Timișoara: Capitala Festivalurilor de Muzică

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Timișoara merită un festival muzical de top (P)

Timișoara, un oraș cu potențial imens în ceea ce privește evenimentele culturale, se află în urmă față de alte județe în ceea ce privește festivalurile de muzică. Lipsa unei colaborări eficiente între Consiliul Județean și Primărie a dus la pierderea unor oportunități importante de a crea un festival de referință, care să aducă beneficii atât orașului, cât și locuitorilor săi.

În timp ce alte orașe precum Clujul sau Constanța găzduiesc evenimente muzicale de amploare precum Untold, Electric Castle sau Neversea, Timișoara rămâne în umbra lor, fără un festival care să îi reprezinte cu adevărat potențialul cultural și artistic.

Cu toate acestea, viitorul pare să ofere o rază de speranță, având în vedere angajamentele viitorului președinte al Consiliului Județean Timiș. Acesta promite o schimbare în ceea ce privește organizarea evenimentelor culturale, cu un focus pe festivalurile muzicale de anvergură.

Planurile includ curățarea agendei culturale a instituțiilor locale, prioritarizarea unor evenimente cu impact și implementarea unui plan multianual pentru susținerea unui festival muzical de mare amploare în Timișoara. De asemenea, se preconizează încheierea unui parteneriat solid între Consiliul Județean și Primărie pentru organizarea acestui festival, eliminând astfel suspiciunile de licitații trucate.

În același timp, actuala conducere a Consiliului Județean și a Primăriei este îndemnată să mute festivalul CODRU în Timișoara încă din acest an, având în vedere potențialul acestui proiect și impactul pe care l-ar putea avea asupra comunității locale.

În concluzie, Timișoara are toate resursele necesare pentru a deveni gazda unui festival muzical de mare anvergură, iar cu o colaborare eficientă între instituțiile locale și sprijinul mediului de afaceri, acest vis ar putea deveni realitate în viitorul apropiat.

Sursa: www.sursadevest.ro

Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este cel al festivalurilor de muzică. Aici nu mai este vina ‘Bucureștiului care nu ne-a dat bani’, ci o problemă locală, de colaborare și organizare. Este frustrant ca timișorenii să fie nevoiți să meargă la Cluj pentru Untold și Electric Castle ori în Constanța pentru Neversea sau Beach, Please!

De ce să nu colaborăm, Consiliu Județean și Primărie, pentru a pune bani împreună și a crea un eveniment de referință, nu doar la noi în țară, ci chiar în Europa? Bani sunt, dar se scurg pe tot felul de evenimente obscure strecurate în Agendele Culturale ale celor două instituții.

Hai să ne concentrăm pe un eveniment de anvergură, pe care să îl creștem organic în câțiva ani! S-a dovedit că banii cheltuiți în susținerea festivalului Untold, de exemplu, se întorc în Cluj prin consum mărit, taxe și chirii în acea perioadă. Avem aeroport, avem capacitate hotelieră. Depinde doar de noi să ne organizăm!

După ce voi ajunge președinte al Consiliului Județean Timiș, mă angajez la următoarele:

  1. Voi face curățenie în Agenda Culturală a Consiliului și voi prioritiza câteva evenimente de anvergură, cu impact;
  2. Voi implementa un plan multianual, cu sume de bani consistente, pentru a susține un festival muzical de mare anvergură în Timișoara;
  3. Voi încheia un parteneriat cu Primăria Timișoara pentru susținerea comună a acestui festival, în beneficiul timișorenilor și timișenilor, parteneriat bazat pe proceduri legale, astfel încât să nu mai existe suspiciunea organizării unor licitații trucate;
  4. Mă voi implica pentru sponsorizarea acestui festival de către mediul de afaceri.

Până atunci, cer actualei conduceri a Consiliului Județean și a Primăriei să mute, chiar din acest an, festivalul CODRU în Timișoara, fiind unul dintre proiectele cu potențial, care a crescut însemnat în ultima vreme. Doar în Timișoara putem crește calibrul unui asemenea eveniment și face o bucurie oamenilor.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro