Moldova primește liderii Europei în timp ce Rusia își face simțită prezența – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Moldova găzduiește liderii Europei în umbra Rusiei – POLITICO

Spațiul aerian închis și nopțile limitate: Moldova găzduiește un summit al liderilor europeni în umbra Rusiei

Moldova se pregătește să găzduiască un summit al liderilor europeni, dar se confruntă cu o serie de provocări de securitate. Autoritățile moldovene au anunțat că vor avea un spațiu aerian închis pe perioada summitului, care va avea loc între 28 și 29 octombrie. De asemenea, nopțile vor fi limitate, iar măsurile de securitate vor fi întărite.

Moldova se află sub presiunea Rusiei, care susține separatiștii pro-ruși din regiunea Transnistria a Moldovei. Summitul este văzut ca o oportunitate pentru Moldova de a se întări în fața amenințărilor din partea Rusiei și de a-și consolida relațiile cu Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la securitatea summitului, dat fiind faptul că Moldova este o țară mică și vulnerabilă. În plus, presiunea politică din partea Rusiei a crescut în ultimii ani, iar summitul ar putea fi o vulnerabilitate.

Pe de altă parte, gazduirea summitului ar putea fi un pas important pentru Moldova în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană. Moldova a semnat un acord de asociere cu Uniunea Europeană în 2014, dar a avut probleme cu implementarea acestuia.

În concluzie, summitul este o oportunitate importantă pentru Moldova de a-și consolida relațiile cu Uniunea Europeană și de a-și întări poziția în fața amenințărilor din partea Rusiei. Cu toate acestea, autoritățile moldovene trebuie să ia măsuri de securitate adecvate pentru a asigura succesul summitului și pentru a proteja liderii europeni care participă la eveniment.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...
Muzică, mâncare, distracție și multe surprize! Începe Festivalul Internaţional de Recitare în Grai Străbun şi Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ”

Festivalul Internațional de Recitare în Grai Străbun și Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ” revine în Plaza Ohaba Forgaci ||

Ohaba Forgaci se pregătește să gazduiască cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Recitare în Grai Străbun și...

Read More...
Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Thomas Perle, distins cu Premiul Nestroy pentru piesa “karpatenflecken” și lucrarea “Protestanții”

Thomas Perle, autorul care colaborează în prezent cu Clemens Bechtel la piesa Sidy Thal de la Teatrul German de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro