Timișoara s-a învăluit în atmosfera sărbătorilor de iarnă!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
FOTO/VIDEO Atmosferă de sărbătoare la Timișoara! S-a deschis Târgul de Crăciun și a fost aprins iluminatul festiv. Piața Sf. Gheorghe a rămas în întuneric, după ce tirul care aducea decorațiunile s-a răsturnat

Timișoara a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă odată cu deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv. Evenimentul a avut loc în centrul orașului și a atras atenția timișorenilor și a turiștilor prezenți în zonă.

Târgul de Crăciun din Timișoara oferă o varietate de activități și atracții pentru toți vizitatorii. Printre acestea se numără o cupolă de lumini în formă de stea, cu 60.000 de leduri albe, un brad uriaș împodobit cu beculețe și globuri multicolore, dar și căsuțe care îmbie cu arome de vin fiert și turtă dulce. De asemenea, se pot vizita atelierele lui Moș Crăciun și se pot bucura de spectacole, roata panoramică, trenuleț și patinoar.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că investiția în Târgul de Crăciun a fost una importantă și că s-au cheltuit aproximativ un milion de lei pentru luminile de sărbători și în jur de 300.000 de lei pentru programul cultural. Acesta a subliniat că este important ca orașul să se bucure de atmosfera sărbătorilor și să transmită un mesaj de pace, împăcare și bucurie.

Târgul de Crăciun din Timișoara găzduiește un număr de 85 de comercianți, dintre care 83 se află în zona centrală a orașului și doi în cartiere. Aceștia oferă o gamă variată de produse, de la căciuli și mănuși, dulciuri, bijuterii, papuci de casă și obiecte de bucătărit până la produse alimentare precum carne, brânzeturi sau murături. De asemenea, vizitatorii pot savura vinul fiert și pot participa la diferite ateliere și activități destinate copiilor.

Un aspect interesant este faptul că, față de anul trecut, Piața Libertății a fost împodobită și ea în acest an. Totuși, în Piața Sfântu Gheorghe nu au fost amplasate toate ornamentele și decorațiunile din cauza unui incident în care tirul care le transporta s-a răsturnat. Primarul Dominic Fritz a asigurat că acestea vor fi instalate în zilele următoare.

Iluminatul festiv din Timișoara va fi funcțional până în 14 ianuarie, iar costurile cu achiziția decorațiunilor noi, verificarea și repararea celor vechi și montarea și demontarea ornamentelor se ridică la 930.000 de lei fără TVA. De asemenea, în acest an au fost amplasate căsuțe cu artizanate specifice sărbătorilor de iarnă și în piațeta de lângă Școala Generală nr.30 din zona Soarelui, precum și în Zona Aurora din Timișoara.

Târgul de Crăciun din Timișoara va rămâne deschis până în 7 ianuarie, oferind astfel ocazia vizitatorilor să se bucure de atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă și să găsească cadouri și produse specifice acestui sezon.

Sursa: www.sursadevest.ro

Timișoara a intrat, oficial, în atmosfera sărbătorilor de iarnă! În urmă cu puțin timp a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv!

Cupola de lumini, spectacole, roata panoramică, trenulețul, patinoar, ateliere lui Moș Crăciun şi căsuţe care te îmbie cu arome de vin fiert şi turtă dulce, dar și alte bunătăți, pot fi vizitate din această seară, în centrul orașului, în cadrul Târgului de Crăciun.

Pe platoul din faţa Operei Naţionale Române a fost montată o cupolă luminoasă în formă de stea, cu 60.000 de leduri albe. Bradul uriaș, împodobit cu șiruri de beculețe și globuri multicolore a fost amplasat anul acesta chiar sub cupolă, iar căsuțele îi așteaptă pe timișoreni cu bunătăți care mai de care.

Am deschis Târgul de Crăciun! Nu facem economie la bucurie, la sărbători, la lumină. Mă bucur că avem peste un milion de luminițe aici, și văd foarte mulți copii bucuroși. Anul acesta am pus cupola mare împreună cu bradul de Crăciun și pentru prima oară am conectat mai multe piețe prin instalații de lumini. Vrem să contribuim să simtă lumea că vin sărbătorile și vine o vreme de pace, de împăcare și de bucurie. Bradul l-am cumpărat anul trecut, deci este o investiție amortizată, pentru programul cultural cheltuim în jur de 300.000 de lei și pentru luminițe anul acesta am cheltuit aproximativ un milion de lei, dacă nu mă înșel”, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În total, vor fi 85 de comercianţi, dintre care 83 – în zona centrală a oraşului şi doi – în cartiere.

23 dintre aceştia vin cu produse nealimentare, şapte – cu mâncare gătită, 12 – cu produse de tip fast-food şi 41 de comercianţi vor pregăti vin fiert, plăcinte sau prăjituri.

Comercianții prezenți la Târgul de Crăciun vin cu o ofertă extrem de variată, de la căciuli și mănuși, dulciuri, bijuterii, papuci de casă și obiecte de bucătărit până la produse din carne, brânzeturi sau murături. Nu lipsește, desigur, nici vinul fiert. Zona Târgului este bine delimitată, astfel că tarabele cu mâncare sunt amplasate, în parcarea de la Modex.

Însă, dincolo de zona cu mâncare şi băutură, vor fi ateliere cu pentru copii, căsuţa lui Moş Crăciun, unde se pot face fotografii, două carusele, trenuleţ pentru copii, dar şi un patinoar.

În plus, față de anul trecut, acum a fost împodobită și Piața Libertății.

În Piața Sfântu Gheorghe, însă, nu au fost amplasate toate ornamentele și decorațiunile. Asta din cauză că tirul care le transporta s-a răsturnat, conform primarului, Dominic Fritz. Vor ajunge însă, zilele următoare, când vor fi instalate în Piață.

Conform Primăriei Timişoara, oraşul a fost împodobit cu 1.150.000 de instalații luminoase de tip led, care vor colora piețele din zona centrală și din cartiere, parcuri și drumuri intens circulate.

Iluminatul festiv va funcționa până în 14 ianuarie, iar costurile cu achiziția decorațiunilor noi, verificarea/ repararea celor vechi și montarea/demontarea ornamentelor se ridică la 930 mii lei fără TVA.

Anul acesta căsuţe cu artizanate specifice sărbătorilor de iarnă sunt amplasate și în piaţeta de lângă Şcoala Generală nr.30 din zona Soarelui, precum și în Zona Aurora din Timişoara.

Târgul de Crăciun va rămâne deschis până în 7 ianuarie.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Catedrala Reîntregirii – o biserică impresionantă construită în stil baroc, situată în interiorul Cetății Alba Carolina.

Catedrala Reîntregirii - bijuteria arhitecturală a Cetății Alba Carolina Când ajungi în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, ochii sunt...

Read More...

Locul 4 pentru echipa României în finala Campionatelor Europene de la Rimini

Echipa de gimnastică a României s-a clasat pe locul 4 în finala Campionatelor Europene de la Rimini. Sabrina Maneca...

Read More...

Evaluarea impactului uman asupra ecosistemului cosmic

Evaluarea impactului uman asupra ecosistemului cosmic Salutare, dragi cititori! Astazi vom discuta despre un subiect destul de complex si fascinant:...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro