Sentinta Tribunalului Timis

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Tribunalul Timiș a pronunțat sentința într-unul dintre cele mai mediatizate dosare de violență în familie din ultimii ani. Dosarul a ținut prima pagină a ziarelor săptămâni în șir și a stârnit indignarea opiniei publice. Este vorba despre tragedia prin care a trecut o make-up artistă din Timișoara, care a fost la un pas de moarte după ce a fost agresată cu un ciocan în cap de către propriul soț.

Salvată de medicii timișoreni ca prin miracol, tânăra a suferit mai multe operații de reconstrucție a capului, fiind nevoită să facă față unor leziuni grave provocate de loviturile brutale.

În ciuda evidențelor, soțul agresor a refuzat să recunoască faptele și să semneze un acord cu procurorii. Astfel, pedeapsa a fost orientată spre maxim, conform deciziei instanței.

Sentința pronunțată de Tribunalul Timiș a condamnat inculpatul la 7 ani de închisoare pentru tentativa de omor, cu executare în regim de detenție. De asemenea, acesta a fost interzis să ocupe funcții publice și să se apropie de victimă și de locuința și locul de muncă al acesteia pe o perioadă de 3 ani.

În plus, instanța l-a obligat pe agresor la plata unor daune morale în valoare de 80.000 de euro, precum și la acoperirea cheltuielilor judiciare și medicale ale victimei.

Avocatul victimei a declarat că va ataca sentința la instanța superioară, solicitând schimbarea încadrării din violență în familie în tentativă de omor calificat. Astfel, cazul continuă să fie unul de interes public și să stârnească discuții în societate.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Tribunalul Timis a pronuntat sentinta intr-unul dintre cele mai mediatizate dosare de violenta in familie din ultimii ani, dosar care a tinut prima pagina a ziarelor saptamani in sir. Este vorba despre tragedia prin care a trecut make-up artista Dana Roba, din Timisoara, care a fost la un pas de moarte dupa ce a fost lovita cu ciocanul in cap de catre propriul sot, Daniel Balaciu.

Salvata de medicii timisoreni ca prin miracol, tanara a trecut prin mai multe operatii de reconstructie a capului, in conditiile in care loviturile de ciocan, aplicare cu premeditare si cruzime, i-au mutilat craniul si au lasat urme adanci pe fruntea femeii.

In ciuda evidentelor, Daniel Balaciu, fost arbitru in ligile inferioare din Timis, a refuzat sa semneze un acord de recunoastere cu procurorii, astfel ca pedepasa a fost orientata catre maxim.

Condamna inculpatul Balaciu Daniel-Remus, la pedeapsa de: – 7 (sapte) ani inchisoare pentru savarsirea tentativei la infractiunea de violenta in familie in modalitatea omorului, cu executare in regim de detentie.

Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a comunica si de a se apropia la o distanta mai mica de 50 de metri de persoana vatamata Balaciu Daniela, cu exceptia cazurilor cand comunicarea sau apropierea de persoana vatamata este necesitata de exercitarea de catre inculpat a drepturilor parintesti privind minorele Balaciu Chantal-Luiza si Balaciu Celine-Casandra si dreptul de a se apropia la o distanta mai mica de 50 de metri de locuinta si locul de munca al persoanei vatamate, cu exceptia cazurilor cand apropierea este necesitata de exercitarea de catre inculpat a drepturilor parintesti privind minorele Balaciu Chantal-Luiza si Balaciu Celine-Casandra pe o perioada de 3 (trei) ani calculati dupa data executarii pedepsei inchisorii”, se mentioneaza in sentinta pronuntata in aceasta seara de Tribunalul Timis.

De asemenea, instanta l-a obligat pe sotul violent la plata a 80.000 de euro cu titlu de daune morale, in timp ce a respins pretentiile formulate prin reprezentantul legal de fetitele cuplului, Balaciu Celine Casandra si Balaciu Chantal Luiza.

In acelasi context, inculpatul va mai trebui sa achite catre Spitalul Judetean Timisoara suma de 15.230,22 de lei si alti 28.000 de lei, Danielei Roba, cu titlu de cheltuiala judiciara. Hotararea nu este definitiva, ci poate fi apelata in 10 zile de la comunicare.

Dupa cum ne-a anuntat aparatorul Danielei Roba, avocatul Cosmin Bolosin, sentinta Tribunalului Timis va fi atacata la instanta superioara. „Vom cere schimbarea incadrarii din violenta in familie in tentativa de omor calificat”, ne-a transmis Cosmin Bolosin. (G.I.)

Sursa foto: PlaytechAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

291 de localități conectate la sistemul centralizat primesc apă cu program

În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 80,46%, cu un volum de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro