“UNEXPECTED: Quentin Tarantino al pianului clasic vine la Timișoara în 2023”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

Aksel Kolstad, cunoscut drept Quentin Tarantino al pianului clasic, va concerta pentru prima dată în Timișoara pe data de 5 noiembrie 2023. Evenimentul, intitulat UNEXPECTED, promite să fie un concert surprinzător, care va aduce pe scenă și tineri muzicieni timișoreni.

Aksel Kolstad, un pianist, compozitor și dirijor norvegian, este recunoscut pentru abilitatea sa de a apropia publicul de muzica clasică și de a transforma un concert într-un moment magic. El reușește să combine muzica clasică cu elemente de rock, umor și relaxare, creând astfel o experiență inedită pentru spectatorii săi.

Concertul UNEXPECTED va avea loc la Sala de Eveniment Iulius Congres Hall din Iulius Mall. Aici, publicul va avea ocazia să se bucure de o interpretare inedită a muzicii clasice, într-o atmosferă elegantă și selectă. Organizatorii evenimentului, Asociația EDCUS (Educație cultura sport), au dorit să încurajeze și implicarea tinerilor în acest eveniment, astfel că copiii și tinerii sub 14 ani vor beneficia de bilete gratuite.

Concertul UNEXPECTED nu este doar o reinterpretare a ariilor clasice, ci aduce în scenă metode inedite de interpretare și experimentare a muzicii clasice. Organizatorii consideră că muzica clasică nu trebuie să fie neapărat solemnă, ci trebuie să încânte și să atragă pe cei care o ascultă.

În prima parte a concertului, vor urca pe scenă 4Tune Quartet, un cvartet clasic format din vioară, violă și violoncel, și Remus Grama, un violonist și dirijor. După pauză, Aksel Kolstad va urca pe scenă, fiind însoțit și de tineri muzicieni din Timișoara.

Biletele pentru concert sunt disponibile pe platforma online https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-concertul-unexpected-89422/?q=Unexp. Organizatorii speră să atragă un număr mare de participanți, iar pentru a încuraja participarea tinerilor, toți copiii și adolescenții sub 18 ani vor beneficia de gratuitate.

Evenimentul este organizat de Asociația EDCUS (Educație Cultura Sport), care își propune să aducă în Timișoara diverse evenimente culturale și educaționale de înaltă ținută. Prin abordarea mai puțin conformistă a artiștilor invitați, Asociația EDCUS speră să deschidă publicului noi pasiuni pentru muzica clasică.

Sursa: www.sursadevest.ro

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Aksel Kolstad, cel supranumit de Time Magazine „Quentin Tarantino al pianului clasic” este un pianist, compozitor și dirijor norvegian care reușește să apropie publicul de muzica clasică, să facă spectacol și să transforme concertul într-un moment magic https://youtu.be/QYwChR4isAs?si=Sk2vph5kmgYHibHF.

Concertul UNEXPECTED va avea loc la Sala de Eveniment Iulius Congres Hall de la Iulius Mall și va aduce pe scenă muzica clasică, muzica rock, umor și multă relaxare. Publicul va experimenta o interpretare inedită a artiștilor invitați, va putea interacționa cu ei, într-o atmosferă elegantă, selectă, dar în același timp nonconformista și deosebit de prietenoasă.

„Dorim să încurajăm generația tânără să se apropie de muzica clasică și de instrumente, să le arătăm și un alt tip de muzică. Acesta este și motivul pentru care am ales să aducem pe scenă tineri talentați din Timișoara, alături de artiștii consacrați. Mai mult decât atât, copii și tinerii sub 14 ani beneficiază de bilete gratuite la concert.”, a spus Laura Rusu- Asociația EDCUS (Educație Cultura Sport) organizatorul concertului.

UNEXPECTED este un concert de muzică clasică ieșit din tipare.

CITEȘTE ȘI: Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Nu este o reinterpretare a ariilor clasice, ci pune în scenă metode inedite de interpretare și de experimentare a muzicii clasice într-un mod familiar, deoarece organizatorii și interpreții consideră că muzica clasică nu trebuie să fie neapărat solemnă, ci trebuie să îi încânte pe cei care o ascultă.

În prima parte a concertului vor performa 4Tune Quartet (vioară, violă, violoncel) și Remus Grama (violonist, dirijor), iar după pauză Aksel Kolstad (pianist, compozitor, dirijor) va urca pe scenă însoțit și de tineri muzicieni din Timișoara.

Biletele sunt disponibile pe platforma https://www.iabilet.ro/bilete-timisoara-concertul-unexpected-89422/?q=Unexp

Pentru a încuraja participarea tinerilor, toți copiii și adolescenții sub 18 ani vor avea gratuitate.

Evenimentul este organizat de Asociația EDCUS (Educație Cultura Sport).

CITEȘTE ȘI: Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

DESPRE INVITAȚI

Aksel Kolstad a cântat la cele mai mari festivaluri de muzică de cameră din Norvegia și din Europa. Concertul său de debut, din octombrie 2010 de la Carnegie Hall  a avut loc cu o sală, iar publicul l-a ovaționat în picioare. Kolstad a studiat compoziția cu Wolfgang Plagge și, de la vârsta de 17 ani, interpreta deja propriile sale lucrări pentru pian solo în multe țări din întreaga lume. De asemenea, a dirijat multe dintre lucrările sale orchestrale. Presa l-a numit „Franz Liszt al timpului nostru”(Göteborgs Posten), „Quentin Tarantino al muzicii clasice”(Time Magazine) sau a scris despre el „Ce face Aksel, care uimește cel mai mult publicul, este că el transformă concertul într-un moment magic de poveste.” (Cappuccino Concerts, Perth, Australia)

El a devenit pianist în cadrul Gărzii Regale a Majestății Sale, Regele Norvegiei și a scris muzică pentru Prințesa Suediei. Aksel iubește să improvizeze live pe scenă și scrie la fel de ușor pentru orchestre mari, precum și pentru solo de pian. El este creatorul Cafe de Concert, prima cafenea de cu muzică clasică din lume, creând un mix urban și creativ al muzicii clasice.

4Tune Quartet. Din dragostea pentru rock a 4 prietene și colege de Filarmonică din Brașov, a luat ființă 4Tune Quartet, o trupă de coveruri rock mai neobișnuită, fiind un cvartet clasic, care prin sonoritatea instrumentelor clasice cu corzi, caută să păstreze vibe-ul și energia pieselor originale, dintr-un repertoriu ce acoperă 50 de ani de muzică și mai multe genuri (pop-rock, rock alternative, rock progresiv, heavy metal). De la concertul de debut din anul 2014 în clubul brașovean The Square, 4Tune Quartet a susținut numeroase concerte și a participat la festivaluri ca: Festivalul de film Horror “Dracula Film Fest”, “Strada Dell ‘Arte”, Festivalul “Rock’n Parc”, “Musica Barcensis” şi “Musica Coronensis”, “Piano Rocks” – Sibiu şi multe altele. Ele formează o trupă de coveruri rock mai neobișnuită și le are în componență pe Roxana Bârsan – vioara I, Corina Csomortani – vioara a II-a, Simona Gurău – violă şi Alexandra Enache – violoncel. Remus Grama este violonist în orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș și membru fondator al Bohemia String Quartet, dirijor al Filarmonicii din Târgu Mureș și al Rock Clasic Chamber Orchestra din München – Germania. A participat la cursurile de măiestrie ale dirijorului Konrad von Abel din Germania, fost asistent al maestrului Sergiu Celibidache; începând cu anul 2018 este dirijorul permanent al Bohemian Symphonic Orchestra, cu care are la activ proiecte precum spectacolul Vița-de-Vie „În Corzi” din Festivalul AWAKE ediția 2018, sau Bohemian Symphony din ediția 2019 a aceluiași festival. De asemenea este dirijorul permanent al Rock Classic Chamber Orchestra din München – Germania.

Asociația EDCUS- Educație- Cultura- Sport

Asociația își propune sa organizeze diverse evenimente culturale și educaționale de înaltă ținuta, cu oameni de cultura mai mult sau mai puțin consacrați din România și din întreaga lume. Credem in puterea muzicii clasice, in educația tinerilor și ne dorim ca prin această abordare, mai puțin conformistă a artiștilor invitați la acest eveniment, să deschidem publicului noi pasiuni pentru muzica clasicăAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Patru președinți americani uciși în atentate, alții vizați

Mai jos este o privire de ansamblu asupra asasinatelor, începând de la întemeierea Statelor Unite ale Americii (SUA) în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro