“Pensiile românilor, în atenția ministrului Muncii: Variantele pentru noua lege a pensiilor”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Ziarul Antena24.ro

În România, există aproape cinci milioane de pensionari, iar pensia medie este de 1.960 de lei, conform datelor de la Casa Națională de Pensii Publice. Există mai multe variante pentru creșterea pensiilor, care sunt analizate de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Aceste variante includ modificări în formula de calcul a pensiilor, creșterea valorii punctului de pensie și ajustarea punctajului în funcție de stagiul de cotizare. De asemenea, se ia în considerare indexarea pensiilor în funcție de inflație, cu posibilitatea unei creșteri în martie 2024. Dacă noua lege a pensiilor va fi finalizată până la 1 ianuarie 2024, pensiile vor crește conform noilor reglementări. În caz contrar, se va respecta formula actuală de calcul a pensiilor. Una dintre măsurile propuse în noua lege a pensiilor este indexarea pensiilor în luna martie, pentru a lua în considerare datele de la Institutul Național de Statistică.
Sursa: www.antena24.ro
Foto: antena24.ro

În România sunt aproape cinci milioane de pensionari, iar potrivit ultimelor date de la Casa Națională de Pensii Publice, pensia medie este de 1.960 de lei. Punctul de pensie este de 1.785 de lei, pensia minimă este 1.125 de lei, iar pensia medie de 1.960 de lei.

Sunt mai multe variante de creştere a pensiilor românilor care se află acum pe masa ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Variante pentru noua lege a pensiilor: Formula de calcul – Varsta de pensionare creste cu ani

Se păstreaza formula din Legea 127
-Valoarea punctului de pensie se stabilește în valoarea fixă de către Guvern
-Punctajul se calculează prin raportare la stagiul de cotizare de 25 de ani
-Pensia se stabilește prin înmulțirea punctajului obținut cu valoarea punctului de pensie

Punctul de pensie: 40% sau 45% din câştigul salarial mediu brut stabilit anual prin lege
Recent, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, declara că indexarea pensiilor s-ar putea face în luna martie a anului 2024, atunci când vine inflația pe 2023.

Ea arată că în cazul în care noua Lege a pensiilor va fi gata până la 1 ianuarie 2024, atunci pensiile vor crește conform noii legi.

Vom avea anul viitor cu siguranță o creștere a pensiilor, dar momentul la care se va face această creștere depinde de momentul la care vom avea finalizat noul proiect cu privire la pensiile din sistemul public.

Este foarte important ca toți românii să știe că în acest moment lucrăm la legea pensiilor. În cazul în care vom avea noua lege a pensiilor aplicabilă de la 1 ianuarie 2024, ne vom supune reglementărilor noii legi a pensiilor.

În cazul în care vom merge în continuare pe actualul cadru legislativ, vom respecta formula elvețiană inflație plus jumătate din câștigul salarial mediu brut.

Una dintre măsurile pe care intenționăm să le luăm în noua lege a pensiilor este aceea de a face indexarea în martie, astfel încât să avem datele de la Institutul Național de Statistică și să ținem cont de datele anului anterior”, spunea recent ministrul Simona-Bucura Oprescu.

sursa

Citeste si…Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

INFORMARE privind cazurile suspecte de difterie – Institutul Național de Sănătate Publică

Două cazuri de difterie în București: Detalii și precizări

Difteria este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheriae și se manifestă prin inflamația gâtului și formarea unui...

Read More...
Irimică, Liliana Laichici, Adrian Stanca, și mulți alții, împreună cu Ansamblul Banatul, aduc timișorenilor ”Cântec de sărbătoare”! Invitați speciali: Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș

Spectacolul “Cântec de sărbătoare” cu Ansamblul Profesionist Banatul și interpreți de muzică populară

Timișorenii sunt invitați să participe la un spectacol de excepție alături de Ansamblul Profesionist Banatul și renumiți interpreți de...

Read More...
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Rămas-bun de la un profesor iubit

Articol de știri: Cu mare tristețe, comunitatea liceului nostru își ia rămas-bun de la profesorul de muzică, Cătălin Fidel, care...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro