copilărie în sufletele celor mici. Vă întrebați cum, mai exact? Voi, cei care donați, veți putea aduce liniște, bucurie și dragoste în inimile acestora, transformându-le Crăciunul într-o sărbătoare pe care nu o vor uita niciodată. Donațiile se pot face până în data de 23 decembrie, iar noi vă încurajăm să contribuiți, pe cât posibil, la sădirea speranței în inimile acestora și la crearea unor amintiri de care aceștia să-și amintească cu drag.

Câţiva dintre voluntarii implicați au descris experiența trăită în cadrul organizării proiectului, ce reprezintă această campanie umanitară pentru ei și cei mici, precum și importanța acesteia:

„Campania Umanitară SMILE ne-a demonstrat, chiar și în format online, că spiritul de a ajuta nu se pierde niciodată. Este proiectul în care fiecare dintre noi poate să ajute, indiferent de partea de care se află. Fie el voluntar, student, profesor, reprezentant al unei companii, cu toții ajutăm așa cum putem. Coordonarea acestui proiect în format online a reprezentat în continuare o provocare, însă satisfacția finală nu se compară cu nimic. Ediția anterioară a îndemnat atât studenții și voluntarii, cât și câteva companii să doneze. Ediția de anul acesta se zvonește a fi extrem de interesantă, deoarece holurile facultății vor fi însuflețite de organizarea infodesk-urilor, ceea ce va stârni interesul multora dintre noi. Nu pot să zic altceva decât că aștept cu nerăbdare să iau parte la acest proiect!”

(Mădălin Catană – Coordonator SMILE 2021)

„Sunt extrem de entuziasmată și aștept cu nerăbdare să iau parte pentru a doua oară la acest proiect. Anul trecut am făcut parte din echipa organizatoare și am simțit de departe bucuria celor mai puțin norocoși decât noi, dată fiind situația pandemică, însă, în această ediție, îmi propun să contribui mult mai mult și să aduc zâmbete pe chipurile copiilor care nu se pot bucura de aceste sărbători, așa cum mulți dintre noi o facem. 

Crăciunul este despre a crea o lume nouă, plină de culoare, fericire și speranță. Contribuiți cât puteți pentru a le oferi celor din jur șansa de a gusta din bucuria acestei perioade unice!”

(Miruna Flipache – Asistent-Coordonator SMILE 2021)

„După doi ani în care acest eveniment a avut loc numai în mediul online, ediția din acest an se preconizează a fi cu totul specială, având în vedere cele spuse de Echipa Coordonatoare din acest an: 

Campania Umanitară SMILE reprezintă proiectul pe care îl aștept cu nerăbdare în fiecare an, oferindu-ne oportunitatea de a simți cu adevărat spiritul de voluntariat și magia Crăciunului. Încă din primul an de studenție, m-am implicat activ în cadrul acestei campanii, fiind mai întâi Voluntarul Proiectului, iar mai apoi Asistent-Coordonator. Anul acesta mi-am dorit să mă implic din postura de Coordonator și mă bucur că mi s-a oferit ocazia de a mă simți încă o dată precum ajutoarele Moșului. 

Faptul că putem să punem zâmbetul pe buzele copiilor și să le oferim sărbători pline de iubire mi se pare cel mai frumos lucru. Crăciunul, în general, ne face să fim mai buni și mai atenți la nevoile celor din jurul nostru, mai empatici și mai deschiși, exact cum ar trebui să fim tot anul. Poate că nu realizăm cât de importante sunt astfel de acțiuni atunci când vine vorba de copilașii care provin din medii defavorizate, dar orice gest, cât de micuț, contează. 

Alături de Echipa Coordonatoare de spiriduși din acest an, suntem motivați să facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi tuturor sentimentul unic SMILE. Am pregătit o mulțime de surprize, printre care o piesă de teatru, un târg de Crăciun și o seară de colinde, și chiar sperăm să vă avem alături de noi și în această ediție.”

(Andreea Munteanu – Coordonator SMILE 2022)

„Campania Umanitară Smile este primul proiect în cadrul căruia sunt organizator și pot spune că este o experiență absolut magică. Chiar de anul trecut, când eram în perioada de mentorat, țin minte că tot auzeam de acest proiect și mă încânta mereu când citeam despre el. Ce m-a motivat să preiau proiectul a fost ideea de a le face unor copii sărbătorile mai frumoase și de a îi ajuta să se bucure de această perioadă festivă. 

Având în vedere că ediția de anul acesta se va desfășura în format fizic, am decis să organizăm o serie de activități care să ne scoată din rutina zilnică și să ne transpună în frumosul spirit al sărbătorilor. Așadar, vă așteptăm cu mare drag să fim cu toții o rază de soare în viața cuiva!”

(Ana Ion – Asistent-Coordonator SMILE 2022) 

Pentru detalii suplimentare despre proiect, puteți contacta Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, pe pagina de Facebook ASLS România: https://web.facebook.com/aslsro.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Parcul Natural Porțile de Fier – o zonă protejată cu peisaje spectaculoase, unde se pot face drumeții sau excursii cu barca pe Dunăre.

Parcul Natural Porțile de Fier este una dintre cele mai frumoase locații din România, cu peisaje spectaculoase și o...

Read More...

Descoperirea În Noul Front Tehnologic: Explorarea Spațiului Profund

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul omenirii daca am reusi sa exploram spatiul cosmic in profunzime? Ei bine,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro