Ministrul de externe al Franței se află în Azerbaidjan pentru discuții privind tensiunile din Nagorno-Karabakh.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
French foreign minister in Azerbaijan for talks on Nagorno-Karabakh tensions

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a ajuns în Azerbaidjan pe data de 27 aprilie pentru a discuta despre tensiunile din Nagorno-Karabah. În timpul vizitei sale, ministrul a avut întâlniri cu președintele Ilham Aliyev și cu omologul său azer, Jeyhun Bayramov.

Tensiunile din Nagorno-Karabah au fost în creștere în ultimele luni, după ce Azerbaidjanul a acuzat Armenia de încălcarea acordului de încetare a focului. În timpul conflictului din 2020, peste 6.000 de oameni au fost uciși, iar zeci de mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească casele.

Franța face parte din grupul de mediere format din SUA, Rusia și Franța, cunoscut sub denumirea de Grupul de la Minsk, care a fost creat în 1992 pentru a ajuta la rezolvarea conflictului din Nagorno-Karabah. În timpul vizitei sale, ministrul francez a subliniat importanța unei soluții pașnice și a reiterat sprijinul Franței pentru integritatea teritorială a Azerbaidjanului.

Această vizită survine în contextul în care Franța și Turcia au avut tensiuni diplomatice în ultimele luni, Turcia fiind un aliat important al Azerbaidjanului. Cu toate acestea, ministrul de externe francez a declarat că vizita sa în Azerbaidjan nu are nicio legătură cu relațiile tensionate dintre Franța și Turcia.

În concluzie, vizita ministrului francez de externe în Azerbaidjan demonstrează angajamentul Franței față de soluționarea conflictului din Nagorno-Karabah și sprijinul pentru integritatea teritorială a Azerbaidjanului. Cu toate acestea, tensiunile dintre Franța și Turcia ar putea afecta capacitatea Franței de a juca un rol de mediator în regiune.

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Enel lucrează! Locuitorii din Tapia şi Măguri, fără apă şi curent

Întreruperi de curent electric pe străzile din oraș

Întreruperi de curent electric în Timișoara în zilele de joi, 25 iulie, și vineri, 26 iulie, între orele 9,30...

Read More...

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro