Relațiile de familie în "O casă de păpuși"

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle
family

Torvald Helmer, unul dintre personajele principale ale piesei, este oarecum „drept”. Se mândrește că și-a câștigat un trai confortabil pentru el și familia sa și că a câștigat un statut înalt în societate, totul printr-o muncă cinstită și grea. Soția lui, Nora, este o femeie morală, atât de mult încât în ​​deschiderea piesei a avut această inocență și naivitate copilărească. Cea mai proastă minciună a ei ar fi putut cu ușurință să mănânce macarooane, nerespectând regulile soțului ei împotriva dulciurilor.

Se subliniază că un părinte este obligat să ducă o viață morală pentru a stabili un stil de viață exemplar pentru copiii lor. De-a lungul căsniciei lor, Nora și Torvald au încercat să-și hrănească cei trei copii în acest tip de mediu. Cu modul în care își susțin convingerile morale, părea că și-au îndeplinit destul de bine responsabilitatea părintească. Așa a rămas până când, Nora a dezvăluit că în momentul în care tatăl ei era pe patul de moarte, Torvald s-a îmbolnăvit. A fost forțată să împrumute destui bani pentru a călători în sud, în Italia, unde Torvald și-a putut îngriji sănătatea. Ea a comis două infracțiuni – în primul rând, a împrumutat bani fără acordul soțului ei și, în al doilea rând, a falsificat o semnătură. A doua crimă de care s-a făcut vinovată o oglindi pe cea a lui Krogstad și probabil că ea îi va urma soarta. Krogstad a devenit un proscris moral în societate pentru crima sa și și-a pierdut cariera de avocat împreună cu credibilitatea sa. Nu i s-a lăsat decât un nume pătat.

Pentru a justifica demiterea lui Krogstad de la bancă, Torvald i-a dezvăluit soției sale aversiunea pe care o avea față de un bărbat corupt precum Krogstad. Torvald a explicat cum Krogstad își transmite imoralitatea copiilor săi, „… Pentru că o atmosferă ca asta infectează și otrăvește întreaga viață a unei cămin… Și de ani de zile, acest Krogstad se duce acasă și își otrăvește proprii copii cu minciuni și înşelăciune.”

Nora credea că și ea va aduce o corupție similară copiilor ei, aducând distrugere în întreaga ei casă. Inocența și moralitatea Norei au strălucit atunci când a fost dispusă să-și sacrifice viața sau să-și părăsească casa doar pentru ca soțul ei să nu sufere consecințele crimei sale și, de asemenea, pentru a susține puritatea copiilor ei. Cu toate acestea, Torvald era orb de furie și de preocuparea sa sensibilă pentru ceea ce credea societatea, de aceea i-a interzis să-și crească copiii; nu putea avea încredere în ei sub îngrijirea unei „femei fără treabă”.

Într-o situație paralelă, dr. Rank s-a îmbolnăvit și se înrăutățește din minut, o boală îi face ravagii în corpul. În zilele de vârf, tatăl doctorului Rank se bucurase de numeroasele sale amante, acum Rank și-a luat pedeapsa. Dr. Rank a considerat că este o nedreptate să „plătească pentru păcatele altcuiva. Da, într-adevăr, toată treaba este o glumă! Biata mea coloană nevinovată trebuie să plătească pentru distracțiile tatălui meu”. Boala pe care o are, consumul coloanei vertebrale (sifilis), este un simbol durabil al depravării și îngăduinței tatălui său. Rank poseda reprezentarea fizică a stilului de viață al tatălui său – este ceea ce el a moștenit.

După cum vedem în cazurile lui Nora și Dr. Rank, părinții își pot transmite cu ușurință corupția copiilor lor. Cazul Norei, totuși, este o simplă noțiune abstractă că Torvald a manipulat-o să gândească. Cu toate acestea, un părinte trebuie să rămână moral pentru creșterea corectă a copilului lor.

Source by Patricia Coleman
Foto: Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro