stiridinromania.ro

S-a redeschis Casa Sturdza de la Barlad. Muzeul Colectiilor.

In Actualitate, Cultura, STIRILE ZILEI
casa sturdza
virtualmag.ro

Aseară, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la redeschiderea Muzeului Casa Sturdza.

Clădirea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, care va găzdui Muzeul Colecțiilor din cadrul Muzeului ”Vasile Pârvan”.

Imobilul a fost modernizat cu fonduri de la Consiliul Județean Vaslui, fiind refăcut acoperișul și igienizat spațiul.

Totodată, a fost refăcută fațada, au fost schimbate ușile, iar curtea interioară a fost refăcută cu spațiu verde și iluminat modern.

casa sturdza
casa sturdza

”Reabilitarea Casei Sturdza de la Bârlad a fost unul din obiectivele incluse pe lista de investiții a Consiliul Județean Vaslui, iar astăzi asistăm la inaugurarea acesteia.

Aici vor fi expuse lucrările unor pictori reprezentativi contemporani, cu origini bârlădene. Este vorba despre pictorul Corneliu Vasilescu și  graficianul Dragoș Pătrașcu.

Am considerat că este de datoria noastră să încercăm să facem acest lucru și să le oferim un spațiu adecvat pentru a-și expune lucrările”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Cu acest prilej a avut loc vernisajul expoziției derulată sub genericul Bienala Internațională de Artă Contemporană ”N.N. Tonitza”, aflată la a IV-a ediție și care a reunit aproape 200 de artiști, din 40 de țări, de pe patru continente.

casa sturdza
casa sturdza

Despre lucrările prezente la Bienală a vorbit criticul de artă dr. Mihai Plămădeală, care a susținut că este una dintre cele mai valoroase ediții, după care au fost înmânate premiile câștigătorilor Bienalei.

casa sturdza
casa sturdza

În expoziție, pe lângă lucrările participanților, mai pot fi vizionate și câteva lucrări semnate de marele artist spaniol Francesco Goya (1746 – 1828), din colecția av. George Șerban.

casa sturdza
casa sturdza

Casa Sturdza are o încărcătură istorică aparte pentru Bârlad, fiind construită în 1796. Până în anii 1940 a aparținut membrilor familiei Sturdza, care au deținut importante funcții politice în Principatul Moldovei și în România.

Foto: Facebook CJ Vaslui


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online