Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene a fost sărbătorită de către membrii detașamentului „Carpathian Vipers”, dislocați în Baza Aeriană Šiauliai …

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene a fost sărbătorită de către membrii detașamentului „Carpathian Vipers”, dislocați în Baza Aeriană Šiauliai pentru executarea misiunii de Poliție Aeriană întărită în țările baltice, printr-o ceremonie militară și o serie de activități sportive.

Potrivit tradiției, ziua categoriei de forțe a fost marcată prin organizarea unei ceremonii militare în cadrul căreia au fost acordate mai multe distincții.
Membrii merituoși ai detașamentului au fost recompensați cu Emblema de onoare a Forțelor Aeriene și Emblema de Merit în Serviciul Armatei României, clasa III-a. În timpul ceremoniei, aeronavele F-16 ale detașamentului român și ale partenerilor portughezi au survolat zona de organizare a ceremoniei pentru a întregi tabloul unei aniversări specifice Forțelor Aeriene.

Manifestările sportive dedicate acestei sărbători s-au desfășurat în două zile consecutive și au constat în competiții de fotbal, de tenis de masă și tenis de picior. La activități au fost invitați să participe partenerii portughezi și lituanieni. Bucuria împărtășită de reprezentanții celor trei națiuni pe timpul jocului a surclasat poziția obținută în clasamentul final pe echipe.

Evenimentul este marcat în fiecare an în data de 20 iulie, odată cu prăznuirea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, patronul spiritual şi ocrotitorul aviatorilor. Anul acesta se împlinesc 110 ani de la înfiinţarea primei structuri de Aeronautică Militară, motiv suplimentar de sărbătoare pentru Aviația Română, dar mai cu seamă pentru militarii care au avut ocazia de a o celebra în afara granițelor țării, executând una dintre cele mai importante misiuni ale Armatei României.

Text, foto: Laura Bașturea
#ForteleAeriene #aniversare

Data: 2023-07-20 14:15:07

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

3 commentsOn Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene a fost sărbătorită de către membrii detașamentului „Carpathian Vipers”, dislocați în Baza Aeriană Šiauliai …

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro