S-a redeschis Casa Sturdza de la Barlad. Muzeul Colectiilor.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Cultura, STIRILE ZILEI
casa sturdza

Aseară, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la redeschiderea Muzeului Casa Sturdza.

Clădirea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, care va găzdui Muzeul Colecțiilor din cadrul Muzeului ”Vasile Pârvan”.

Imobilul a fost modernizat cu fonduri de la Consiliul Județean Vaslui, fiind refăcut acoperișul și igienizat spațiul.

Totodată, a fost refăcută fațada, au fost schimbate ușile, iar curtea interioară a fost refăcută cu spațiu verde și iluminat modern.

casa sturdza
casa sturdza

”Reabilitarea Casei Sturdza de la Bârlad a fost unul din obiectivele incluse pe lista de investiții a Consiliul Județean Vaslui, iar astăzi asistăm la inaugurarea acesteia.

Aici vor fi expuse lucrările unor pictori reprezentativi contemporani, cu origini bârlădene. Este vorba despre pictorul Corneliu Vasilescu și  graficianul Dragoș Pătrașcu.

Am considerat că este de datoria noastră să încercăm să facem acest lucru și să le oferim un spațiu adecvat pentru a-și expune lucrările”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Cu acest prilej a avut loc vernisajul expoziției derulată sub genericul Bienala Internațională de Artă Contemporană ”N.N. Tonitza”, aflată la a IV-a ediție și care a reunit aproape 200 de artiști, din 40 de țări, de pe patru continente.

casa sturdza
casa sturdza

Despre lucrările prezente la Bienală a vorbit criticul de artă dr. Mihai Plămădeală, care a susținut că este una dintre cele mai valoroase ediții, după care au fost înmânate premiile câștigătorilor Bienalei.

casa sturdza
casa sturdza

În expoziție, pe lângă lucrările participanților, mai pot fi vizionate și câteva lucrări semnate de marele artist spaniol Francesco Goya (1746 – 1828), din colecția av. George Șerban.

casa sturdza
casa sturdza

Casa Sturdza are o încărcătură istorică aparte pentru Bârlad, fiind construită în 1796. Până în anii 1940 a aparținut membrilor familiei Sturdza, care au deținut importante funcții politice în Principatul Moldovei și în România.

Foto: Facebook CJ Vaslui

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Părintele Zaharia despre Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră. Două alimente sunt total interzise

Obiceiuri și tradiții în Joia Mare

În Joia Mare, cunoscută și ca Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră, creștinii prăznuiesc patru aspecte importante din...

Read More...
IMPACTPRESS

Expozitia Tincutei Marin la Bienala de Arta din Venetia

O artistă româncă de talie internațională, Tincuța Marin, expune în premieră la Bienala de Artă de la Veneția, alături...

Read More...

Alimentația ca un aliat în lupta împotriva inflamației

Alimentația joacă un rol crucial în menținerea sănătății noastre și poate fi un aliat puternic în lupta împotriva inflamației,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro