Un moment memorabil în cadrul Festivalului Național de Teatru: reprezentația spectacolului “EXOD” la TNB

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Spectacolul EXOD încheie Festivalul Național de Teatru cu o prezentare de excepție

În cadrul Festivalului Național de Teatru, care are loc în prezent în București, a avut loc un moment special odată cu reprezentația spectacolului „EXOD”, regizat de celebrul regizor lituanian Oskaras Koršunovas.

Înainte de reprezentația oficială, Koršunovas s-a întâlnit cu actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, pe scena Teatrului Național din București. Într-o discuție emoționantă cu actorii, regizorul a mărturisit că se simte alături de ei și că le-a fost dor de spectacolul și de actorii săi. El a menționat că se simte ca acasă pe scena Teatrului Național din București.

Spectacolul „EXOD” a atras un public numeros și reprezintă un eveniment deosebit în cadrul Festivalului Național de Teatru. Cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii „Ion Caramitru” de la Teatrul Național din București s-au epuizat încă de săptămâna trecută, ceea ce arată anticiparea și interesul față de povestea lui Ben și a dezrădăcinaților lumii.

„EXOD” este o producție solidă, realizată în colaborare cu Teatrul Național din Timișoara, sub îndrumarea regizorului Oskaras Koršunovas, dramaturgul Marius Ivaškevičius și echipa Teatrului Național din Timișoara. Spectacolul aduce împreună o distribuție impresionantă, care include actori precum Ion Rizea și Marin Lupanciuc.

Piesa explorează în profunzime tema emigrației și aduce în prim-plan viețile rătăcite și speranța. Selecționarea acestui spectacol la Festivalul Național de Teatru demonstrează prestanța și relevanța Teatrului Național din Timișoara în peisajul cultural românesc.

Sursa: www.sursadevest.ro

În cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru, desfășurat în această perioadă la București, un moment memorabil a avut loc odată cu reprezentația spectacolului „EXOD”, regizat de celebrul regizor lituanian Oskaras Koršunovas.

Aseară, la repetiția care precede reprezentația oficială, Koršunovas s-a întâlnit cu actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, pe scena Teatrului Național din București (TNB).

Într-o emoționantă discuție cu actorii, regizorul a mărturisit: „Să vă revăd aici, mă face să mă simt alături de actorii mei. Mi-a fost dor de spectacolul meu și de voi. Simt că am venit acasă.”

Spectacolul „EXOD” reprezintă un eveniment deosebit în cadrul Festivalului Național de Teatru, atrăgând un public numeros.

CITEŞTE ŞI: Accident teribil! Doi pietoni, spulberaţi de o maşină! O femeie a murit pe loc

Cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii „Ion Caramitru” a TNB s-au epuizat încă de săptămâna trecută, arătând anticiparea și interesul față de povestea lui Ben și a dezrădăcinaților lumii.

EXOD este o producție solidă, creată în colaborare cu Teatrul Național din Timișoara, sub îndrumarea regizorului Oskaras Koršunovas, dramaturgul Marius Ivaškevičius și echipa Teatrului Național din Timișoara. Spectacolul a adus laolaltă o distribuție impresionantă, care include actori precum Ion Rizea sau Marin Lupanciuc.

Li se alătură în distribuție Cătălin Ursu, Flavia Giurgiu, Ionuț Iova, Cristina Rotaru Chiperi, Matei Chioariu, Alexandru Romescu, Oana Iovița, Darius Zet, Oana Antonovici, Alexandru Negrea, Teodor Cauș, Vlad Vajdovici, Otniel Floruț, Mirela Puia, Cristian Szekeres, Roberta Popa, Daniela Bostan, Costa Tovarnisky,  Răzvan Săbiescu, Sabine Oschanitzky, Iulia Ioana, Rareș Rusan, Tania Ionescu & The Bandits. Decoruri – Gintaras Makarevičius, costume – Corina Grămoșteanu, light design – Eugenijus Sabaliauskas, muzica – The Bandits.

EXOD este o explorare profundă a temei emigrației, un spectacol care poartă în el timp, spațiu, realitate și imaginație, aducând în prim-plan viețile rătăcite și speranța.

CITEŞTE ŞI: Descoperă cultura niponă! Săptămâna dedicată Japoniei, la Universitatea de Vest din Timișoara

Selecționarea acestui spectacol la Festivalul Național de Teatru demonstrează prestanța și relevanța Teatrului Național din Timișoara în peisajul cultural românesc.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro