Seleciație de viitori campioni la baschet în mai multe orașe din România

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Selecție regională pentru baschetbaliștii din anii 2011 și 2012, la Tulcea

Peste 1000 de băieți și fete au participat la selecțiile organizate de Federația Română de Baschet pentru copiii născuți în 2011 și 2012. În orașul Tulcea, au participat 22 de sportivi din generația născută în 2012 și 27 din generația născută în 2011. Selecia s-a desfășurat sub supravegherea atentă a profesorilor Mihaela Grecu și Alexandru Grecu, și a fost considerată un succes. Este demn de menționat că președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, care este originară din Tulcea, va vizita orașul săptămâna viitoare pentru o ședință importantă a federației și probabil pentru a inspecta șantierul noii săli de sport care se construiește în oraș. Baschetul se dezvoltă în mod constant în România, iar selecțiile și antrenamentele organizate de federație sunt esențiale pentru viitorul acestui sport.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Peste 1000 de băieţi şi fete au participat la sfârșitul săptămânii trecute, în mai multe oraşe din ţară, la acțiunile de selecție organizate de sucursalele regionale ale Federației Române de Baschet, pentru copii născuți în anii 2011 și 2012.  Printre aceste orașe s-a numărat și Tulcea unde au participat 22 sportivi la generația născuți în 2012 și respectiv 27 la generația născuți în 2011.

De la CSȘ Tulcea au participat la selecție și au fost selecționați Trandafir Cristian, Tudorache David, Maftei Cristian, Sicrieru Ioan de la 2011 respectiv Dan Teodor, Pavel Luca,  Dobre Alexandru, Grosu Eduard, Căpățână Luca, Madin Teodor si Dumitrache David de la 2012!

La Tulcea selecția s-a desfășurat sub atenta monitorizare a profesorilor Mihaela Grecu, director de regiune și membru în colegiul central al antrenorilor (patru membri)  din Federația Română de Baschet, și a coordonatorului regional Alexandru Grecu și a fost un real succes

Programul de selecţie şi antrenamente este unul unitar, elaborat în cadrul Federaţiei Romane de Baschet de către antrenorul Tane Spasev împreună cu Departamentul Tehnic FRB coordonat de antrenorul federal Claudiu Fometescu. La finalul acţiunilor din weekend, concluzia a fost unitară şi pozitiva:  baschetul românesc are viitor, iar micii sportivi selectaţi  vor continua drumul spre înalta performantă, alte acţiuni similare fiind planificate pentru viitorul apropiat. Prima dintre ele la finalul acestei luni pentru generația de 2010 pentru care selecția s-a făcut la începutul lunii ianuarie, iar pentru cei de 2011 probabil luna viitoare sperăm noi la Tulcea pentru regiunea noastră” a declarat Mihaela Grecu.

Carmen Tocală vine la Tulcea săptămâna viitoare

Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, și-a anunțat vizita la Tulcea pentru săptămâna  viitoare când aici va avea loc și o ședință importantă a federației. Chiar dacă la Tulcea vor fi discutate lucruri ce țin de Federația Română de Baschet, prezența președintelui acestei federații nu este întâmplătoare. Chiar dacă nu s-a făcut nicio declarație de presă în acest sens, unul dintre obiectivele întâlnirii de la Tulcea va fi vizitarea șantierului de pe strada Isaccei acolo unde se construiește noua sală a sporturilor de către Compania Națională de Investiții și al cărei beneficiar va fi Consiliul Județean Tulcea. Fiind vorba despre o sală de sport modernă și mai ales una care va fi inaugurată cel mai probabil în toamna acestui an, inaugurarea acesteia ar trebui făcută cu ocazia unui eveniment sportiv. Prin urmare, dintre federațiile sportive ale sporturilor de echipă în sală iată că baschetul este primul care vine în monitorizare la Tulcea. Tulcea natală fiindcă, poate nu se cunoaște acest lucru, dar Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, este tulceancă.

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro