Urmeaza mobilizarea armatei sau o noua stare de alerta? OUG 8 va fi valabil doar in aceste situatii.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
OUG 8 guvernul romaniei

Guvernul, incapabil in a ajuta poporul roman fara impunerea unei “stari” care sa ne afecteze pe toti. Astfel se pregateste OUG 8, valabil doar in caz de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate, in perioadele starilor de razboi, asediu, urgenta, sau alerta, etc.

Ce rost are acest OUG 8 daca este valabil doar in aceste stari?

Se intrevede cumva mobilizarea armatei sau o noua stare de alerta/urgenta care sa ne tina iarasi incuiati in case?

OUG 8, sau Ordonanță de urgență privind combaterea acțiunilor speculative și pentru modificarea și completarea unor acte normative, specifica:

În perioadele de stare de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate și stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, starea de alertă sau alte situații de criză stabilite explicit prin acte normative, pentru produsele sau categoriile de produse și/sau serviciile stabilite ca fiind în situație de risc speculativ prin hotărâre de Guvern, sunt interzise practicile de concurență neloială care contravin uzanțelor cinstite și principiului general al bunei credințe, săvârșite de întreprinderi față de alte întreprinderi, care constau în: practicarea unor prețuri nejustificat de mari, limitarea producției sau a vânzărilor, acumularea de mărfuri în scopul creării unui deficit pe piața internă și revânzării lor ulterioare la un preț crescut în mod artificial. Consiliul Concurenţei va stabili, prin regulament, procedura rapidă de constatare și sancționare a practicilor prevăzute la prezentul alineat.”

Ce se sanctioneaza?

  • practicarea unor prețuri nejustificat de mari,
  • limitarea producției sau a vânzărilor, acumularea de mărfuri în scopul creării unui deficit pe piața internă și revânzării lor ulterioare la un preț crescut în mod artificial.

Cu cat se sanctioneaza?

Constituie contravenţii săvârşirea practicilor de concurenţă neloială prevăzute la art. 2 care afectează interesul public și se sancţionează după cum urmează:

a) amendă de la 0,1% – 1% din cifra de afaceri totală din anul financiar anterior sancţionării în cazul contravenţiilor săvârşite de întreprinderi, dar nu mai puțin de 10 000 lei;

b) amendă de la 5.500 lei la 11.000 lei pentru contravenţiile săvârşite de persoane fizice.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Parcul Natural Porțile de Fier – o zonă protejată cu peisaje spectaculoase, unde se pot face drumeții sau excursii cu barca pe Dunăre.

Parcul Natural Porțile de Fier este una dintre cele mai frumoase locații din România, cu peisaje spectaculoase și o...

Read More...

Descoperirea În Noul Front Tehnologic: Explorarea Spațiului Profund

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul omenirii daca am reusi sa exploram spatiul cosmic in profunzime? Ei bine,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro