Seful Ştirilor TVR, Cătălin Prisăcariu, si-a dat foc la valiza. Pe 30 august 2022 va parasi institutia.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
TVR MOREH ANIMAL TVR

Scandalul “Marş acasă panaramă” se apropie de final: Preşedintele-director general al TVR a anunţat că şeful Ştirilor, Cătălin Prisăcariu, va părăsi marţi, 30 august 2022, instituţia de presă!

În urma sesizării oficiale transmise de către Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR privind comportamentul huliganic al coordonatorului cu atribuţii de Director al Direcţiei Ştiri din Societatea Română de Televiziune, Cătălin Prisăcariu, faţă de jurnalista Magdalena Moreh, membrii Consiliului de Administraţie au discutat astăzi, în şedinţa CA, acest caz de încălcare a legislaţiei muncii şi a deontologiei profesionale.

Înţelegând gravitatea situaţiei, preşedintele-director general Dan Cristian Turturică a anunţat membrii CA şi pe preşedintele MediaSind TVR prezent la şedinţă, că începând de marţi, 30 august 2022, Cătălin Prisăcariu nu va mai fi angajatul instituţiei publice de presă!

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR au solicitat ieri, 25 august 2022, conducerii TVR demiterea de urgenţă a lui Cătălin Prisăcariu din funcţia de şef al Ştirilor TVR şi convocarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea concedierii agresorului după ce au luat act de sesizarea membrului de sindicat din Societatea Română de Televiziune, Magdalena Moreh.

Aceasta a semnalat MediaSind comportamentul incalificabil al lui Cătălin Prisăcariu, coordonatorul interimar cu atribuţii de Director al Direcţiei Ştiri: (…) Imediat, dl director Prisacariu a lansat o cascadă de injurii şi calomnii.

Vă dau câteva exemple: “eşti o incompetentă”, “o incompetentă nenorocită”, “nu faci nimic”, “voi, la externe, nu faceţi nimic”, “marş, panaramă”, “ieşi afară, panaramă”, “marş de aici”, “marş acasă” (în condiţiile în care mai aveam de stat nişte ore până la sfârşitul programului). Cuvintele “marş” şi “panaramă” au fost repetate de cel puţin 8-10 ori. La adresa mea, desigur. Dl.director a avut această ieşire de faţă cu producătorii şi cu colega mea de la externe. Cuvintele incalificabile pe care mi le-a adresat dl.Prisacariu şi atitudinea plină de dispreţ faţă de eforturile depuse de mine şi de colega mea de tură, mi-au provocat: tahicardie, dispnee şi creşterea tensiunii arteriale. Ataşez adeverinţa medicală de la cabinetul TVR , cu starea mea post-conflict. Menţionez că sunt o persoană sănătoasă, fără antecedente de natură cardiacă sau nervoasă.” – se arată în sesizarea trimisă către Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind.

Amintim că acest caz grav nu este singurul în care este implicat şeful ştirilor, acesta a mai jignit şi a avut un comportament huliganic şi împotriva altor angajaţi din TVR, chiar în timpul unei şedinţe de sumar atunci când a avut o nouă criză de nervi, dar şi împotriva liderilor de sindicat, au transmis acestia.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro