Șeful DSU, dr. Raed Arafat a discutat cu o delegație elvețiană la Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Astăzi, 10 aprilie 2024, la sediul Centrului Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov, șeful DSU, dr. Raed Arafat a avut o întâlnire cu o delegație formată din parlamentari elvețieni, condusă de E.S. Massimo Baggi, ambasadorul Confederației Elvețiene la București.

Discuțiile purtate au vizat prezentarea întregului sistem al managementului situațiilor de urgență din România, componența acestuia, caracterul integrat în ceea ce privește răspunsul forțelor de intervenție dar și acțiunile întreprinse de țara noastră pe linia protecției civile sau de creștere a rezilienței societale.

Tehnica de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor români, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile dar și pregătirea personalului de intervenție și a populației, au reprezentat alte puncte de interes în cadrul discuției.

Relațiile bilaterale strânse dintre România și Elveția, pe linia medicinei de urgență a fost un alt punct de interes în cadrul întâlnirii.

În cei peste 30 ani de colaborare prin programul româno-elvețian, sistemul de urgență din România a făcut pași rapizi spre modernizare și adaptare la cerințele internaționale pe linia salvării de vieți.

Dotarea cu echipamente dintre care cele mai diverse, modernizarea dispeceratelor și stabilirea unor standarde, seriile de cursuri, pregătiri și campanii, traducerea și publicarea de manuale în vederea pregătirii tinerelor generații de medici, extrem de necesare studenților dar și rezidenților, toate aceste eforturi continue au condus la realizarea unor mecanisme proprii de dezvoltare și evaluare la standarde internaționale.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Astăzi, 10 aprilie 2024, la sediul Centrului Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov, șeful DSU, dr. Raed Arafat a avut o întâlnire cu o delegație formată din parlamentari elvețieni, condusă de E.S. Massimo Baggi, ambasadorul Confederației Elvețiene la București. Discuțiile purtate au vizat pe de-o parte prezentarea întregului sistem al managementului situațiilor de urgență din România, componența acestuia, caracterul integrat în ceea ce privește răsp…unsul forțelor de intervenție dar și acțiunile întreprinse de țara noastră pe linia protecției civile sau de creștere a rezilienței societale. Tehnica de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor români, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile dar și pregătirea personalului de intervenție și a populației, au reprezentat alte puncte de interes în cadrul discuției. Totodată, relațiile bilaterale strânse dintre România și Elveția, pe linia medicinei de urgență a fost un alt punct de interes în cadrul întâlnirii. Reamintim faptul că în cei peste 30 ani de colaborare prin programul româno-elvețian, sistemul de urgență din România a făcut pași rapizi spre modernizare și adaptare la cerințele internaționale pe linia salvării de vieți. Toți acești ani semnifică efortul, adaptarea dar și dorința toturor structurilor aflate în coordonarea DSU în a se perfecționa permanent. Dotarea cu echipamente dintre care cele mai diverse, modernizarea dispeceratelor și stabilirea unor standarde, seriile de cursuri, pregătiri și campanii, traducerea și publicarea de manuale în vederea pregătirii tinerelor generații de medici, extrem de necesare studenților dar și rezidenților, toate aceste eforturi continue au condus la realizarea unor mecanisme proprii de dezvoltare și evaluare la standarde internaționale. #dsu #sistemintegrat #emergency #emergencysituations #civilprotection


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro