“Polițiștii locali din Timișoara aplică amenzi în valoare de aproape 200.000 de lei pentru încălcarea legilor mediului”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Amenzi de aproape 200.000 de lei, date numai în ultima săptămână de polițiștii locali, pe linie de mediu

Polițiștii locali timișoreni au fost foarte activi în ultima săptămână în ceea ce privește aplicarea amenzilor pe linie de mediu. Potrivit informațiilor furnizate de Serviciul Protecția Mediului, aceștia au verificat un număr de 90 de sesizări primite de la cetățeni cu privire la diverse probleme legate de mediu.

Aceste sesizări cuprindeau aspecte precum terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort cauzat de activitățile comerciale sau lucrările de renovare, abandonul deșeurilor și nerespectarea colectării selective. Polițiștii au efectuat un total de 81 verificări și reverificări pentru a soluționa aceste sesizări.

Rezultatele acestor controale nu au întârziat să apară, iar polițiștii locali au aplicat în total 40 de amenzi în valoare de 182.000 lei. Cele mai multe sancțiuni au fost date pentru nerespectarea legislației referitoare la gestionarea deșeurilor și colectarea selectivă a acestora.

În cadrul verificărilor efectuate în asociațiile de proprietari, polițiștii au constatat că 85 dintre acestea nu respectau regulile privind colectarea selectivă a gunoiului sau întreținerea curățeniei în jurul imobilelor. Ca urmare, au fost aplicate 6 sancțiuni în valoare de 14.000 lei.

De asemenea, polițiștii locali au identificat și 12 rampe clandestine de deșeuri, care au fost transmise Primăriei pentru a fi igienizate. În același timp, au fost distribuite 60 de pliante și afișe cu informații despre centrele de colectare cu aport voluntar, în încercarea de a preveni abandonul deșeurilor pe domeniul public.

În ceea ce privește respectarea legislației privind mediul la șantiere, polițiștii locali au verificat 15 astfel de situri și au aplicat 4 sancțiuni în valoare totală de 47.500 lei. Una dintre aceste sancțiuni a fost dată pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor pe strada Arieș.

Totodată, polițiștii locali au intensificat controalele pentru combaterea plantei alergene ambrozia. Au fost verificate 55 de terenuri neîntreținute, iar ca urmare au fost aplicate 15 sancțiuni.

În final, polițiștii locali au verificat și activitățile economice tip peco din zonă. Au fost date un total de 6 amenzi în valoare de 13.000 lei pentru nerespectarea colectării selective și un proces verbal pentru lipsa responsabilului de gestionare a deșeurilor. De asemenea, au fost date două procese verbale în valoare de 100.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu.

În concluzie, polițiștii locali timișoreni au demonstrat o implicare semnificativă în aplicarea legislației privind protecția mediului. Prin controalele și sancțiunile aplicate, aceștia își propun să asigure un mediu mai curat și să prevină diverse probleme ce pot afecta calitatea vieții locuitorilor.
Sursa: www.sursadevest.ro

Polițiștii locali timișoreni au dat amenzi de aproape 200.000 de lei, pe linie de mediu, numai în ultima săptămână!

Polițiștii din cadrul Serviciului Protecția Mediului au verificat un număr 90 de sesizări scrise și telefonice de la timișoreni, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare, amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice.

Au fost făcute 81 verificări și reverificări în scopul soluționării sesizărilor aflate în lucru.

Ca urmare a controalelor efectuate de polițiștii locali au fost aplicate, în total, un număr de 40 cu amenzi în valoare de 182.000 lei.

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 85 de asociații, fiind aplicate 6 sancțiuni în valoare de 14.000 lei. Au fost identificate 12 rampe de deșeuri care au fost transmise Primăriei în vederea igienizării și au fost împărțite 60 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Pe linia respectării legislației de mediu la șantiere, au fost verificate 15 șantiere, fiind aplicate 3 sancțiuni cu valoare 7.500 lei și o sancțiune în valoare de 40.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor pe strada Arieș.

Pe linia respectării legislației referitoare la combaterea plantei alergene ambrozia, au fost verificate 55 de terenuri neîntreținute, fiind aplicate 15 sancțiuni.

Pe linia depistării persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public au fost identificate 12 rampe clandestine de deșeuri și transmise spre salubrizare Primăriei, fiind sancționate cu 7.500 de lei un număr de 6 persoane surprinse abandonând gunoaie. Au fost verificate 125 de contracte de salubrizare și au fost înmânate 60 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Pe linia verificării respectării legislației pe linie de mediu, au fost verificați 18 agenți economici care desfășurau activități tip peco, fiind aplicate 6 amenzi în valoare de 13.000 lei pentru nerespectarea colectării selective, un proces verbal pentru lipsă responsabil gestionare deșeuri și două procese verbale de 100.000 lei pentru funcționare fără autorizație de mediu.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rapid câștigă Cupa României în volei masculin

Galeria Rapidului s-a remarcat întotdeauna prin sloganuri puternice și încurajatoare pentru echipa lor. În anii 70-80, unul dintre cele...

Read More...
Interviu Direct la Subiect cu Valentin Căprariu

Valentino: de la șofer pe TIR la influencer de succes

Valentin Căprariu, cunoscut sub numele de Valentino, a devenit unul dintre cei mai populari români pe rețelele de socializare,...

Read More...
Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro