Moldova primește liderii Europei în timp ce Rusia își face simțită prezența – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Moldova găzduiește liderii Europei în umbra Rusiei – POLITICO

Spațiul aerian închis și nopțile limitate: Moldova găzduiește un summit al liderilor europeni în umbra Rusiei

Moldova se pregătește să găzduiască un summit al liderilor europeni, dar se confruntă cu o serie de provocări de securitate. Autoritățile moldovene au anunțat că vor avea un spațiu aerian închis pe perioada summitului, care va avea loc între 28 și 29 octombrie. De asemenea, nopțile vor fi limitate, iar măsurile de securitate vor fi întărite.

Moldova se află sub presiunea Rusiei, care susține separatiștii pro-ruși din regiunea Transnistria a Moldovei. Summitul este văzut ca o oportunitate pentru Moldova de a se întări în fața amenințărilor din partea Rusiei și de a-și consolida relațiile cu Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la securitatea summitului, dat fiind faptul că Moldova este o țară mică și vulnerabilă. În plus, presiunea politică din partea Rusiei a crescut în ultimii ani, iar summitul ar putea fi o vulnerabilitate.

Pe de altă parte, gazduirea summitului ar putea fi un pas important pentru Moldova în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană. Moldova a semnat un acord de asociere cu Uniunea Europeană în 2014, dar a avut probleme cu implementarea acestuia.

În concluzie, summitul este o oportunitate importantă pentru Moldova de a-și consolida relațiile cu Uniunea Europeană și de a-și întări poziția în fața amenințărilor din partea Rusiei. Cu toate acestea, autoritățile moldovene trebuie să ia măsuri de securitate adecvate pentru a asigura succesul summitului și pentru a proteja liderii europeni care participă la eveniment.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Decesul lui Mircea Grabovschi, fost campion la handbal

Clubul Sportiv Dinamo a suferit o pierdere grea odată cu trecerea la cele veșnice a fostului campion Mircea Grabovschi...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro