Pregătiri intense în unitățile de învățământ pentru noul an școlar

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Forfotă mare în şcolile şi grădiniţele din Timişoara! Muncitorii lucrează pe brânci, pentru ca noul an şcolar să înceapă fără probleme

Înaintea începerii noului an școlar, autoritățile fac eforturi pentru a asigura cele mai bune condiții de învățare pentru elevi. Dacă unele unități de învățământ se află deja în faza finală a lucrărilor de renovare, altele sunt încă în șantier. Viceprimarul Ruben Laţcău asigură că intervențiile la aceste unități vor fi finalizate în timp util.

Pe lângă reabilitarea spațiilor existente, se construiesc și clădiri noi care să asigure un confort optim pentru elevi. De exemplu, la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu și la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau sunt ridicate corpuri de clădire noi. De asemenea, se construiește de la zero Liceul Waldorf, care va dispune de săli de clasă moderne, laboratoare, ateliere și cabinete.

În același timp, se investește și în renovarea fațadelor și a acoperișurilor. Un exemplu în acest sens este Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, unde lucrările de reabilitare sunt în plină desfășurare.

Astfel, autoritățile locale depun eforturi considerabile pentru a asigura un mediu propice învățării pentru elevi. Este important ca aceste lucrări să fie finalizate în timp util și că toți elevii să beneficieze de cele mai bune condiții de învățare. Sursa: www.sursadevest.ro

Peste două săptămâni va suna din nou clopoţelul, iar în şcoli şi grădiniţe se fac ultimele pregătiri pentru ca elevii şi preşcolarii să aibă parte de cele mai bune condiţii.

Cei mai norocoşi sunt micuții de la grădinițele PP28, PP31, PP45 și PP48 și de la Şcoala Gimnazială 4 unde lucrările sunt deja gata.

În schimb, alte unităţi sunt încă în şantier, dar viceprimarul Ruben Laţcău anunţă că muncitorii au ajuns pe ultima sută de metri cu intervenţiile.

“Mai lucrăm doar la grădinițele PP28 și PP31, dar totul va fi gata până la începutul noului an școlar. În plus, au loc diverse alte reparații, precum cele de înlocuire a rețelei electrice și a țevilor sau la rețeaua de canalizare, în alte unități de învățământ: grădinița PP53 și școlile gimnaziale 18, 20 și 21. În programul de intervenții și reparații se mai află: grădinița PP14, PP33, Liceul Ferdinand, Liceul Moisil, Liceul Sportiv, Liceul Tehnologic Regele Ferdinand I, Liceul de Arte Plastice, școlile gimnaziale 20, 30 și 27, Colegiul C.D Loga, Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic J.L. Calderon”, a scris Ruben Laţcău, pe facebook.

Edilul aminteşte şi de stadiul construcţiilor noi care le vor asigura elevilor tot confortul necesar, atunci când vor fi gata.

„Ridicăm corpuri noi de clădire la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau pentru Școala Gimnazială Nikolaus Lenau, la Școala Generală nr.13 și la Școala Gimnazială nr.30. Mai mult, construim de la zero o școală: Liceul Waldorf, cu 8 săli de clasă, 12 laboratoare, ateliere și cabinete, săli afterschool și o sală multifuncțională. Printre grădinițele care au beneficiat de investiții se numără PP33, unde lucrările de extindere, reparații și reabilitare termică vor fi gata până începe noul an școlar. Un alt proiect în execuție este cel de reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva””, a mai spus Laţcău.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Performanțe de excepție pentru atleții Rapidului la CN U-23

Echipa de atletism a clubului Rapid a obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național U-23, desfășurat recent la Craiova. Maria...

Read More...
The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro