Prima parcare publică supraetajată din Timişoara va fi gata în 2026

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Iată cum va arăta parcarea supraterana, din zona Dacia! Va avea patru niveluri şi va costa aproape 20 de milioane de lei

Timişoara se apropie tot mai mult de construcţia primei parcări supraetajate din oraş. Potrivit informaţiilor furnizate, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru această parcare din zona Dacia au fost finalizate și așteaptă aprobarea consilierilor locali. După obținerea acestei aprobări, Primăria va putea organiza licitația pentru execuția lucrărilor.

Parcarea supraetajată va fi construită pe trei niveluri – parter, etajul 1, etajul 2 – și va avea și o terasă. Numărul total de locuri de parcare va fi de 154. Din acestea, 29 vor fi situate la parter, 40 pe etajul 1, 40 pe etajul 2 și 42 pe terasă. De asemenea, vor fi disponibile și trei locuri de parcare în exteriorul clădirii. De menționat că vor exista și locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, precum și locuri pentru încărcarea mașinilor electrice.

Accesul în parcarea supraetajată se va face atât de pe strada Timiș, cât și de pe strada Ulmului. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 18.778.657 lei, inclusiv TVA. Astfel, costul unui singur loc de parcare se ridică la aproximativ 24.500 de euro.

Durata estimată a investiției este de 31 de luni, din care 6 luni sunt alocate pentru proiectare, o lună pentru derularea procedurii de achiziție și 24 de luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Această parcare supraetajată va fi o soluție importantă pentru rezolvarea problemei parcărilor în orașul Timișoara, unde deficitul de locuri de parcare este un aspect major. Cu toate acestea, este de remarcat că această parcare va rezolva doar parțial problema, având în vedere că numărul total de locuri este limitat. În plus, costul ridicat al unui loc de parcare ar putea descuraja unii șoferi să își parcheze mașinile în acest loc.

Cu toate acestea, este un pas înainte în încercarea de a îmbunătăți situația parcărilor în Timișoara și de a reduce aglomerația stradală. Se speră că acest proiect va fi un exemplu pentru viitoarele parcări supraetajate din oraș și că va stimula și alte investiții în infrastructura de transport.

Sursa: www.sursadevest.ro

Cu puţin noroc, şoferii din Timişoara vor putea să îşi lase maşinile, în prima parcare publică supraetajată, în anul 2026.

Parcarea din zona Dacia, despre care se vorbeşte de mai bine de trei ani, are studiu de fezabilitate şi proiect tehnic, iar după ce consilierii locali vor aproba aceste documente, Primăria va putea organiza licitaţia pentru execuţie.

CITEŞTE ŞI: Chinurile facerii! După trei ani şi 1,6 milioane de lei plătite pe SF, la Timişoara se mai face un pas spre construcţia primei parcări supraetajate, la preţul de 122.000 lei pentru un loc

Obiectivul va avea parter, două etaje şi terasă, cu un total de 154 de locuri dispuse astfel;

parter – 29 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități, 2 pentru încărcare electrică); 

etajul 1: 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

etajul 2: 40 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

pe terasă: 42 locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);

Altre trei locuri sunt poziționate în exteriorul clădirii.

Şoferii vor avea acces în această parcare de pe strada Timiș și de strada Ulmului, iar valoarea totală a lucrărilor este estimată la 18.778.657 lei (inclusiv TVA), ceea ce înseamnă cam 24.500 de euro, pentru un singur loc de parcare.

Durata investiţiei este estimată la 31 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare,  o lună pentru derularea procedurii de achiziție şi 24 de luni pentru execuţia propriu zisă.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...
NASA Logo

Perioada de lumina lunga in primavara

Potrivit ultimelor date, în timp ce primăvara avansează, perioadele zilnice de lumină continuă să se extindă, schimbându-se cel mai...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro