Reținuți pentru infracțiuni economice: dosarul cercetat de polițiști și procuror

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Director de vânzări a transferat patrimoniul firmei pentru folosul propriu – incomod-media.ro

Trei persoane cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au fost reținute ieri într-un dosar de fraudă economică. Cei trei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese, înșelăciune și spălare de bani, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

Potrivit anchetei, un bărbat de 40 de ani ar fi controlat două societăți comerciale din Chitila și București, deși acestea erau administrate de două femei. Prin intermediul uneia dintre societăți, bărbatul ar fi achiziționat cereale de la diverse companii, fără a le plăti sumele datorate sau achitându-le parțial. Scopul acestor operațiuni ar fi fost declanșarea procedurii de insolvență și falimentul societății.

Totodată, bărbatul ar fi obținut bani prin operațiuni de comercializare a produselor agricole, fără a reprezenta legal vreo societate. În calitate de director de vânzări într-o altă companie, el ar fi transferat bunuri din patrimoniul acesteia către terți, în valoare de 339,901,75 de lei, dar bunurile ar fi rămas la dispoziția sa.

Ancheta a relevat că bărbatul ar fi obținut bani și prin inducerea în circuitul economic al bunurilor transferate prin revânzarea către clienți. De asemenea, el ar fi efectuat retrageri din conturile unei bănci în colaborare cu o femeie în perioada 2018-2019, iar în perioada 2018-2020 ar fi efectuat alte două retrageri din conturile altei bănci.

În plus, polițiștii au descoperit că bănuitul ar fi achiziționat în leasing mai multe vehicule, prin intermediul unei societăți administrate de un alt bărbat. Acesta s-ar fi ocupat de plata ratelor și a cheltuielilor adiacente privind contractul de leasing și întreținerea, disimulând astfel originea ilicită a bunurilor.

Ancheta este în desfășurare, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița. Polițiștii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Sursa: incomod-media.ro

Trei persoane cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au fost reținute, ieri – 24 noiembrie 2023, într-un dosar instrumentat de polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Dâmbovița, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița. Cei trei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese, înșelăciune și spălare de bani – ne informează IPJ Dâmbovița. În cadrul dosarului penal au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, pe teritoriul județelor Dâmbovița, Buzău și Ilfov, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

„Din investigațiile efectuate a rezultat că un bărbat de 40 de ani ar fi controlat două societăți comerciale cu sediul în Chitila și București, deși acestea ar fi fost administrate de fapt de două femei. Astfel, prin intermediul uneia dintre societăți, ar fi fost achiziționate cereale de la diferite societăți comerciale cărora nu le-ar mai fi fost achitate sumele datorate ori le-ar fi fost achitate parțial.

Prin intermediul operațiunilor efectuate s-ar fi urmărit declanșarea procedurii de insolvență și, ulterior, falimentul societății comerciale. Totodată, bărbatul ar fi beneficiat de banii obținuți prin operațiunile de comercializare a produselor agricole, fără a reprezenta legal vreo societate.

În plus, în perioada 2019-2021, bărbatul, în calitate de director de vânzări în cadrul altei societăți comerciale, ar fi transferat bunuri din patrimoniul acesteia către terți, în valoare de 339,901,75 de lei, însă, în realitate, bunurile ar fi rămas la dispoziția bărbatului.

În perioada 2019-2022, în aceeași calitate, bărbatul ar fi obținut bani prin inducerea în circuitul economic al bunurilor transferate prin revânzarea către clienți, iar, cu sprijinul unei femeie de 44 de ani, în perioada 2018-2019, ar fi efectuat 531 de retrageri din conturile unei bănci, iar, în perioada 2018-2020, ar fi efectuat alte două retrageri din conturile altei bănci.

De asemenea, polițiștii au mai stabilit că, în perioada 2019-2022, bănuitul ar fi achiziționat în leasing mai multe vehicule, prin intermediul unei societăți administrate de un alt bărbat, acesta ocupându-se de plata ratelor și a cheltuielilor adiacente privind contractul de leasing și întreținerea, astfel disimulănd originea ilicită a bunurilor, în condițiile în care, anterior achiziției, bănuitul ar fi comis infracțiuni din care ar fi putut obține 274,654,92 de lei, reprezentând valoarea de achiziție a acestora”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro