Tragedia din Voinești: Când Sistemul Îți Fură Viața

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Casa de Sănătate Dâmboviţa se alătură acțiunii „Noaptea Albastră a Autismului” – incomod-media.ro

Comuna Voinești a fost zguduită recent de o tragedie care a lăsat în urmă un val de tristețe și indignare. Un tânăr în vârstă de doar 30 de ani, asistent medical la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, a murit brusc, lăsând în urmă o soție îndurerată și o fetiță de doar 2 ani.

Robert Lițescu, așa cum îl descriu cei care l-au cunoscut, a fost un erou în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. A salvat vieți și a fost un exemplu de devotament pentru meseria sa. Cu toate acestea, el însuși nu a putut fi salvat atunci când a avut nevoie.

Potrivit relatărilor, în ziua de 30 martie 2024, tânărul asistent medical s-a simțit rău în timp ce era de serviciu. Deși simptomele sale erau alarmante, investigațiile efectuate la spital au fost sumare, fără implicarea unui medic specialist. A fost diagnosticat cu un puseu de tensiune și trimis acasă, cu toate că starea sa de sănătate se deteriora rapid.

A doua zi, Robert a murit acasă, în fața soției și a fetiței sale, din cauza unei rupturi a aortei toracice. Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, fost cadru medical, a exprimat indignarea sa față de modul în care cazul lui Robert a fost tratat cu superficialitate și neglijență.

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște nu a emis încă nicio declarație referitoare la această tragedie, care a stârnit un val de critici din partea comunității. Indiferența și graba în tratarea cazurilor medicale par să fi avut consecințe fatale în acest caz.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Robert Lițescu a fost depus la capela din Voinești, iar mâine va fi condus pe ultimul drum. Un tânăr de numai 30 de ani, care și-a dedicat viața salvării altora, a fost pierdut din cauza unui sistem medical care a eșuat în a-i oferi îngrijirea adecvată.

Sursa: incomod-media.ro

Comuna Voinești parcă a amuțit. Un val de indignare, de neliniște, amestecat cu durere, cu lacrimi, s-a abătut asupra întregii comunități, amintindu-le oamenilor că suntem mici, ignorați, tratați cu superficialitate de un sistem care se minte și ne minte mereu că lucrurile vor intra în normal, că nu vom mai cădea în deznădejde, că nu ne va mai cuprinde revolta…

Din păcate, cele întâmplate zilele acestea au adus din nou un suflu de amărăciune în inimile oamenilor. O poveste tristă, adevărată, crud de adevărată… Un tânăr de 30 de ani, și ca o ironie a destinului, asistent medical, a plecat la ceruri, timpuriu, prea timpuriu, lăsând în urmă o soție îndurerată și o fetiță de 2 ani care nu înțelege ce s-a întâmplat, de ce nu mai este lângă ea tatăl ei. Unde a plecat? De ce nu se mai întoarce? Cine este de vină pentru această dispariție fulgerătoare?

Robert Lițescu era asistent medical la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Fire dârză. Devotat meseriei. A trecut prin pandemia de COVID ca un erou. A salvat mulți oameni ajunși la disperare, secătuiți de vlagă de temutul virus. Și, culmea, pe el nu a avut cine să îl salveze!

Sâmbătă – 30 martie 2024, era de serviciu. Dintr-odată, i-a venit rău. Acolo, pe care secție. I s-a făcut un EKG și alte câteva chestii superficiale. Nimeni nu s-a gândit că poate fi ceva grav, că ar fi nevoie de un consult de specialitate, amănunțit. A fost un puseu de tensiune cauzat de stres, oboseală. Se mai adună…

Robert a plecat acasă. Oarecum, neliniștit. Nu a durat mult și, din nou, l-a cuprins răul. Stări de amețeală, dureri de cap, senzație de vomă. Soția și sora, cea din urmă asistentă medicală la Serviciul de Ambulanță, au decis că ar fi cel mai bine să meargă la spital. Simptomele trădau totuși o afecțiune gravă, declanșarea unui posibil infarct.

Robert a ajuns, într-o stare nu tocmai bună, la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean. Din câte am aflat, a fost supus unor investigații sumare. Nu a fost chemat un medic specialist, un cardiolog pentru a se vedea clar ce se întâmplă cu tânărul asistent. Nu a fost internat, pus sub supraveghere, supus unor investigații medicale minuțioase. S-a concluzionat că a avut un puseu de tensiunie și a fost trimis acasă.

Duminică – 31 martie, în jurul orei 11:00, Robert era în casă împreună cu soția și fetița lor. A căzut brusc. Pe tăcute. Nu s-a mai ridicat. Nimeni nu a mai putut face nimic pentru el. Toate încercările de a-l readuce la viață au fost zadarnice.

Din raportul de expertiză medico-legală a reieșit că decesul a survenit ca urmare a unei rupturi a aortei toracice.

Cu siguranță, semnalele producerii unei asemenea nenorociri au fost date de sâmbătă, după cum ne-au spus specialiștii, dar trebuia efectuate investigații amănunțite, pas cu pas. S-a procedat superficial, deloc empatic, cum se întâmplă de obicei, și s-a ajuns astfel la o tragedie.

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, fost cadru medical, a fost cuprins de revoltă când a auzit că un consătean de-al său, un tânăr de admirat a pierit din cauza indiferenței și a tratării cu multă superficialitate a cazului. Spune edilul că viața lui Robert ar fi putut fi salvată dacă se insista mai mult, dacă investigațiile medicale ar fi fost mai profunde, dacă ar fi fost ținut sub supraveghere. S-a ales varianta cea mai simplă a trimisului acasă. La nici 24 de ore de la acest moment, inima lui Robert Lițescu a încetat să mai bată.

„Cazuri contractate, zile foarte puține de spitalizare sau deloc, cazuri rezolvate într-o perioadă foarte scurtă de timp, spitalizări de zi, toate acestea pentru a primi finanțare de la Casele de Asigurări de Sănătate.

Robert, asistent medical de profesie, un tânăr emblematic al comunității noastre, cu o familie minunată, ne-a părăsit pentru totdeauna.

În data de 30.03.2024, s-a prezentat la serviciul de urgență al spitalului cu dureri de cap și vărsături. A fost consultat, investigat și trimis acasă.

La nici 24 de ore, Robert s-a stins acasă, lângă soție și fetița lui de câțiva anișori. Avea doar 30 de ani.

L-a omorât sistemul, graba pentru a rezolva rapid cât mai multe cazuri contractate”, a scris, cu vădită indignare, pe pagina sa de facebook, primarul comunei Voinești.

Până acum, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște nu a ieșit în fața opiniei publice cu niciun punct de vedere privitor la această tragedie care a îndoliat o întreagă comunitate. Un asistent medical a murit la 30 de ani după ce a trecut pe la UPU unde, din păcate, șansa la viață i-a fost luată. Pe cine să dăm vina? Și dacă dăm, se schimbă ceva? Nu prea. Ritmul acesta al indiferenței și superficialității se păstrează.

Sicriul purtând trupul neînsuflețit al tânărului asistent medical a fost depus la capela din satul Voinești. Mâine – 3 aprilie, Robert Lițescu va fi condus pe ultimul drum. La numai 30 de ani… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Urmărește Incomod Media și pe Google News



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Urari de Sarbatori Fericite

În imaginea prezentată, putem observa un peisaj de iarnă cu un om de zăpadă decorat într-un mod festiv. În...

Read More...
Drogurile, moartea şi iubirea, abordate de mitropolitul Banatului, în Pastorala de Învierea Domnului! Paşte fericit!

Pastorala de Paște a Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, despre “Moartea Albă”

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a transmis un mesaj puternic de Paște în Pastorala sa, abordând probleme actuale ale societății....

Read More...

Vizită importantă a Secretarului de Stat Dr. Raed Arafat la Exercițiul Vigorous Warrior 24 – Clean Care 24

Astăzi am avut o vizită importantă. Secretarul de Stat Dr. Raed Arafat din România a vizitat exercițiul Vigorous Warrior...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro