Artemis II: Misunea spre Luna a NASA pentru descoperirea și explorarea spațiului cosmic profund

BY: stiridinromania.ro In Magazin
NASA astronaut and Artemis II commander Reid Wiseman exits the side of a mockup of the Orion spacecraft during a training exercise in the Neutral Buoyancy Lab at NASA’s Johnson Space Center in Houston on Jan. 23. As part of training for their mission around the Moon next year, the first crewed flight under NASA’s Artemis campaign, the crew of four astronauts practiced the recovery procedures they will use when the splash down in the Pacific Ocean.

Astronautul NASA și comandantul Artemis II, Reid Wiseman, iese dintr-o simulare a navei spațiale Orion în timpul unui exercițiu de antrenament în Laboratorul de flotabilitate neutru al NASA de la Centrul Spațial Johnson din Houston, pe 23 ianuarie 2024. Ca parte a antrenamentului pentru misiunea lor în jurul Lunii anul viitor, echipajul format din patru astronauți a practicat procedurile de recuperare pe care le vor utiliza atunci când vor ateriza în Oceanul Pacific. Artemis II este prima misiune cu echipaj pe calea NASA de a stabili o prezență pe termen lung pe Lună pentru descoperirea și explorarea științifică prin intermediul campaniei Artemis. Zborul de aproximativ 10 zile va testa pentru prima dată capacitățile de explorare spațială umană profundă ale NASA, racheta SLS (Sistemul de lansare spațială) și nava spațială Orion, cu astronauți.

Credit imagine: NASA/Josh Valcarcel

Analiză și context suplimentar:
Misiunea Artemis II reprezintă un pas important în direcția stabilirii unei prezențe umane pe Lună. Prin testarea rachetei SLS și a navei spațiale Orion, NASA își propune să dezvolte tehnologii și capacități esențiale pentru explorarea spațiului profund și pentru viitoarele misiuni către Marte. Această misiune va oferi, de asemenea, oportunitatea de a testa și de a valida echipamentele și procedurile necesare pentru a asigura siguranța astronauților în timpul călătoriilor spațiale de lungă durată.

Laboratorul de flotabilitate neutru al NASA este unul dintre cele mai importante locuri de antrenament pentru astronauți. Aici, aceștia își pot simula condițiile de gravitație zero, care sunt întâlnite în spațiu, și își pot exersa tehnicile de lucru și procedurile de siguranță în timpul misiunilor spațiale.

Reid Wiseman, în calitate de comandant al misiunii, are o vastă experiență în domeniul spațial. Acesta a participat anterior la misiunea Expedition 40/41 la bordul Stației Spațiale Internaționale în 2014. Contribuția sa la Artemis II este de neprețuit, având în vedere cunoștințele și experiența sa în explorarea spațiului.

Misiunea Artemis II este un pas important în îndeplinirea obiectivelor NASA de a explora spațiul cosmic într-un mod sustenabil și de a pregăti calea pentru viitoarele generații de astronauți. Această misiune deschide uși către noi descoperiri științifice și aduce oamenii mai aproape de visul de a coloniza alte planete din sistemul solar.

NASA astronaut and Artemis II commander Reid Wiseman exits the side of a mockup of the Orion spacecraft during a training exercise in the Neutral Buoyancy Lab at NASA’s Johnson Space Center in Houston Jan. 23, 2024. As part of training for their mission around the Moon next year the crew of four astronauts practiced the recovery procedures they will use when the splash down in the Pacific Ocean. Artemis II is the first crewed mission on NASA’s path to establishing a long-term presence at the Moon for scientific discovery and exploration through the Artemis campaign. The approximately 10-day flight will test NASA’s foundational human deep space exploration capabilities, the SLS (Space Launch System) rocket and Orion spacecraft, for the first time with astronauts.

Image Credit: NASA/Josh Valcarcel



Acest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: NASA

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Mașină în flăcări pe DN 15D în zona localității Cănțălărești-FOTO

Trafic îngreunat în zona localității Cănțălărești

Un incident nefericit a avut loc în zona localității Cănțălărești, comuna Ștefan cel Mare, unde traficul a fost afectat...

Read More...

Evacuarea comunităților din Slănic, decizie pentru siguranța publică

În urma deciziilor luate în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, situația din localitatea Slănic...

Read More...
Space shuttle Atlantis arrives at Launch Pad 39B

Unirea programelor spatiale NASA: Lansarea misiunii STS-30

Pe 4 mai 1989, naveta spațială Atlantis a decolat în cea de-a treia sa misiune, STS-30, de la Centrul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro