O privire în culisele activității Prosuperului „Carpathian Vipers”…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

O privire în culisele activității Prosuperului „Carpathian Vipers”
Activitatea de Prosuper (production superintendent) presupune urmărirea întregii activități de mentenanță, planificare și alocare de resurse pentru zbor. Prin urmare, are un rol crucial în menținerea performanței și siguranței celor patru aeronave F-16.

Căpitanul Moncea Cătălin ocupă funcția de șef secție mentenanță în cadrul detașamentului „Carpathian Vipers” și este desemnat Prosuper-ul activității de zbor din cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită în țările baltice. Olteanul născut în orașul Băilești și-a dorit de mic copil să lucreze în aviație. „Înclinația spre partea tehnică și visul de a lucra în aviație m-au făcut să aleg cariera de inginer în domeniul aviației militare.” Visul i s-a împlinit când la prima repartiție a fost încadrat la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”.
„Baza 86 Aeriană este vârful de lance al aviației militare, ceea ce mă face să fiu mândru că lucrez acolo. Rolul meu ca șef al secției mentenanță este să coordonez activitatea de întreținere a aeronavelor F-16.. Suntem o echipă, am o relație strânsă cu subordonații bazată foarte mult pe încredere și profesionalism. Avem multe provocări, dar și satisfacții.”

Prima dislocare în afara țării a aeronavelor F-16 pentru a executa misiunea de Poliție Aeriană întărită în țările baltice a fost o provocare pentru tot personalul Bazei 86 Aeriană. „A fost ocazia potrivită să demonstrăm că avem capacitatea să executăm orice tip de misiune. Provocări au fost încă de la început pentru că totul a fost nou, dar ne-am mobilizat și am realizat dislocarea conform planului.”
Mentenanța în timpul misiunii de Poliție Aeriană întărită în țările baltice presupune o eficientizare mult mai bună a resurselor, a timpului de execuție și a efortului. Prosuperul trebuie să fie foarte familiarizat cu specificațiile și cerințele tehnice ale fiecărui avion în parte, asigurându-se că toate verificările și procedurile de întreținere sunt efectuate în conformitate cu protocoalele standard și reglementările de siguranță. Dinamismul acestui mediu de lucru cere prosuperului să fie rapid și precis în deciziile luate.
Mult succes, Cătălin!

Text: Laura Bașturea
Foto: Laura Bașturea, Bogdan Pantilimon
#aviatie #cariera #ofiter #inginer #portret


Data: 2023-07-27 13:16:00

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro