Angajata CFR Calatori castiga procesul impotriva sanctiunii abuzive

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

O angajată a CFR Călători a obținut câștig de cauză în instanță și a reușit anularea unei penalizări de 5% din salariu, impusă în urma unui reportaj care semnala nereguli dintr-un tren Timișoara-Caransebeș. Femeia a demonstrat că a fost penalizată abuziv.

Angajata CFR Călători era responsabilă de supracontrol pe un tren ce circula între Timișoara și Caransebeș și a fost sancționată de superiori după ce postul de televiziune Digi24 a prezentat un reportaj în care se arăta că în tren se fumează, iar ușile de acces în vagon sunt deschise în timpul mersului.

Compania a considerat că angajata este vinovată pentru că “nu a urmărit activitatea șefului de tren, care avea sectorul de activitate la vagonul nr. 2 și în care acesta avea obligația de serviciu să patruleze permanent”.

În urma acestor acuzații, angajata CFR Călători a fost sancționată cu o penalizare de 5% din salariu, pe o perioadă de o lună. Femeia a contestat sancțiunea în instanță, solicitând anularea acesteia.

Tribunalul Timiș a dat dreptate angajatei CFR, motivând că reprezentanții companiei nu au putut demonstra că neregulile semnalate au avut loc în trenul pentru care angajata era responsabilă.

“Reportajul transmis pe postul Digi24 este un colaj de imagini asamblate din mai multe clisee, prezentând secvențe din mai multe intervale de timp și din mai multe locații, ori în lipsa unor dovezi concludente instanța de fond nu a avut elementele necesare pentru a verifica veridicitatea celor susținute de către pârâtă. Din probele de la dosar nu rezultă evidența abaterii disciplinare constatate, nu rezultă existența acesteia, împrejurările în care fapta ar fi fost săvârșită, vinovăția salariatei, pentru a putea fi atrasă răspunderea reclamantei”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

Compania CFR Călători a contestat hotărârea Tribunalului, susținând că “obiectul abaterii disciplinare rezultă indubitabil prin neconformarea la prevederile dispozițiilor fisei postului, regulamentului intern, dispozițiilor interne și Statutului Disciplinar pe care reclamanta și le-a însușit prin semnătură”.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Timișoara a menținut decizia de anulare a sancțiunii, considerând că vinovăția angajatei CFR Călători nu poate fi dovedită. “Singura probă propusă în acest sens o reprezintă reportajul difuzat pe Digi24, care, așa cum în mod corect a reținut și prima instanță, nu este relevant și suficient sub aspectul dovedirii acelei inacțiuni imputate contestatoarei, în condițiile în care din respectiva filmare nu reiese cu certitudine că a fost realizată în data de 06.08.2021 în trenul respectiv și, mai mult, în intervalul orar în care contestatoarea se afla în acel tren pentru efectuarea controlului cu cei doi șefi de tren, respectiv pe distanța Timișoara – Chițațau, acel tren având ca destinație stația Caransebeș”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara, care este definitivă.

Sursa: digi-tv/”>www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

O angajata a CFR Calatori, penalizata cu 5 la suta din salariu pentru o luna, in urma unui reportaj care semnala nereguli dintr-un tren Timisoara-Caransebes, a cerut anularea sanctiunii in instanta si a obtinut castig de cauza, demonstrand ca a fost penalizata abuziv.

O angajata CFR Calatori, responsabila de supracontrol pe un tren Timisoara – Caransebes a ajuns sa fie penalizata de sefi, dupa ce televiziunea Digi24 a prezentat un reportaj in care se arata cum in tren se fumeaza, iar usile de acces in vagon (urcare/ coborare) sunt deschise in timpul mersului.

In urma imaginilor aparute pe postul de televiziune, angajata CFR a fost gasita vinovata pentru ca „nu a urmarit activitatea sefului de tren, care avea sectorul de activitate la vagonul nr. 2 si in care acesta avea obligatia de serviciu sa patruleze permanent”.

Pentru abaterea disciplinara, angajata CFR Calatori a fost sanctionata cu 5 la suta din salariu pentru o perioada de o luna. Femeia a dat in judecata CFR Calatori, cerand anularea sanctiunii. Tribunalul Timis i-a dat dreptate femeii, aratand ca reprezentantii CFR nu au putut demonstra ca neregulile s-au petrecut in trenul de care angajata CFR era responsabila.

„Reportajul transmis pe postul Digi24 este un colaj de imagini asamblate din mai multe clisee, prezentand secvente din mai multe intervale de timp si din mai multe locatii, ori in lipsa unor dovezi concludente instanta de fond nu a avut elementele necesare pentru a verifica veridicitatea celor sustinute de catre parata. Din probele de la dosar nu rezulta evidenta abaterii disciplinare constatate, nu rezulta existenta acesteia, imprejurarile in care fapta ar fi fost savarsita, vinovatia salariatei, pentru a putea fi atrasa raspunderea reclamantei”, se arata in sentinta Tribunalului Timis.

CFR Calatori a contestat hotararea Tribunalului aratand ca „obiectul abaterii disciplinare rezulta indubitabil prin neconformarea la prevederile dispozitiilor fisei postului, regulamentului intern, dispozitiilor interne si Statutului Disciplinar pe care reclamanta si le-a insusit prin semnatura”.

Curtea de Apel Timisoara a mentinut, insa, decizia de anulare a sanctiunii, considerand ca vinovatia angajatei CFR Calatori nu poate fi dovedita. „Singura proba propusa in acest sens o reprezinta reportajul difuzat pe Digi 24, care, asa cum in mod corect a retinut si prima instanta, nu este relevant si suficient sub aspectul dovedirii acelei inactiuni imputate contestatoarei, in conditiile in care din respectiva filmare nu reiese cu certitudine ca a fost realizata in data de 06.08.2021 in trenul respectiv si, mai mult, in intervalul orar in care contestatoarea se afla in acel tren pentru efectuarea controlului cu cei doi sefi de tren, respectiv pe distanta Timisoara – Chizatau, acel tren avand ca destinatie statia Caransebes”, se arata in sentinta Curtii de Apel Timisoara, care este definitiva. (V.E.)

Foto: arhivaAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Noul BMW M2

Performanta si eleganta: Noul BMW M2

Noul BMW M2 a fost lansat recent, aducând cu el o mulțime de inovații și upgrade-uri care îl fac...

Read More...

Sărbătorita zilei la CS Dinamo – 13 iunie: Bianca BECALI, medaliată cu bronz la Mondiale și Europene în proba individuală de sabie

Astăzi, la CS Dinamo, sărbătorim o sportivă de succes, Bianca Becali, născută în 1988, care a obținut medalii de...

Read More...
[FOTO] Respect și memorie eternă! Ziua Eroilor a fost marcată și la Lugoj

Omagierea Eroilor în Lugoj, de Ziua Înălțării Domnului

În ziua de 13 iunie, orașul Lugoj a comemorat Ziua Eroilor, marcând totodată și sărbătoarea Înălțării Domnului. Evenimentul a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro